Anakarttaki USB'ler çalışmıyor

duckbixch

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR VENGEANCE RGB 64GB (2X32GB) DDR5 6000MHz CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO 1TB M.2 SSD
Ekran kartı
ASUS GeForce RTX 4060 DUAL WHITE OC 8GB
Anakart
B650M GAMING PLUS WIFI
İşlemci
AMD RYZEN 7 7800X3D
Merhaba, MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakartımdaki 4 USB port çalışmıyor.
CMOS reset attım, düzeldi ancak aradan 1 gün geçtiğinde bilgisayarı açtığımda yine aynı sorun oldu.
Yine CMOS reset attım, bilgisayara temiz kurulum yaptım, M-Flash ile BIOS güncelledim, driverları baştan kurdum, düzeldi ancak yine 1 gün sonra tekrar aynı sorunu verdi.
USB'lere güç geliyor bu arada mesela klavyemin altındaki RGB'ler yanıyor ancak tuşlardaki RGB'ler USB algılamadığı için çalışmıyor.

Anakarttan kasaya giden USB'ler de çalışıyor ancak buradaki 4 numaralı USB'ler bir türlü düzgün çalışmıyor.

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Tamamdır deniyorum 25 dakika sonra sorunun çözlülüp çözülmediği hakkında güncelleme yaparım.

Ben aslında MSI sitesinden de birçok şey denemiştim ancak çözülüp geri böyle oluyordu işte, bu da çözdü ancak gene yarın fişten çıkarıp 20 dakika beklemem gerekecek muhtemelen.

Yarın yine bu sorun olursa konuyu yine yazarım artık şu anda konuyu çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Teşekkürler cevabım için.

Evet sorun tahmin ettiğim gibi tekrar oldu.
Ayrıca Anakartta internet problemi var birdenbire internet gidip geliyor 3-5 saniye bile olsa direkt oyundan düşüyorum. (Driverları vb güncel)

Bu sorunun modemden kaynaklı olmadığına kesin ihtimal eminim hem başka modemle hem de başka bilgisayar (2. bilgisayarım) ile de denedim herhangi bir internet problemi oluşmadı.

RMA süreci başlatacağım konu olarak da yeni bir Anakart tavsiyesi açacağım.

Desteğin için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…