Anakartım yandı mı?

Suleyman sen

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Bu sabah SilverStone PF240 montajını yaptım ve çalıştırdım. Fanlar ve RGB aydınlatmalar düzgün çalışıyordu. Ancak akşam eve gelip bilgisayarı çalıştırdığımda 5-10 saniye sonra RGB kablolarını anakarta bağladığım yerden çıt çıt diye bir ses geldi ve yanık kokusu geldi. Daha sonra hemen bilgisayarı kapadım. Tekrar açtığımda RGB'ler çalışmıyordu. Daha sonra RGB kontrol kablolarını RGB Controller'a bağlayıp çalıştırdım ve RGB'ler tekrar çalışmaya başladı. Sizce anakarta bir şey olmuş mıdır? Ve bu sorunla ilgili anakartı aldığım yer ile mi SilverStone ile mi görüşmeliyim?

Bu şekilde kullanmak bir sorun yaratır mı? Yani mesela 2-3 ay sonra RGB soketinde ki yanık diğer parçaları da etkileyebilir mi?

Bu şekilde kullanmak bir sorun yaratır mı? Yani mesela 2-3 ay sonra RGB soketinde ki yanık diğer parçaları da etkileyebilir mi?

Bağımsız devreler ile kontrol edildiği için etkilenmemesi lazım. Yanık RAM slotu ile çalışan anakartlar mevcut. Ama o soket ya da slotu kullanamazsınız. Yine de olası kısa devreleri kontrol edin. Kablo erimiştir, pinleri birbirine değiyordur vs.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı