Hocam ekran kartının yeri sağ üst. Orası boş bırakılmış. Siz şu an işlemcinin dahili grafik birimini kullanıyorsunuz. Gri olan yer ekran kartı olsaydı üstünde soğutucu olurdu.
Yonga seti diğer adıyla Chipset, anakart üzerinde yer alan ve anakartın beynini oluşturan entegre devrelere denir. Bir dizi işlemi gerçekleştiren denetçilerdir. İşlemci, önbellek, sistem veri yolları, çevre birimleri; kısaca donanımlar arasındaki veri akışını denetler. Kaynak
Yonga seti diğer adıyla chipset, anakart üzerinde yer alan ve anakartın beynini oluşturan entegre devrelere denir. Bir dizi işlemi gerçekleştiren denetçilerdir. İşlemci, önbellek, sistem veri yolları, çevre birimleri; kısaca donanımlar arasındaki veri akışını denetler. Kaynak
Hocam bilginizi takdir ediyorum işaretlediğim yerlerin ısınma sorunu olur mu ısınırsa kasma darboğazlık ya da FPS sorunları oluştururlar mı ona göre alüminyum blok takacaktım.
Hocam bilginizi takdir ediyorum işaretlediğim yerlerin ısınma sorunu olur mu ısınırsa kasma darboğazlık ya da FPS sorunları oluştururlar mı ona göre alüminyum blok takacaktım.
Teşekkür ederim. Mavi olan ısınır mı bilmiyorum ama gri olan yer ısınır. Benim eski anakartım da baya ısınıyordu ama kasma, donma yapmıyordu. Soğuk tutulması her zaman daha iyi olacaktır. Takacağınız blok tam uyumluysa, takın.
Teşekkür ederim. Mavi olan ısınır mı bilmiyorum ama gri olan yer ısınır. Benim eski anakartım da baya ısınıyordu ama kasma, donma yapmıyordu. Soğuk tutulması her zaman daha iyi olacaktır. Takacağınız blok tam uyumluysa, takın.
Aluminyum Soğutucu Seti (Heat Sink) en iyi fiyatla Robotistan'da! Aynı gün kargo ve taksit imkanlarıyla hemen satın alın!
www.robotistan.com
üçünden birini düşündüm bakır ısı iletmede ve dağıtmada iyiyken alüminyum ısıyı absorbe iyi kısaca pasif soğutma için bilginiz varsa hangisini takmayalıyım?
Aluminyum Soğutucu Seti (Heat Sink) en iyi fiyatla Robotistan'da! Aynı gün kargo ve taksit imkanlarıyla hemen satın alın!
www.robotistan.com
Üçünden birini düşündüm bakır ısı iletmede ve dağıtmada iyiyken alüminyum ısıyı absorbe iyi kısaca pasif soğutma için bilginiz varsa hangisini takmayalıyım?