Anakartımın Pinleri Yamuldu, Nasıl Tamir Olur?

Warlord_x7

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2011
Mesajlar
145
Arkadaşlar Aydın'da oturuyorum. Nasıl olduysa anakartın işlemciye giren pinleri yamuldu. Tam 6 adet. Burada anı şanı duyulmuş sağlam bakkal olmayan bir bilgisayarcıya götürdüm. Pinlerin hepsini düzelttiler. Bu saatten sonra %99 sorunu çözeceklerini söylediler. Neyse bilgisayarı açtılar tabi ben o sırada ordayım. Açarken taramalı tüfek gibi beep beep sesler gelmeye başladı yani pc açılmadı. 1-2 gün sonra tekrar gelmemi söylediler. 1-2 gün sonra hatayı çözemediklerini elinde de aynı işlemci soketine sahip anakartı olmadıklarını söylediler ama sorunun %90 anakarttan %10 işlemciden olabileceğini söylediler. Burak ve Recep Abiden acil yardımlarını bekliyorum. Yeni ekran kartı almıştım, ne güzel tam kullanacaktım bu sorun ortaya çıktı. Delirmek üzereyim, lütfen engin bilgilerinizle bana yardımcı olun. İyi günler.
 
Bu sorun senin yapabileceğin bir sorun değil, ne de bilgisayar satan insanların yapabileceği bir sorun değil. En iyisi Çizgi Elektronik.
 
Maalesef anakartım Gigabyte GA-X58A-UD3R. Recep abi zaten Asus almadığıma bin pişmanım. Çizgi elektronik bana bu konuda yardımcı olacak mıdır ? Ve sorun nereden kaynaklanıyor ? Yeni parça almam şu an imkansız. Zaten yeni ekran kartı aldım, ebeveynlerim kesinlikle izin vermeyecektir. Bana kaça patlar soket değişimi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi Intel işlemcilerde pinler anakartta olduğu için düzeltmen zor. Benim işlemcim AMd ben işlemciyi yere düşürdüm bir baktım 9 pin yamulmuş. Kısa süreli kalp krizini atlattıktan sonra dedemin yadigar isveç çakısını ve bir kredi kartı aldı hepsini tek tek düzelttim paşalar gibi çalıştı. :D Garantiye gönderirsen sorun çözülecektir burada herkesin dediği gibi.
 
Recep abi soket değiştirdin dedin de anladım fakat nasıl anladın ki sorunun soketten olduğunu? Başka bir şeyden olmasın sorun ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çizgi Elektronik benim bildiğim en iyi anakart tamiri yapan yer. İletişime geç bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı