Anakart ve işlemci değişikliği sonucu sistemin daha hızlı açılması

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Eski sistemimde Ryzen 5 3600 ve B450M-S2H vardı. SSD olmasına rağmen 30-35 saniyede açılıyordu. Şu an B450 Tomahawk MAX ve Ryzen 7 5800X ikilisiyle sistemimi 12 saniyede açabiliyorum. Anakart ve işlemciyi değiştirdikten sonra format atmadım, herhangi bir ayar da yapmadım. Sizce bu durumun sebebi nedir?

SSD aynı SSD, değiştirmedim.

BIOS'tan olabilir belki.
Ama Gigabyte'ın çok anormal değil mi? SSD'li sistem bile 30-35 saniyede açılıyordu. Acaba Gigabyte anakartlarda ayar falan mı yapılması gerekiyor anlamadım pek.

Ama Gigabyte'ın çok anormal değil mi? SSD'li sistem bile 30-35 saniyede açılıyordu. Acaba Gigabyte anakartlarda ayar falan mı yapılması gerekiyor anlamadım pek.

Gigabyte A320M kullanıyordum 5 ay önceye kadar. HDD o kadar kötü değildi ama bilgisayar 3-4 dakikada açılıyordu.

Ben de pek bilmiyorum. Ama BIOS da ayar vs olabilir. Güncel BIOS da daha hızlı açılmasına sebep olabilir.

B450M S2H ve R5 3600 kullanıyorum ve benim sistemim 10 saniyede falan açılıyor. Anakart ve işlemci değişikliği illa fark ettirmiştir sizin için. 20 saniye gibi bir süre azalmış. Gayet iyi.

Geçenlerde bir konu vardı, bazı anakartların çok yavaş açıldığından bahsediyordu. Muhtemelen anakart ile ilgili bir sıkıntı var. Bu arada işlemci ve anakart hayırlı olsun .

Hayırlı olsun. Gigabyte anakartta Fast Boot gibi bir ayar falan var mıydı? Varsa açık mıydı_

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…