Anakarttaki HDMI yazılı giriş neye yarar?

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Merhaba, kasanın arkasında bir monitör resmi gibi bir şey var ve üstünde de HDMI yazıyor. Bunlar tam olarak ne işe yarıyor?

WhatsApp Image 2021-12-06 at 21.11.39.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI girişi. Monitör bağlamaya yarıyor. HDMI kablosu ile HDMI girişi bulunan bir monitör veya televizyonu bu girişten bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Onboard ekran kartınız varsa ve grafik kartınız yoksa oradan görüntü ve ses alabilmenize yarıyor. İşlemciniz nedir?

Monitör simgesinin solundaki yanlış görmüyorsam eğer VGA girişine benziyor. HDMI yazan yerin solundaki yer de HDMI girişi fakat tıpası var. Onu çıkarıp, kablo takabiliyorsunuz. HDMI ile görüntü ve ses alabiliyorsunuz, eğer o gördüğüm VGA girişi ise sadece görüntü alabiliyorsunuz. Monitörünüzün çıkışına bağlı olarak. Tabi ekran kartınız takılı değilse ve Onboard grafik kartınız varsa.

HDMI bir görüntü portu, işlemciden görüntü almaya yarıyor (eğer grafik yongası varsa). Onun yanındaki çıkıntı bir koruma kauçuğu büyük ihtimal. Onu çıkarınca asıl port seni karşılayacak.

HDMI girişi. Monitör bağlamaya yarıyor. HDMI kablosu ile HDMI girişi bulunan bir monitör veya televizyonu bu girişten bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Onboard ekran kartınız varsa ve grafik kartınız yoksa oradan görüntü alabilmenize yarıyor. İşlemciniz nedir?

Monitör simgesinin solundaki yanlış görmüyorsam eğer VGA girişine benziyor. HDMI yazan yerin solundaki yer de HDMI girişi fakat tıpası var. Onu çıkarıp, kablo takabiliyorsunuz.

HDMI bir görüntü portu, işlemciden görüntü almaya yarıyor (eğer grafik yongası varsa). Onun yanındaki çıkıntı bir koruma kauçuğu büyük ihtimal. Onu çıkarınca asıl port seni karşılayacak.
Sağ olun beyler, bunları biliyorum zaten ama onboard tarzı bir şey mi ondan biraz şey yaptım.
HDMI kablosu alıyorsun bir ucunu oraya diğer ucunu monitöre takıyorsun bağlantı oluşuyor.
Onu biliyorum zaten hocam da, anakart'dan ayrı o HDMI yeri.

Sağ olun beyler, bunları biliyorum zaten ama onboard tarzı bir şey mi ondan biraz şey yaptım.
Evet onboard. Ama o girişler anakartta mevcut olup, işlemcide özellik mevcut olmayabiliyor.

Evet, işlemcinin içindeki onboard grafik biriminden görüntü alıyorsun.

Son düzenleme:
İ5-4440 işlemcim.

Kasamı zamanında almıştım marka bilgisayar.
Evet onboard grafik kartı mevcut (Intel HD 4600). Ekran kartınıza bir şey olması durumunda, ekran kartını çıkartıp oradan görüntü alabilirsiniz. Tabi düşük performans ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı