Anakart ve SSD Önerisi

Raikoho

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Bu yazıda sizlere danışmak istediğim 2 farklı konu var.

1-İlk olarak SSD ile başlamak istiyorum. Almayı düşündüğüm SSD

Kingston KC3000 1TB 7000-6000MB/s NVMe PCI-e 4.0 M.2 Gen4 SSD (SKC3000S/1024G)​

Modeli idi. Fakat birçok site ve forumda Samsung 980 Pro isimli SSD'nin en iyi SSD olduğunu falan söylemişler. Arada uçuk bir fiyat farkı olmadığı sürece sizlerden de öneri ve tavsiye bekliyorum SSD konusunda. 7000-6000 MB yazma/okuma ve 1 TB depolama olması şartı ile.

2-İkinci olarak ise SSD'den kaynaklı bir anakart önerisi isteyeceğim sizlerden. Kullandığım anakart ASUS B450 M Dragon modeli bir anakart. Ve eğer ben yanılmıyorsam maksimum PCI-e 3.0 portunu destekliyor. Alacağım SSD PCI-e 4.0 port olacağından dolayı geriye uyumluluk ile depolama kazanmak için bir süreliğine anakart alana dek hızdan taviz vereceğim. Sizlerden tavsiye istediğim anakart ise maksimum 3000 TL bantlarında Beyaz renk bir anakart olsun istiyorum. Mesh bir sistem topladım. NZXT'nin Siyah-Beyaz renklerini barındıran kasayı kullanıyorum şu anda. Bu yüzden PCI-e 4.0 portunu destekleyen beyaz renk bir anakart çok iyi olurdu açıkçası.

Sizlerden Nvme M.2 PCI-e 4.0 uyumlu 1TB 7000/6000 bir SSD önerisi ile birlikte bunu destekleyecek özellikle beyaz renklere sahip fiyatı maksimum 3000-3500 TL arasında olan bir anakart önerisi istiyorum. Fikirleriniz için teşekkürler iyi Sosyaller!

İşlemciniz nedir?

Attığınız işlemci güzeldir, alternatif olarak bu biraz daha iyi.

Çok teşekkür ederim dostum.Ek olarak yazmayı unutmuşum.İşlemci olarak Ryzen 5 5500 modelini kullanıyorum şu andaMümkünse daha sonraki bir süreçte ryzen 7 modeline kadar çıkma ihtimalim var.İleriye dönük olarak da desteklerse eğer bu anakartlar çok işime gelir açıkcası.

Çok teşekkür ederim dostum. Ek olarak yazmayı unutmuşum. İşlemci olarak Ryzen 5 5500 modelini kullanıyorum şu anda. Bu anakartlar destekler mi?

5500 için anakart değiştirmeye gerek yok işlemcide PCI-e 4.0 desteği yok, 5600 almadan almayın 4.0 SSD ve yeni anakart.

Çok teşekkür ederim dostum.Ek olarak yazmayı unutmuşum.İşlemci olarak Ryzen 5 5500 modelini kullanıyorum şu anda.Bu anakartlar destekler mi?

5500 için anakart değiştirmeye gerek yok işlemcide PCI-e 4.0 desteği yok, 5600 almadan almayın 4.0 SSD ve yeni anakart.
İşlemcide destek olmaması ne gibi bir sıkıntı yaratır?İşlemciyi maalesef aceleye getirerek yakın zamanda almıştım.Pcıe 3.0 portuna şimdilik takıp depolama olarak rahatlamak istiyordum.Ardından anakart alarak hızdan taviz olayını da çözmeyi.İşlemci desteklemediğinden hiç mi çalışmaz yoksa hızdan taviz gibi bir durum mu söz konusu yine acaba?

İşlemcide destek olmaması ne gibi bir sıkıntı yaratır? İşlemciyi maalesef aceleye getirerek yakın zamanda almıştım. PCI-e 3.0 portuna şimdilik takıp depolama olarak rahatlamak istiyordum. Ardından anakart alarak hızdan taviz olayını da çözmeyi. İşlemci desteklemediğinden hiç mi çalışmaz yoksa hızdan taviz gibi bir durum mu söz konusu yine acaba?

Sorun olmaz ama gereksiz olur SSD 3.0 hızında çalışır.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim tekrardan.

Sorun olmaz ama gereksiz olur SSD 3.0 hızında çalışır.
Dostum aklıma şöyle bir soru takıldı.Ssd 4.0 olsa da benim anakartım ve işlemcim maksimum 3.0 destekliyor.Bu yüzden ssd'nin tam verimini alamıyorum buna okeyim.Fakat işlemci ve anakart yükseltsem bile ekran kartım da 3.0 destekli sanırım.Ekran kartının 3.0 desteklemesi anakart ve işlemcide olduğu gibi ssd'de performans kaybına sebep olur mu?
Ekran kartım ; Asus Rog Strix GeForce GTX 1650 Advanced Edition

Son düzenleme:
Önerileriniz için çok teşekkür ederim tekrardan.

Dostum aklıma şöyle bir soru takıldı. SSD 4.0 olsa da benim anakartım ve işlemcim maksimum 3.0 destekliyor. Bu yüzden SSD'nin tam verimini alamıyorum buna okeyim. Fakat işlemci ve anakart yükseltsem bile ekran kartım da 3.0 destekli sanırım. Ekran kartının 3.0 desteklemesi anakart ve işlemcide olduğu gibi SSD'de performans kaybına sebep olur mu?
Ekran kartım; ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1650 Advanced Edition

Hayır ekran kartı etki etmez bir şeye 3.0 ve 4.0 da performansını verir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı