Anakart USB'lerde yetersiz güç

Actv2

Femtopat
Katılım
5 Eylül 2022
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
RAM
G.Skill Ripjaws 8x2 (16)GB 2400MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
Acer SSD FA100 2TB, SanDisk SSD PLUS 120 GB
Merhaba, herkese iyi sosyaller. Öncelikle şunu belirteyim, benzeri birçok konu açılmış ve hepsini okudum ancak sorunumu çözmedi.
Aorus Gaming 3 B360M anakartım var ve takılı usblerimin listesi şu şekilde;
  • 1X klavye (Gamepower Ogre red Switch mekanik)
  • 1X fare (Razer Basilisk v2)
  • 1X USB mikrofon (Midex MX-1010)
  • 1X Ugreen USB ses kartı (Gamenote H2002D kulaklık takılı)
  • 1X Everest webcam (kullanmadığımda çıkarıyorum)

sorunum tam olarak şu;

Özet:

USB'den bağladığım klavye, fare hariç bütün ekipmanlar sorunlu çalışıyor. Klavye, farenin de düzgün çalıştığından şüpheliyim.

ayrıntılı:
Özellikle mikrofon ve kulaklığın bu durumdan çok etkilendiğini düşünüyorum mikrofondaki parazit oranı artıyor güç yetersiz olduğu için.
Yeniden başlattığımda kulaklığımdan yoğun bir cızırtı geliyor ve bu cızırtı bazen kendiliğinden gidiyor, bazen de tak çıkar yapana kadar devam ediyor. Kulaklığım USB girişli değil direkt anakarttaki ses girişine takarsam açılış cızırtısı gelmiyor ama bu kez de arkada sürekli minik bir cızırtı oluyor.
USB ses kartı takılıyken bilgisayarı uyku moduna alamıyorum kapanır kapanmaz geri açılıyor. İlk aldığımda böyle değildi zamanla oldu.
Mikrofon sesini Windows'tan tamamen kapatsam bile USB'den dolayı sabit bir parazit devam ediyor.
Kamerayı USB çoğaltıcıya taktığım zaman görüntü vermiyor ya da kırmızı tonlu bir görüntü çıkıyor. Anakartın kendine taktığım zaman çalışıyor ama arada görüntü titreyip yok oluyor, ardından geri geliyor(bazen gelmiyor).

çözüm için denediklerim;
Chipset güncellemesi, BIOS güncellemesi yaptım. Hepsi anakartın sitesindeki son sürümlerle güncel. Harici adaptörlü bir USB çoğaltıcı kullanmayı denedim ancak sorunu bir miktar çözse de tamamen ortadan kaldırmadı. Hatta USB çoğaltıcının tersi yönde anakarta da güç verdiğini fark ettiğim için tekrar söktüm (kasanın fişini çeksem bile ekran kartı ışığı Ethernet ışığı yanmaya devam ediyordu büyük bir problem doğurabileceğini düşündüm.)
BIOS'tan erp ayarını aktif/pasif yaptım bir şey değişmedi. Bilgisayar kapalıyken USB'lere güç vermeye devam ediyor.
Güç kaynağımın yetersiz ya da sorunlu olduğundan şüpheleniyorum. 500W 80+ bir güç kaynağım var ve markasını bilmiyorum. Sökmesi biraz meşakkatli bir yerde olduğu için gerçekten lazımsa eğer söküp yazarım.
Diğer donanım özelliklerim;

1663311887458.png


Yok mu bu sorundan anlayan biri?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu PSU'nun yetersiz olma ihtimali dusuk. Anakart da sonuçta Auros. Linkteki gibi bir kart alıp çözebilirsiniz.
 
Bu PSU'nun yetersiz olma ihtimali dusuk. Anakart da sonuçta Auros. Linkteki gibi bir kart alıp çözebilirsiniz.

Bunu düşündüm ama takacak yer olduğundan şüpheli olduğum için almamıştım.
Onun takıldığı slot şu küçük olan sanırsam. Tam ekran kartının altında kalıyor ama en alttaki slota takma imkanım varsa eğer alayım.

c0a973c9-bf0d-4ea9-b6fe-21685ce037c5.jpg
 
@Actv2 var hocam. Yedek ekran kartı yuvasına takabilirsiniz. PCI Express kartlar kendinden büyük yuvada çalışır. Bu gizli ve güzel bir özellik.
 
@Actv2 Molex beslemeyi de mutlaka yapın.
 
Bence para harcamadan önce farklı bir prizde veya binada deneyin evin veya binanın elektrik tesisatında problem olabilir. Her şeyi denemişsiniz geriye PSU ve elektrik tesisatı kalmış.

Akım korumalı priz alıp yeni bir üçlü aldım sadece kasa ve monitörü bağladım değişen bir şey olmadı.

@Actv2 Molex beslemeyi de mutlaka yapın.

Hocam kargo problemleri yaşadım biraz kart yeni geldi.

b20c041e-7252-40bd-b5f1-322619d77122.jpg


Bu şekilde bağlayıp güç kablosunu taktım ilk başta bilgisayar bir başlayıp kapandı. Sonra tekrar açma tuşuna bastım açıldı ama post ekranının ötesine geçemedi.
Ekran kartını alttaki slota alıp bunu PCI-e yuvasına taktım yine sonuç aynı.

Sonra bir çılgınlık yapıp bilgisayar açıkken takayım dedim. Açıkken taktım tepki vermedi ama yeniden başlattığımda sorun çıkmadan tekrar açıldı. Aygıt yöneticisinde cihazı göremiyorum cihazdan bir elektrik çıkışı var ama fare klavye vs takınca tepki vermiyor. Mikrofonun ışığını falan yakabiliyor ama.

Tahminim sürücüsü olmadığı için algılayamıyor ama sürücü için bir CD vermişler bende CD-ROM yok yükleyemiyorum. Windows kendisi de bulamıyor. Driver Booster ile denedim o da bulamadı. Kart adıyla internette arama yaptım yine bulamadım.

Sürücüsü mü eksik yoksa bilgisayar kartı görmüyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi kapattım geri açılmadı böyle kalıyor.

dc90f116-b48d-46d8-95a5-61168a571cf3.jpg


Geri çıkardım şimdi kartı. Normal kullanıyorum ama var bir terslik.

İmdat bilgisayarım lanetli gerçekten güç konusunda büyük problem yaşıyorum ama sorunun nerede olduğunu bulamıyorum. Az önce fanın birinin dönmediğini fark ettim. Elimle çevirdim dönmeye başladı fan bile dönecek gücü bulamamış.
@Recep Baltaş diye etiketlesem ceza yer miyim?
 
Sonra bir çılgınlık yapıp bilgisayar açıkken takayım dedim. Açıkken taktım tepki vermedi ama yeniden başlattığımda sorun çıkmadan tekrar açıldı.

PC açıkken yapmamalısın.
PCI-Express USB Hub tam oturmuyor olabilir. Çıkartıp tekrar takar mısın? Ekran kartının kapattığı PCI Express X1 slotuna takabiliyor musun? Orayı da deneyebilirsin. USB Hub'ın çalışıp çalışmadığını anlarsın en azından.
 
PC açıkken yapmamalısın.
PCI-Express USB Hub tam oturmuyor olabilir. Çıkartıp tekrar takar mısın? Ekran kartının kapattığı PCI Express X1 slotuna takabiliyor musun? Orayı da deneyebilirsin. USB Hub'ın çalışıp çalışmadığını anlarsın en azından.
İkisini de denedim hocam. O kart takılıyken bilgisayar post ekranını geçemiyor.

Hafta sonu fırsat bulursam tüm kasayı söküp temizleyip doğru bağlantılarla tekrar takacağım. Bir sorun varsa ki var, orada ortaya çıkar diye düşünüyorum. Böyle sorun bile tam belli olmadığı için çözemiyoruz.
 
Büyük ihtimalle sıkıntı sizin anakartta. Normalde böyle olmamalıydı. Benim eski Casper PC'de böyle yapmadı.
 

Geri
Yukarı