Anakart ve Ekran Kartında MSI vs Asus

Msi vs Asus

• Oy verenlerin toplamı
    26

Night'sFury

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Bu yaz maksimum 4000 tl bütçeyle bi sistem toplamayı planlıyorum. Anakart ve Ekran Kartı markası konusunda kararsız kaldım. Forumda bu konuyla ilgili başlıklar açılmış ama pek güncel değiller. Sistemde GTX 1050Ti Ekran Kartı ve Ryzen 1500x işlemci kullanmayı planlıyorum. Şimdilik anakart tarafında mantıklı bulabildiğim seçenekler bunlar:
Ekran Kartı olarak ise şu ikisine bakıyorum:

ASUS Cerberus GeForce GTX 1050 Ti OC Edition 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı | ITOPYA

MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB GDDR5 128Bit DX12 Ekran Kartı | ITOPYA

Sonuç olarak anlayabileceğiniz üzere fiyat performans bir sistem toplamayı planlıyorum. Sizce bunların arasından hangisini seçmem geleceğe mantıklı bir yatırım olur? Eğer uygun fiyatlı herhangi bir tavsiyeniz varsa onlara da göz atabilirim. Ayrıca linkini bıraktığım anakartların hepsi B350 Chipset'e sahip ama illa ki B350 olacak diye bir takıntım yok dediğim gibi varsa F/P Anakart veya Ekran Kartı tavsiyeniz yazmayı unutmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı konusunda attığınız 2 karttan Gaming X olan model daha iyi çünkü soğutma bloğunda bakır borular bulunuyor. Cerberus modelinde bakır borular yok.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bana da Msi Gaming X modeli daha çekici gelmişti ama Asus Cerberus ile arasında 100-150 tl gibi bir fiyat farkı var siteden siteye değişiyor. Gerçekten bu fiyat farkını ödedikten sonra yeterince fps alıp alamayacağımdan emin değilim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bana da Msi Gaming X modeli daha çekici gelmişti ama Asus Cerberus ile arasında 100-150 tl gibi bir fiyat farkı var siteden siteye değişiyor. Gerçekten bu fiyat farkını ödedikten sonra yeterince fps alıp alamayacağımdan emin değilim.
Performans farki olmaz emin olun. Maksimum 2-3FPS fark olur. Eger aradaki farka deger ve verebilirim diyorsaniz Gaming X guzel bir secim olur.

Arkadaşlar "Donanım Arşivi" isimli YouTube kanalının geçen yaz toplamış olduğu "V3" sistem üzerinde biraz modifikasyon yaptım ve bu sistem ortaya çıktı. Öncelikle kendim toplamak yerine var olan bir sistemin parçalarını değiştirmemin sebebi yine İtopya sitesinden tüm parçaları kendiniz topladığınızda bundan 200 TL daha pahalı bir fiyat ödüyorsunuz. Yani sanırım "Donanım Arşivi"ne özel bir indirim söz konusu. Normalde PSU modelini Corsair VS450 seçmeyi planlıyordum fakat bu forumdan ve diğer kaynaklardan okuduğum üzere kronik ses sorunluymuş. Ben de Thermaltake Smart 500W modelini seçmeyi tercih ettim. İlk başta SSD takıp işlemcimi Ryzen 2200G modeline düşürmeyi düşünmüştüm fakat SSD daha sonradan alınıp kolayca sisteme takılabileceği için vazgeçtim. Ayrıca 23 Kasım günü Black Friday indirimleri başlayacakmış sizce bu sistemi toplamak için o tarihi beklemeli miyim ? Sizce sistemin parça seçimleri mantıklı olmuş mu ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Bu arada sistemin modifakasyon yapılmamış orjinal halinin linkini buraya bırakıyorum.
Sistem.PNG

V3-M1050TA-1202/R3 2200G/MSI GTX1050Ti 4GB AERO/8GB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Bu kasayı kozmetik açıdan hiç beğenmiyorum, hiç albenisi yok, ve biraz kalitesiz gibi geliyor tabi bunlar bana göre (göreceli). Onun dışında rami 16GB yapmaya çalışın.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Ben de PowerBoost kasalardan pek haz etmiyorum ama yukarda belirttiğim gibi bu sistem normalden 200 TL civarında ucuz. Ve eğer sistemin linkine tıkladıysanız özelleştirilebilir kasalar arasında sadece PowerBoost kasaları var. Yani bu kasa yine de kötünün iyisi bence. Ram konusuna gelecek olursak ilerki 1-2 senede 8 GB RAM'i satıp tek slot 16 GB Corsair Vengeance almayı ve daha sonra diğer slotlara da elime para geçtikçe 16 GB RAM takmayı planlıyorum. Şu anda 16 GB tek slot RAM'in en kötü halini bile eklesem 400-450 TL lik bir fark oluşuyor. O yüzden dediğim gibi gelecek zamanlarda elime para geçtikçe RAM upgrade yapmayı planlıyorum.

Arkadaşlar "Donanım Arşivi" isimli YouTube kanalının geçen yaz toplamış olduğu "V3" sistem üzerinde biraz modifikasyon yaptım ve bu sistem ortaya çıktı. Öncelikle kendim toplamak yerine var olan bir sistemin parçalarını değiştirmemin sebebi yine İtopya sitesinden tüm parçaları kendiniz topladığınızda bundan 200 TL daha pahalı bir fiyat ödüyorsunuz. Yani sanırım "Donanım Arşivi"ne özel bir indirim söz konusu. Normalde PSU modelini Corsair VS450 seçmeyi planlıyordum fakat bu forumdan ve diğer kaynaklardan okuduğum üzere kronik ses sorunluymuş. Ben de Thermaltake Smart 500W modelini seçmeyi tercih ettim. İlk başta SSD takıp işlemcimi Ryzen 2200G modeline düşürmeyi düşünmüştüm fakat SSD daha sonradan alınıp kolayca sisteme takılabileceği için vazgeçtim. Ayrıca 23 Kasım günü Black Friday indirimleri başlayacakmış sizce bu sistemi toplamak için o tarihi beklemeli miyim ? Sizce sistemin parça seçimleri mantıklı olmuş mu ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Bu arada sistemin modifakasyon yapılmamış orjinal halinin linkini buraya bırakıyorum.
Eki Görüntüle 315717
V3-M1050TA-1202/R3 2200G/MSI GTX1050Ti 4GB AERO/8GB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Sistemi 2 hafta önce aldım. Şikayetlerimi söyleyeyim.
*PSU yetmiyor. Değiştirmem gerekti.
*Kasa aşırı kalitesiz. Fanları değiştirecektim. Ön kapağı çıkarırken öndeki pleksi çatladı.
*Anakartın M2 SSD desteği yok.
*Kasa fanları o kadar uyduruk ki çalıştıkça Çin malı plastik kokusu geliyor.
Kasayı, PSU'yu ve anakartı değiştirmeden almayın! Ancak verdiği performans cidden iyi ona lafım yok.
GTX 1050 Ti sisteme 400 W PSU yetmemesi
Oyun Esnasında Sistemde Cızırtı Sesi Gelmesi ve Bilgisayarın Kapanması
Bu da PSU yüzünden yaşadığımın sadece bir kısmı.

Son düzenleme:
Sistemi 2 hafta önce aldım. Şikayetlerimi söyleyeyim.
*PSU yetmiyor. Değiştirmem gerekti.
*Kasa aşırı kalitesiz. Fanları değiştirecektim. Ön kapağı çıkarırken öndeki pleksi çatladı.
*Anakartın M2 SSD desteği yok.
*Kasa fanları o kadar uyduruk ki çalıştıkça Çin malı plastik kokusu geliyor.
Kasayı, PSU'yu ve anakartı değiştirmeden almayın! Ancak verdiği performans cidden iyi ona lafım yok.
GTX 1050 Ti sisteme 400 W PSU yetmemesi
Oyun Esnasında Sistemde Cızırtı Sesi Gelmesi ve Bilgisayarın Kapanması
Bu da PSU yüzünden yaşadığımın sadece bir kısmı.
Evet PSU'nun markası da PowerBoost. Sadece buradan ne kadar dandik bir marka olduğunu anlayabiliyoruz :) 400W aslında GTX 1050 Ti besleyebilir fakat tek kanaldan kaç W verebildiğine göre işler değişiyor. Tek kanaldan gelen W yükseldikçe PSU'nun kaliteleştiğini söyleyebiliriz yani. Keşke siz de PSU modelinizi değiştirip alsaydınız. Anakarta gelince dediğiniz gibi anakartın geleceğe yatırımı söz konusu değil. 2 RAM slotu var ve maksimum 32 GB 2400 MHZ RAM destekliyor. Ben de bu sebeplerden ötürü bu parçalarda değişime gitme kararı almıştım. Fakat kasanın bahsettiğiniz problemleri beni gerçekten kararsız bıraktı. Çünkü seçilebilir kasaların hepsi PowerBoost marka. Kendim kasamı seçip toplamaya kalksam bu sefer indirimden yararlanamıyorum ve çok uçuk fiyatlara geliyor sistem. Ne yapsam bilemedim şimdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı