Çözüldü Anakartta ARGB header var fakat çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VCanD

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 13500 - Rx 6700 XT - Asus Prime H610M-A D4 - 16GB 3200Mhz Ram - 750w coolermaster psu
Meslek
Rehber
Anakart
asus prime h610m- a d4
İşlemci
i3 12100F
Anakart modelim ASUS Prime H610M- a D4.

Anakartımda 3 adet 5V ARGB header bulunmakta fakat hiçbirinden fanlarıma LED alamıyorum.

Sebebini bir türlü çözemedim. Bunlardan biri bozuk olsa diğerleri de mi bozuk? Tüm pinler sağlam ve bir sıkıntı da görünmüyor anakartta.

Fanları yeni aldım ve dört fanın da LED'lerini ARGB'den yakamıyorum. Bir türlü çözemedim.

ASUS Armoury Crate indirdim ama onda dahi hiçbir şekilde LED'ler yanmadı. Çeşitli üçüncü taraf ARGB kontrolcü yazılımlar indirdim hiçbiri LED'leri yakmadı. Sorun nedir? Neden ARGB LED'leri yakamıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
çok makbule geçer hocam, asusa mail göndereyim öyleyse

linke basınca inen klasör şöyle bir isim aldı hocam
1723021715729.png

bunu 6-7 defa indirip uninstall yapıp yeniden kurmuşum
silip silip kurunca da çözülmüyor vallahi 😄

bu arada durum güncellemesi:

asus destek ile 2 defa irtibat kurdum yaklaşık 1 saatlik destek bölümünde çözüm arama seansından sonra iki yetkili de sorunu çözemedi. sanırım bu gidişle kontrolcü almak zorunda kalacağım....

Bu anakart serisi sıkıntılı galiba evet. ASUS'tan mal almamak lazım. Elime para geçtiği vakit AMD çipsetli bir anakarta geçiş yapacağım tercihen MSI. Hem fiyat performans hem de bu tür sorunlar yaşanmaz diye düşünüyorum.

Araştırmaya devam ediyorum siz de bir şey bulursanız iletirseniz çok sevinirim hocam. Kontrolcü siparişi verdim bakalım ne olacak.

fanlar gibi dark markalı bir kontrolcü, bugün gelcek inşallah durum güncellemesi yaparım.

asusa mail atmıştım hala dönmediler.

IMG_20240808_151535_915-01.jpeg

kontrolcü geldi, fanlar ve ledler çalıştı.

anakartın kendisinde yazılımsal veya donanımsal bir problem olduğu kesinleşti.

zannımca sorun yazılımsal. hala çözülmedi, kontrolcüde anakart ile kontrol seçeneği olsa da anakart kontrolcüye veri göndermiyor.

neyse, bu şekilde de olsa çözüme ulaştırmış oldum.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı