Anakartlarda " Wi-Fi " ibaresi

Wetttt

Kilopat
Katılım
3 Mart 2018
Mesajlar
1.380
Çözümler
3
İyi forumlar. Bazı anakartların aynı modellerinde bazılarının Wi-Fi ibaresi olduğunu gördüm ve biraz araştırma yaptım. Bu Wi-Fi normal harici Wi-Fi adaptörü imiş fakat onlardan daha hızlıymış hızlı Wi-Fi 6 desteklediği için sorum şu sizce Wi-Fi ibareli anakart tercih edilmeli mi? Ekstra 150 TL değer mi? Diğeri ise Ethernet ile bağlanmak mı daha sağlıklı oluyor yoksa Wi-Fi 6 anakartın Wi-Fi adaptörü ile mi? Daha verimli daha stabil internet hangisi ile alınır?
 
Kablolu internet her zaman daha hızlıdır. Bu arada bazı anakartlarda Wi-Fi adaptörü gömülü olarak geliyor.
 
Örnek verecek olursak şu an eski bir PC kullanıyorum. Bir Wi-Fi adaptörü var, flash şeklinde anteni var. Klasik 100 TL'lik adaptör, bazen ping dalgalanmaları yaşıyorum. Kablolu bağlantı yaparsam önüne geçebilir miyim?
 
Hocam, dediğiniz anakartlarda entegre olarak Wifi modülü var. Kablosuz olarak bağlanıyorsanız, alabilirsiniz. İlave olarak almak zorunda kalmazsınız.
 
Hocam, dediğiniz anakartlarda entegre olarak Wi-Fi modülü var. Kablosuz olarak bağlanıyorsanız, alabilirsiniz. İlave olarak almak zorunda kalmazsınız.

Peki performansa etkisi nasıldır? Yani normal kablolu bağlantı ile Wi-Fi 6 anakartın Wi-Fi'si arasındaki fark nedir? Normal Wi-Fi adaptörü anakartın Wi-Fi 6 adaptörü ve kablolu bağlantı arasındaki performans farkı nasıldır? Hangisi daha verimli ve daha temiz olur?
 
Hocam, kablolu her zaman daha iyi olur.
 
Peki, modem uzakta kablolu bağlantı yapamıyorum. İleride yapacağım, normal Wi-Fi adaptörü ile anakarttakinin farkı nedir? Anakarttakinin Wi-Fi 6 ibaresi var. Daha gelişmiş bir teknoloji mi? Bu daha verimli olmaz mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı