Anakartta güç olmasına rağmen bilgisayar açılmıyor

enes245

Kilopat
Katılım
3 Ekim 2016
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, bugün eski kasamı değiştirip yeni kasaya geçiş yaptım. Bilgisayarı ben kullanmıyordum fakat güç kaynağının sıkıntılı olduğunu bildiğim için hem kasayı hem de güç kaynağını değiştirdim. Montajı tamamladım. Kabloları yerlerine taktım fakat anakartın ve ekran kartının ışığının yanmasına rağmen bilgisayar açılmıyor fanlar dönmüyor. Power Switch'leri hatalı taktığımı düşünüp farklı şekillerde deneyip tekrar çalıştırmayı denedim fakat olmadı. Anakartı demonte ederken RAM'leri üstünden hiç çıkarmadım. Bilgisayar en son kapatıldıktan sonra bir daha açılmadı. Birkaç ay hiç kullanılmadı. Problemin anakarttan mı yoksa farklı sebeplerden mi kaynaklandığını çözemedim. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Güncelleme: Eski PSU'yu taktım fakat anakartta herhangi bir ışık vs. bir gelişme olmadı.
 
Son düzenleme:
Fanlar dönmüyorsa sıkıntı güç kablosunun pinini yanlış yere takmış olabilirsin ya da anakartta sıtatik elektrik olmuştur o yuzden de olabılır anakartı kasadan çıkar bir kartonun üstünde çalıştırmayı dene.
 
İşlemci dahil bütün pinleri tekrar çıkartıp taktım fakat sonuç değişmedi. Statiklenmeden emin değilim. Deneyip tekrar bilgilendireceğim. Teşekkürler.
Güncelleme: Maalesef sonuç alamadım. Karton üstünde gerekli kabloları taktıktan sonra ışıklar yine yandı fakat herhangi bir şekilde bilgisayar çalışmadı. RAM'leri çıkartıp bir tanesini taktım fakat yine çalışmadı.
Anakart: P8H61-M lx r2.0
Kasa: Hiper K-740
Ekran kartı: 750 Ti.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı