Hocam tam görünmüyor lakin ben transistör diye tahmin ediyorum. Küçük gerilim/akımla büyük voltajı kontrol etmenizi veya anahtarlama yapmanıza olanak tanır. 3 bacaklıdır. Bacakları; emitter, base, collector diye isimlendirilir.
Mesela ben Arduino ile 12V'luk LED'i kontrol etmiştim. Bunu yaparken bir transistör çeşidi olan MOSFET'i kullanmıştım. Yanlış hatırlamazsam IRFZ44N isimli bir mosfetti ve çok iyi çalışmıştı. Aynı görev/görevleri motor sürücü entegreleri veya röleler ile de gördürtebilirizşu
Hocam tam görünmüyor lakin ben transistör diye tahmin ediyorum. Küçük gerilim/akımla büyük voltajı kontrol etmenizi veya anahtarlama yapmanıza olanak tanır. 3 bacaklıdır. Bacakları; emitter, base, collector diye isimlendirilir.
Mesela ben Arduino ile 12V'luk LED'i kontrol etmiştim. Bunu yaparken bir transistör çeşidi olan MOSFET'i kullanmıştım. Yanlış hatırlamazsam IRFZ44N isimli bir mosfetti ve çok iyi çalışmıştı. Aynı görev/görevleri motor sürücü entegreleri veya röleler ile de gördürtebiliriz.
şu mavi ile daire içine aldığım yerde de aynı parça var hem daha net ve büyük gözüküyor