Çözüldü Anakartın USB portları aynı anda çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eyüphan KAYA

Hectopat
Yer
İstanbul-Sarıyer
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirici
Merhaba arkadaşlar,
HyperX Cloud 3 model kulaklık aldım. Eski kulaklığımda (Cooler Master CH321) bu sorun olmuyordu. Kasanın arkasında 4 tane USB 3.0 portu var. USB 3.0 portlardan 3 tanesi dolu olduğunda 4. cihazı taktığımda çalışmıyor ama 2.0 porta takarsam çalışıyor. Hangi cihazı en son takarsam o cihaz çalışmıyor. Yani 4 tane USB 3.0 portu var ama 3 tanesini kullanabiliyorum her ihtimalde. Sırasıyla tüm portları denedim, hangi portta olduğu fark etmiyor. 4. cihaz geldiği anda çalışmıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? PSU güç mü yetiremiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ASUS TUF K3 (klavyenin iki USB çıkışı var) ve M3 mouse, HyperX Cloud 3. Toplamda 4 USB girişide dolmuş oluyor. Şu an mouseu çıkardım USB 2.0'a taktım, böyle çalışıyor görünüyor. Anakartın USB'lere verdiği gücü arttırma gibi bir ayar mevcut değil mi?

Hocam öyle bir araç hiç duymadım. Taktığınız cihazlar pek de öyle güç açlığı çeken ürünlere de benzemiyor, ilginç bir durum aslında.

USB hub eğer dışarıdan ek güç almıyorsa yine PSU'dan alacaksa gücü yine sorun devam etmez mi? Bunların dışarıdan güç alanları da varmış sanırım

Dışarıdan güç beslemesi yapılabilen hublar var hocam.

Bu aşağıdakinin farklı bir markasını uzun süre önce almıştım, beraberinde bir de USB'den güç alan ikinci bir kablo geliyordu, arkadaki adaptör soketine takılan. Bu noktaya dışarıdan 5V adaptör ile de besleme yapılabilir.

resim_2025-01-24_151209988.png

resim_2025-01-24_151409840.png
Sorunun PSU veya anakartın USB portlarının yeterli güç sağlamamasından kaynaklanıyor olabilir. PSU’nuzun yeterli güç sağladığından emin olun ve BIOS ayarlarını kontrol edin. USB portlarıyla ilgili bir donanım sorunu da olabileceğini göz önünde bulundurun hocam

Sorunun PSU veya anakartın USB portlarının yeterli güç sağlamamasından kaynaklanıyor olabilir. PSU’nuzun yeterli güç sağladığından emin olun ve BIOS ayarlarını kontrol edin. USB portlarıyla ilgili bir donanım sorunu da olabileceğini göz önünde bulundurun hocam
Aygıt yöneticisinde bir ayar var "Güç kazanmak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" diye. Onları kapattım, sürücüleri güncelledim ama düzelmedi. Başka kulaklıkta böyle bir şey olmadığında göre sorun ekipmanların fazla güç çekmesine dayalı diye düşünüyorum. 3 tane kullanarak devam ediyorum. Bazıları 2.0'a taktım şu an sorun yok görünüyor. Ama çok ilginç. 550w psu 5600x işlemci ve rtx 2060. Sisteme gayet yetebilmeli

Hocam güç kaynağınız değil, anakartın USB altyapısı burada söz konusu olan. Eğer 4. cihazı taktığınızda güç kaynağınız yeterli gücü besleyemez hale gelseydi çok daha ciddi belirtiler görürdünüz.

Sonuç olarak Anakartın USB çıkışlarına toplamda yönlendirebileceği gücün de bir üst sınırı var. Bu bahsettiğiniz dört cihaz nedir acaba? Birinin kulaklık olduğunu biliyoruz.

PSU’nun yeterli olması bekleniyor, ancak USB 2.0 portları genelde daha düşük güç sağlıyor. 3 cihaz kullanıyorsan, bir USB hub kullanarak yükü dağıtmayı deneyebilirsin. PSU’nun sağlığını kontrol etmek için bir test yapabilir ve USB 3.0 portlarına geçmeyi düşünebilirsin.

Hocam güç kaynağınız değil, anakartın USB altyapısı burada söz konusu olan. Eğer 4. cihazı taktığınızda güç kaynağınız yeterli gücü besleyemez hale gelseydi çok daha ciddi belirtiler görürdünüz.

Sonuç olarak Anakartın USB çıkışlarına toplamda yönlendirebileceği gücün de bir üst sınırı var. Bu bahsettiğiniz dört cihaz nedir acaba? Birinin kulaklık olduğunu biliyoruz.

ASUS TUF K3 (klavyenin iki USB çıkışı var) ve M3 mouse, HyperX Cloud 3. Toplamda 4 USB girişide dolmuş oluyor. Şu an mouseu çıkardım USB 2.0'a taktım, böyle çalışıyor görünüyor. Anakartın USB'lere verdiği gücü arttırma gibi bir ayar mevcut değil mi?

PSU'nun yeterli olması bekleniyor, ancak USB 2.0 portları genelde daha düşük güç sağlıyor. 3 cihaz kullanıyorsan, bir USB hub kullanarak yükü dağıtmayı deneyebilirsin. PSU'nun sağlığını kontrol etmek için bir test yapabilir ve USB 3.0 portlarına geçmeyi düşünebilirsin.

USB hub eğer dışarıdan ek güç almıyorsa yine PSU'dan alacaksa gücü yine sorun devam etmez mi? Bunların dışarıdan güç alanları da varmış sanırım

Son düzenleme:

Hocam öyle bir araç hiç duymadım. Taktığınız cihazlar pek de öyle güç açlığı çeken ürünlere de benzemiyor, ilginç bir durum aslında.

Bu aşağıdakinin farklı bir markasını uzun süre önce almıştım, beraberinde bir de USB'den güç alan ikinci bir kablo geliyordu, arkadaki adaptör soketine takılan. Bu noktaya dışarıdan 5V adaptör ile de besleme yapılabilir.

resim_2025-01-24_151209988.png

resim_2025-01-24_151409840.png

Çözüm
Teşekkür ederim sorunun ne olduğuna inemezsem böyle bir Hub'ı değerlendiririm.

Eki Görüntüle 2406139
Eki Görüntüle 2406142

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı