Anakartı yamuk monte ettim

Cenk

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
5
Tüm foruma iyi günler. Ben bir bilgisayar sipariş ettim ve bugün geldi. Fakat acemilikten oldu sanırım anakartı biraz yamuk montalamışım alttaki iki vida yeri oturmadı ve o iki yeri vidalıyamadım. Anakartı sökmeye çalıştım fakat o da olmadı iki tane vida dönerken tık tık ediyor ve çıkmıyor. Bilgisayar şu anda sorunsuz çalışıyor bir sıkıntı olmaz değil mi ?
 
Şimdi yamuk monte etmende bir sorun olmaz, eğer kısa derve olmassa. Fakat vidaların tık tık etmesinin nedeni, kalın dişli vida destekleyen bir anakart yatağına ince dişli vida takmışsın. Bunun çözümü vidayı alttan düz uçlu tornavida ile havaya kaldırıp, ve yıldız tornavida ile çevir. O zaman çıkar.
 
on-Cam-Vida-Seti-10-adet-_46567_1.jpg


Mesela üstteki resimde vidaların siyah kısmını anakart düşün, üst renkli kısımlarını da vida. Ana kart ile vida arasına ince uçlu tornavidayı sıkıştır ve vidayı alttan olabildiğince yukarıya bastır. Ve aynı zamanda yıldız tornavida ile çevir.
 
Pazartesi deneyeceğim. Şimdi geç oldu. Yarında çok yoğunum. O yüzden pazartesi denerim. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı düzelttim. Orjinal vidaları taktım. Dediğin gibi yanlış vida kullanmışım. Yalnız anakartın sol en alt tarafı az bişey yüksek kaldı. Vidalayınca düzeldi. O ilerde bi soruna yol açar mı ?
 
Dediğim gibi anakartı yamuk monte etmen herhangi bir sorun yaratmaz. Sadece sen bundan rahatsız oluyorsan düzeltebilirsin. Fakat en ufak bir sorun yaratmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartını yamuk monte etmek sadece kısa devre riski varsa sorun yaratır. Bir de eğer yanlış monteden dolayı anakartta bükülme oluştuysa zarar verir. Ama düzeltmişsin sanırım. Geçmiş olsun :D
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı