Anakart vidası nasıl takılır?

Anakartı yerleştirdim ama vidalarını nasıl takacağımı bilmiyorum. Fotoğraftaki sarı vida yeri anakarttaki boşluktan geçmeli mi?
Ayrıca yükseltme vidasını falan bilmiyorum. Direkt anakartı koydum vidaların üstüne geldi. Neyi nereye takacağıma yardımcı olur musunuz?

IMG_20200824_143522.jpg

IMG_20200824_143536.jpg

IMG_20200824_143907.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
O sarı vida yükseltme vidası. Kasanızda mATX yazan vida yerlerine o yükseltme vidalarını takın. Bir kısmı takılı olarak gelebilir, sorun değil. Sonra anakartın vida boşluklarına çok bastırmamak üzere vidaları yerleştirip vidalayın.

Kasanın anakarta temas etmemesi için kasada genellikle yükseltme vidası takılı olur. Takılı değilse kargaburun yardımı ile anakarttaki vidalama için bulunan boşlukların denk geldiği yerlere monte ediniz. Bazı yerler boş kalabilir anakartın deliğinin bulunduğu yerde yükseltme vidası takmak için yer olmayabilir. Montaj yapmadan önce kasaya anakartın aynasını yani arka plakasını yerleştirmeyi unutmayın. Ankartı yerleştirin ve anakarttakı vida boşluklarını altına yükseltme vidaları gelecek şekilde düzenleyin ve vidalayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı