Anakartın destek sayfasında olmayan RAM sorun olur mu?

InfinitePain

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, yeni bir sistem topluyorum ve bütün parçalara karar verdim ancak RAM kısmında aklıma bir şey takıldı:
Anakart olarak ASUS B560M Plus Wi-Fi, RAM olarak da curicial Ballistix 2x8 3200 MHz CL 16 (BL2k8G32C16U4bl) RAM almayı düşünüyordum ama öğrendim ki RAM'ler bazen bazı anakartlarda çalışmıyormuş. Ben de anakartın sayfasına baktım ve bu RAM'leri bulamadım. Acaba bir sorun olur mu? Fiyatı çok arttırmadan iyi performans veren başka bir RAM modeli önerebilir misiniz?
Diğer parçalar: Intel i5 11400, NVIDIA RTX 3060 Ti, Seasonic focus gx 750W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM alırken aynı marka model almanız ve işlemci hızınızın desteklediği MegaHerztlerde almanız yeterli genelde. Uyumsuzluk sorunu farklı bellek tipleri takılınca oluyor.

Böyle bir kural yoktur. Fakat bazı yeni çıkan bellekler BIOS güncellemesi isteyebiliyor. Yeni sürüm varsa yapıp takın derim.

Hiçbir sorun yaşamazsın. O listede sadece test edilen modeller var.

Zaten şu QVL'nin anlamını basit bir Google aramasıyla öğrenmek mümkün.

Qualified Vendor List (QVL)

A Qualified Vendor List (QVL) is a list supplied by a system or motherboard manufacturer of parts tested and confirmed by that manufacturer to work in their hardware. This allows them to guarantee specific parts will work in their system.

Türkçesi;

Nitelikli Satıcı Listesi

Nitelikli Satıcı Listesi (QVL), bir sistem veya anakart üreticisi tarafından sağlanan ve bu üretici tarafından donanımlarında çalıştığı onaylanan ve test edilen parçaların bir listesidir. Bu, belirli parçaların sistemlerinde çalışacağını garanti etmelerini sağlar.

Sorun olacak diye bir kural yok fakat QVL listesinde ürünleri almak her zaman en doğru olandır. Önceden firma tarafından test edilen modüllerdir o listede olanlar.

Kısaca sorun yaşama riskini en aza indirmek için QVL tercih etmek lazım.

Hele ASUS gibi anakart varken kalkıp RAM aldıysan Allah yardım etsin sana ben de ASUS ROG STRIX B550 XE Gaming kullanıyorum listede RAM bulmak zor fiyatlar uçmuş uyumlu RAM almanız lazım eğer uyumluluk listesinde olmayanı aldıysanız iade edin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı