Anakart ve işlemci değişimi sonrası sisteme format atmanın farkı

Makaleler
2
Bu konunun üstüne depo diski dışındaki tüm bölümlere format attım. Bu konuda kendi deneyimlerimi anlatacağım. Umarım "acaba format atmalı mıyım? " Sorusunun cevabını verebilmişimdir.

Olumlu yanları:

1- Format öncesi işlemcim boşta bile çok yüksek hızlarda çalışıyordu ve boşta 50 dereceleri görüyordu. Format sonrası işlemci boşta hız düşürerek sıcaklığı 30-35 derece bendına çekti.

2- Arada sistem nedensizce işlemci kullanıyordu. Bu sorunumu da çözdü.

3- Oyunlarda da bir miktar performans artışı yaşadım. Oyunlardaki ani FPS düşmeleri de gitti.

Olumsuz yanları:

1- Oyun performansında beklediğim artış olmadı. Yine bazı oyunlarda darboğaz olabiliyor. Yine de şimdilik durum iyi, drop sorunu yok.

2- Bu aralar ben zaten format atmayı düşünüyordum HDD çok çöple dolmuştu ama bence format atmaya değecek devasal bir fark yok. Evet hiç sorun yaşamak istemem derseniz kesinlikle format atın ama format atmak sizin için çok uğraştırıcı olacaksa kesinlikle yapılması gerek de diyemem.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı