Anakart ve Ekran Kartında Asus mu MSI mı?

akrgz1

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıkta belirttiğim gibi anakart ve ekran kartını hangi marka alacağıma karar veremedim. En başta MSI alma taraftarıydım ama şimdi bir yandan da ASUS almayı düşünmeye başladım. B150 serisi bir anakart ile birlikte RX480 alacağım. Topladığım sistemlerde elimden geldiğince marka bütünlüğü olmasına özen gösteriyorum, ekran kartı boyutu ile bir sıkıntım olmayacak kasam gayet büyük, ekran kartları arasında hemen hemen hiç performans farkı olmadığını biliyorum bunları başta belirtmek istedim.

Anakartlar :
Asus B150I PRO GAMING/AURA Intel B150 2133MHz DDR4 ATX Anakart
MSI B150 GAMING M3 Intel B150 2133MHz DDR4 ATX Anakart

Ekran Kartları :
*Asus ROG STRIX RX480 GAMING 8GB OC GDDR5 256Bit Ekran Kartı (ROG STRIX-RX480-O8G-GAMING)
*MSI RX480 GAMING X 8G 8GB GDDR5 256Bit Ekran Kartı (RX 480 GAMING X 8G)

Ben daha önceki bazı yazılarda denk geldiğimde anakartta ASUS'un daha iyi olduğu net bir şekilde söyleniyordu. Ben MSİ kullanıyorum. Ekran kartı konusuna girmek bile istemiyorum. Daha önceki açtığım bir konuda yorum yapmıştın bana kardeş. Şans işi. Zevk meselesi

Ben ASUS markasının her yerde her üründe çok kaliteli üretim yaptığını ve yine bu nedenle de çok kaliteli ürünler ortaya çıkardığını düşünüyorum. Şuana kadar çok ASUS ürünü kullandım hiç bir arıza durumum olmadı. Gerçekten çok kaliteli ve istikrarlı bir marka diyebiliriz.

Asus anakart ve 2 tane ekran kartı kullandım sıkıntı yaşamadım kullandığım anakart Asus P5K Pro ki şu anda bu anakartı kullanıyorum hiçbir sıkıntısını problemini görmedim aynı durum kullandığım ekran kartlarındada geçerli GT 630 ve GTX 650 kullandım sıcaklık problemi ikisindede yoktu OC için gelecek olursak anakartımın OC performansından çok memmunum işlemcimi 2.66@3.53 GHZ de stabil kullanabiliyorum 1 tane kingston 3 tanede çakma ram var ve ramlerimi 960 MHZ ye çıkarabildim ekran kartı OC performansı ise (GTX 650:Core Clock için) +150 MHZ de sıkıntı olmuyordu ama +200 MHZ yaptığımda görüntü sürücüsü hata vermişti.Eğer RX 480 almak istiyorsan sana tavsiyem XFX Black edition alman attığım videoyu izlersen fikir verdiğim ekran kartı hakkında bilgi sahibi olursun
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Amazon linkide bu Amazon.com: XFX RX-480P8DFA6 AMD Radeon GTR 8GB GDDR5 DVI/HDMI/3Displayport PCI-Express Video Card: Computers & Accessories

Aynen öyle ama almadan önce konu açıp tekrardan sizlerle tartışmak istedim. Ekra kartının 3 yıl garantisi olması bence gayet iyi bir durum.
Anakart MSİ.
Ekran kartı Asus.
İlk mesajım da marka bütünlüğüne önem verdiğimi söylemiştim.
Önerdiğin anakart ile benim seçtiklerimin boyutları aynı, söylediğin çirkinlik konusunda da haklısın. Ama önlemimi almıştım.
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

Asus olan anakart aynı değil eğer o linkteki resime bakarsan alırsan aldanırsın. Resmini gördüğün ürünün gerçek linki alttadır.

Asus B150 PRO GAMING/AURA Intel B150 2133MHz DDR4 ATX Anakart

İfadeler: GCN
Asus olan anakart aynı değil eğer o linkteki resime bakarsan alırsan aldanırsın. Resmini gördüğün ürünün gerçek linki alttadır.

Linkini attığın ürünü elim ile incelemiştim aradığım boyut buydu, ama internette araştırma yaparken bunun biraz daha az yuvaya sahip olan modelini bulmuştum oda benim attığım linkti. Resimini görünce boyutları ay

Linkini attığın anakartı daha önce incelemiştim sonrasında internetten benim bahsettiğim anakartı görünce daha bir cazip geldi. Aralarındaki fark x16, sata ve usb çıkışlarının daha az olmasıydı, ki tam ihtiyacım olan rakamlar. Yani almayı planladığım kartı henüz canlı olarak inceleyemedim ama ATX olduğu için boyutlarında fark olacağını sanmıyorum. Tabi siz bu kartı gözle görüp incelemişseniz doğrudur. Ayrıca bahsettiğiniz kart bu olabilir mi? merak ediyorum. Asus B150M Pro Gaming Intel B150 2133MHz DDR4 mATX Anakart - Anakart - Bilgisayar Bileşenleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…