Anakarttaki BIOS pilini bastırmayınca ekran gelmiyor

Mr.Techno

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Amd ryzen 5 7600x 4.7 Ghz
Anakart: Msi B650-S Wifi 7200 Mhz (OC)
Gpu: Gigabyte Windforce 12GB 4070 Super
Ram: Team T-Force 6000 Mhz 2*16 CL38
Ssd: Kingston 2tb 6000/4000
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, benim sorum şu: Son 2-3 günde bilgisayarımı açınca boot ışığı yanıyor ve monitöre görüntü gelmiyor. BIOS pilini sökmeye çalıştım ancak kancasından kurtaramadım. Sonra kendim BIOS piline ufak bir kuvvetle yuvasına doğru bastırıp PC'yi tekrar çalıştırınca görüntü geliyor ve boot ışığı yanmıyor. Yani olması gereken şekilde sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Misal, PC'yi gece işim bitince kapatıp, sabah açmak isteyince tekrar boot ışığı yanıyor ve yaptığım gibi BIOS piline ufak bastırınca görüntü geliyor. Bu bir sorun mudur, sorun ise ne yapmam lazım? Diğer parçalarda hiçbir sıkıntı yok ek bilgi olarak söylemiş olayım çünkü 2-3 gün öncesine kadar böyle bir şey olmuyordu. Umarım anlatabilmişimdir. Cevaplayan herkese teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Yaşadığınız sorun oldukça ilginç. BIOS pilinizin yuvasından çıkmaması ve hafif bir baskıyla sistemin düzelmesi, pilin temasında veya yuvasında bir sorun olduğunu düşündürüyor.
Muhtemel Nedenler ve Çözümler:
* PİL TEMASI: Pilin yuvasıyla tam temas etmemesinden dolayı sistem doğru beslenmeyebilir. Bu durumda:
* Bilgisayarı Açık Bırakmak: Bilgisayarı uzun süre açık bırakıp pilin ısınmasını sağlamak, bazen gevşek teması düzeltebilir.
* Pil Değişimi: Eğer imkanınız varsa orijinal bir BIOS piliyle değiştirmek en doğru çözüm olacaktır.
* YUVA SORUNU: Pilin oturduğu yuvanın deforme olması veya kirlenmesi de soruna neden olabilir. Bu durumda:
* Temizleme: Yuvanın içini temiz bir fırça veya pamuklu çubukla temizleyebilirsiniz.
* Servise Gönderme: Eğer kendiniz müdahale etmek istemiyorsanız bir teknik servise başvurabilirsiniz.
* BAŞKA BİR SORUN: Nadir de olsa anakartta veya diğer bileşenlerde bir sorun olabilir. Bu durumda:
* Diğer Bileşenleri Kontrol Et: RAM'leri çıkarıp takmak, ekran kartını kontrol etmek gibi işlemler yapabilirsiniz.
* Statik Elektrik: Bilgisayarı kapatıp fişini çektikten sonra güc tuşuna basılı tutup bir süre bekleyip tekrar açmayı deneyin.
Önemli Notlar:
* BIOS Pilini Çıkarmak: BIOS pilini çıkarırken bilgisayarı mutlaka fişten çekin ve statik elektriğe karşı önlem alın.
* Veri Kaybı: BIOS pili çıkarıldığında bazı ayarlar sıfırlanabilir. Önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm.
* Teknik Servis: Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa bir teknik servise başvurmanız en doğru olacaktır.
Ek Bilgiler:
* Bilgisayarın Yaşı: Bilgisayarınızın yaşı, sorunun nedenini belirlemede önemli bir faktör olabilir.

Merhaba,
Yaşadığınız sorun oldukça ilginç. BIOS pilinizin yuvasından çıkmaması ve hafif bir baskıyla sistemin düzelmesi, pilin temasında veya yuvasında bir sorun olduğunu düşündürüyor.
Muhtemel Nedenler ve Çözümler:
* PİL TEMASI: Pilin yuvasıyla tam temas etmemesinden dolayı sistem doğru beslenmeyebilir. Bu durumda:
* Bilgisayarı Açık Bırakmak: Bilgisayarı uzun süre açık bırakıp pilin ısınmasını sağlamak, bazen gevşek teması düzeltebilir.
* Pil Değişimi: Eğer imkanınız varsa orijinal bir BIOS piliyle değiştirmek en doğru çözüm olacaktır.
* YUVA SORUNU: Pilin oturduğu yuvanın deforme olması veya kirlenmesi de soruna neden olabilir. Bu durumda:
* Temizleme: Yuvanın içini temiz bir fırça veya pamuklu çubukla temizleyebilirsiniz.
* Servise Gönderme: Eğer kendiniz müdahale etmek istemiyorsanız bir teknik servise başvurabilirsiniz.
* BAŞKA BİR SORUN: Nadir de olsa anakartta veya diğer bileşenlerde bir sorun olabilir. Bu durumda:
* Diğer Bileşenleri Kontrol Et: RAM'leri çıkarıp takmak, ekran kartını kontrol etmek gibi işlemler yapabilirsiniz.
* Statik Elektrik: Bilgisayarı kapatıp fişini çektikten sonra güc tuşuna basılı tutup bir süre bekleyip tekrar açmayı deneyin.
Önemli Notlar:
* BIOS Pilini Çıkarmak: BIOS pilini çıkarırken bilgisayarı mutlaka fişten çekin ve statik elektriğe karşı önlem alın.
* Veri Kaybı: BIOS pili çıkarıldığında bazı ayarlar sıfırlanabilir. Önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm.
* Teknik Servis: Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa bir teknik servise başvurmanız en doğru olacaktır.
Ek Bilgiler:
* Bilgisayarın Yaşı: Bilgisayarınızın yaşı, sorunun nedenini belirlemede önemli bir faktör olabilir.
Sistem daha 3 aylık hocam

Hocam, BIOS pilini değiştirmeyi denedin mi?
Yuvasında da sorun olabilir.

Hocam, BIOS pilini değiştirmeyi denedin mi?
Yuvasında da sorun olabilir.
Hocam pili yuvasından çıkaramadım. Daha doğrusu pil yuvasındaki tırnağında bastırınca pili attırmıyor yuvadan dışarıya. Ya ben bilemedim pili çıkarmayı ya da daha da fazla kuvvet mi uygulamam lazım? Uygularsam anakarta zarar veririm diye de korkuyorum.

Yuvada büyük ihtimalle sorun var, düz tornavidayla tırnağa basıp aynı anda pili çıkarmayı dene istersen.

Yuvada büyük ihtimalle sorun var, düz tornavidayla tırnağa basıp aynı anda pili çıkarmayı dene istersen.
Bastırdık fakat çıkmadı hocam. Çıkması lazım ama çıkmadı

B650-s pro wifi anakart var bende hocam. Olmadı yani

Bence bir bilgisayarcıya götürsen daha iyi olur hocam.

Yeni konular

Geri
Yukarı