Anakartı tinerle temizleme ?

Dostum var mı böyle bir yöntem bilmiyorum. Evi temizlememek için çeşitli temizlik ürünleri gerekli. Bedenen temizlenmek için su lazım, sabun lazım, diş fırçası, diş macunu lazım vs.
Yani kısaca bir şeyleri temizlemek istiyorsan belli başlı malzemeler lazım. Bunların hepsi tükenen şeyler.
Dediğim hava motorunu alırsan kökten ve uzun süreli bir çözüm olacaktır.
Elinde olan şeyler ile( üflemek, fön makinesi, bez düzgün bir temizlik olur mu bilemiyorum)
Tiner betonu eritiyor bana pek mantıklı gelmiyor, elektronik bir devrenin üzerine sıvı püskürtmekte mantıklı gelmiyor.
İyi forumlar umarım çözersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bedavaya kuru fırça ve soğuk ayarlı fön makinesiyle yaparsın ama o hava motoru işe yarar alet. Hem üfleyeni hem de çekeni de var.

Anakartım aşırı tozlanmış durumda. İnternette biraz araştırdım. Tinerli bezle falan temizle demişler. Bildiğin beze tiner sürüp temizlesem sorun olur mu? Yoksa başka bir yöntem var mı ?

Selülozik tinerle temizlersen anakartı çöpe atarsın. Sentetik tiner zarar veremez ama bu ikisi hiç bir zaman tercih edilen yöntemler değildir.

En basiti; aşağıdaki linkte satılan ürünü alıp, küçük fırçası ile temizlik yapmak. Anakart Intel'se, işlemci yuvasına mutlaka koruyucu kapağını tak.

VATAN COMPUTER - ADDISON - ADDISON LCD/LAPTOP EKRAN TEM

Her ay yaptığım işlemdir. Kasayı al eline oto tamircisine git kompresörü kullanmak için izin iste, gerisini anlatmıyorum zaten. Mis gibi olur...

Yahu arkadaşlar herkes çok farklı şeyler diyor. Bana elimde var olan: yani ücretsiz bir şeyle sorunsuz temizlemeyi söyleyebilecek yok mu?

En temiz yöntemi arıyorsunuz anladığım kadarı ile. Çöp. En temizi. Tamamen de ücretsizdir.

Üflemek dışında bedava bir yöntem yok. Onun için de kuvvetli bir enerji gerekli ki bu enerji için vücuda gereken enerji de ucuz değil.

Tabi ki ıslat, hatta kasanın içine su dök öyle fırçala.
Sabunu unuttun mirkan :)

- - - Güncellendi - - -

En güzel yöntem Plastik olmayan boya fırçası alacaksın. Tozlu olan yerleri fırçalayacaksın. Sonra dışarıya çıkartıp fön makinası veya üfleyip temizlersin. Fanları ise bobin yerlerini açıp makina yağı ile bir damla damlatıp bant'ını kapatıp kasaya yerleştirin.

Abi gülme krizine girecem. Biri üfle diyor, biri yıka diyor bir diğeri yıkarken sabunu unutma diyor. :D

Tabiki ıslat, hatta kasanın içine su dök öyle fırçala. En çok buna güldüm :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı