Anakart ve Ekran Kartında MSI vs Asus

Msi vs Asus

• Oy verenlerin toplamı
    26
Evet PSU'nun markası da PowerBoost. Sadece buradan ne kadar dandik bir marka olduğunu anlayabiliyoruz :) 400W aslında GTX 1050 Ti besleyebilir fakat tek kanaldan kaç W verebildiğine göre işler değişiyor. Tek kanaldan gelen W yükseldikçe PSU'nun kaliteleştiğini söyleyebiliriz yani. Keşke siz de PSU modelinizi değiştirip alsaydınız. Anakarta gelince dediğiniz gibi anakartın geleceğe yatırımı söz konusu değil. 2 RAM slotu var ve maksimum 32 GB 2400 MHZ RAM destekliyor. Ben de bu sebeplerden ötürü bu parçalarda değişime gitme kararı almıştım. Fakat kasanın bahsettiğiniz problemleri beni gerçekten kararsız bıraktı. Çünkü seçilebilir kasaların hepsi PowerBoost marka. Kendim kasamı seçip toplamaya kalksam bu sefer indirimden yararlanamıyorum ve çok uçuk fiyatlara geliyor sistem. Ne yapsam bilemedim şimdi.
Power Boost 400W 12V kanalından yaklaşık 297W gibi bir değer veriyor yanlış hatırlamıyorsam. Onun yerine VS450 alın. O 408W veriyordu galiba. FSP 500W de almayın. 12V çift kanallı. Tek kanal daha iyidir. Kasayı da mümkünse VK-G1023S modeli ile değiştirin. Daha kaliteli gözüküyor. Sistemi babam bana söylemeden almış. O yüzden değişiklik yapamadım. Şimdi Power Boost PSU'yu yolladım. Fiyat farkını ödeyin VS450 ile değiştirelim dediler. Kasa için de şöyle bir çözüm buldum. Çatlak yerin üstüne gümüş renginde bir karton yapıştırdım. [emoji4]

Mesaj düzenleme bölümünde fotoğraf atarken hata oldu. Buyrun bu da kasanın şimdiki hali. [emoji5]
1531807745399.jpeg

RGB fan taktım. Beyaz renkte çalıştırınca çok güzel duruyor.

Power Boost 400W 12V kanalından yaklaşık 297W gibi bir değer veriyor yanlış hatırlamıyorsam. Onun yerine VS450 alın. O 408W veriyordu galiba. FSP 500W de almayın. 12V çift kanallı. Tek kanal daha iyidir. Kasayı da mümkünse VK-G1023S modeli ile değiştirin. Daha kaliteli gözüküyor. Sistemi babam bana söylemeden almış. O yüzden değişiklik yapamadım. Şimdi Power Boost PSU'yu yolladım. Fiyat farkını ödeyin VS450 ile değiştirelim dediler. Kasa için de şöyle bir çözüm buldum. Çatlak yerin üstüne gümüş renginde bir karton yapıştırdım. [emoji4]
Bilginiz olsun Corsair VS ve CX model PSU'larda kronik ses sorunu varmış. Ben kullanmadım fakat forumlarda herkes bas bas bağırıyor kornik ses sorunu var diye. Herkes yaşamamış fakat sizde de olmayacağı ne malum. Ben mümkünse üzerine biraz daha verip Thermaltake Smart 500W almanızı öneririm.

Bilginiz olsun Corsair VS ve CX model PSU'larda kronik ses sorunu varmış. Ben kullanmadım fakat forumlarda herkes bas bas bağırıyor kornik ses sorunu var diye. Herkes yaşamamış fakat sizde de olmayacağı ne malum. Ben mümkünse üzerine biraz daha verip Thermaltake Smart 500W almanızı öneririm.
Ses sorunundan haberim var. Ama Corsair ses sorunu çözdüğünü söyleyen bir yazı paylaşmıştı. Sorun çıkarsa değişim yapılır sıkıntı olmaz. Çünkü fiyatına göre en iyi seçeneklerden biri.

Öneriniz için teşekkür ederim. Fakat sistemde Intel işlemci kullanmayı düşünmüyorum. AMD'nin 2020 yılına kadar aynı soketi kullanma olayı var biliyorsunuzdur. İlerde işlemci upgrade konusunda AMD'nin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca benim için anakart çok önemli. Önerdiğiniz anakartın 2 RAM slotu ve 32 GB 2666 MHZ RAM desteği var. Anakartın benim için en az 4 RAM slotu ve 64 GB 3000 MHZ RAM desteği olmalı. Bir de seçtiğiniz anakart maksimum 2666 MHZ RAM desteklemesine rağmen 3000 MHZ RAM seçmişsiniz.

İlerde işlemcini değiştirmeyi düşünüyorsan Ryzen'a yönelmen daha mantıklı. Değişiklik yapıp tekrar atarım.

Evet anakart 2 slotlu ancak o bütçenin en iyilerinden. Zaten 16GB'dan fazla RAM takmayı düşünme bence. 16GB hayli hayli yeter.

Seçtiğim 3000 Mhz'li bellek 2666 Mhz'de çalışacak çünkü anakart daha fazlasını desteklemiyor. Bu bir sorun değildir.
İlerde 3000 Mhz destekli anakarta geçerseniz kullanabilirsiniz, satarken faydanıza yarar ve 2666 Mhz bellek ile 3000 Mhz olan arasında pek fiyat farkı yokken 3000 Mhz olan seçilmeli. Ben de öyle yaptım.

İşlemciyi 2200G ile değiştirin.
Anakartı da bununla;
Gigabyte GA-AX370-Gaming 3 AMD X370 Soket AM4 ATX Anakart GA-AX370-GAMING 3 - Nanokatalog

Bütçenizi aşıyorsa ne kadar olduğunu belirtin.

İlerde işlemcini değiştirmeyi düşünüyorsan Ryzen'a yönelmen daha mantıklı. Değişiklik yapıp tekrar atarım.

Evet anakart 2 slotlu ancak o bütçenin en iyilerinden. Zaten 16GB'dan fazla RAM takmayı düşünme bence. 16GB hayli hayli yeter.

Seçtiğim 3000 Mhz'li bellek 2666 Mhz'de çalışacak çünkü anakart daha fazlasını desteklemiyor. Bu bir sorun değildir.
İlerde 3000 Mhz destekli anakarta geçerseniz kullanabilirsiniz, satarken faydanıza yarar ve 2666 Mhz bellek ile 3000 Mhz olan arasında pek fiyat farkı yokken 3000 Mhz olan seçilmeli. Ben de öyle yaptım.

İşlemciyi 2200G ile değiştirin.
Anakartı da bununla;
Gigabyte GA-AX370-Gaming 3 AMD X370 Soket AM4 ATX Anakart GA-AX370-GAMING 3 - Nanokatalog

Bütçenizi aşıyorsa ne kadar olduğunu belirtin.
Öncelikle bütçem 4000-4100 TL. Anakartta 64 GB RAM istemiştim çünkü günümüzde bile 8 GB RAM sınır oldu. Sanal Gerçeklik yeni oyunlar falan derken bu RAM sınırının artacağını düşünmekteyim. Ve bu sistemi upgrade yaparak çok uzun yıllar kullanma niyetindeyim. Elimde bir atışlık para var ve bu parayı güzel harcamayıp geleceğe dönük olmayan bir sistem toplarsam yakın gelecekte bir daha sistem toplama şansım olmayacak. Bu yüzden iyice araştırıp bu fiyata en iyisini almak istiyorum. Size bir sorum olacak. Seçtiğiniz ekran kartı 1060 6 GB fakat Ryzen 2200G sizce bu ekran kartını besleyebilir mi ? Ben 2200G yerine 1500x düşünmüştüm.

8GB bellek alt sınır. 16GB gayet yeterli. Önerdiğim çift slotlu anakartın 1 tanesine 8GB diğerine de daha sonradan 8GB taktığınızda güzek olurdu ve yeterliydi.
Sizi anlıyorum.

2200G GTX 1060'ı tam besleyemez. Darboğaz oluşur. OC yaparak bunu azaltabilirsiniz. 1500X seçmeye bütçeniz yetiyorsa daha iyi olur elbette. Ancak 1500X alıp ekran kartını GTX 1050 Ti kartına düşürürsen güzel olmaz. Darboğaz olmasına rağmen o ikiliden iyi olur 2200G ve GTX 1060.
İlerde işlemcini satıp R5 3600X - 3. Nesil işlemcilerden birini- alırsın ve çok güzel bir sistem olur.

8GB bellek alt sınır. 16GB gayet yeterli. Önerdiğim çift slotlu anakartın 1 tanesine 8GB diğerine de daha sonradan 8GB taktığınızda güzek olurdu ve yeterliydi.
Sizi anlıyorum.

2200G GTX 1060'ı tam besleyemez. Darboğaz oluşur. OC yaparak bunu azaltabilirsiniz. 1500X seçmeye bütçeniz yetiyorsa daha iyi olur elbette. Ancak 1500X alıp ekran kartını GTX 1050 Ti kartına düşürürsen güzel olmaz. Darboğaz olmasına rağmen o ikiliden iyi olur 2200G ve GTX 1060.
İlerde işlemcini satıp R5 3600X - 3. Nesil işlemcilerden birini- alırsın ve çok güzel bir sistem olur.
Elimden daha önce 2 laptop geçmiş bir oyuncu olarak konuşuyorum. Şu iki tane ekran kartı olayı benim gerçekten çok canımı sıkar. Kullandıysanız bilirsiniz laptoplarda Intel HD Graphics birde Nvidia veya AMD ekran kartı bulunur. Benim kullandığım laptoplarda oyun oynarken neredeyse tüm oyunlar Intel HD Graphics ile açılırdı ve o oyunları çok daha güçlü Nvidia ekran kartıyla açmak için yırtınırdım. Fakat genelde başaramazdım. Hele ki bağımsız yapımcılı oyunlarda bu sıkıntı hep oluyor. Bazen Nvidia ekran kartıyla açmayı başarsam bile oyuna her girişimde bunu manuel olarak yapmam gerekirdi. Bazen unuttuğumda çıkıp tekrar girmem gerekirdi. O zamandan beri böyle işlemcinin yanında gelen GPU lardan nefret eder oldum. Belki de bu sebepten dolayı APU işlemcilere de ısınamıyorum. Hiç alasım kullanasım gelmiyor. Ama bütçem kısıtlı olduğu için Ryzen 1500x ve GTX 1060 6 GB aynı anda kullanamam 1500x kullanırsam GTX 1050 Ti, GTX 1060 6 GB kullanırsam 2200G kullanabilirim. Sizce hangi ikiliyi kullanmalıyım ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı