Merhaba bilgisayarıma format atmaya çalışırken birkaç kere flaşa bootladım. Ondan sonra BIOS ayarı yaparken BIOS'u kaydedip çıktım ve bilgisayar açılmadı. 5 bip sesi yaptı. Bende işlemciyi ve RAM'leri çıkarıp temizleyip taktım. Ondan sonra 10 kısa bip olmaya başladı ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Sinyal yok diyor.
10 kısa bip CMOS'la ilgili yolunda gitmeyen bir şey olduğunu gösterir. 5 bip ise işlemci. BIOS pilini çıkarıp takmanıza rağmen sorun düzelmediyse tek tahminim BIOS üzerinde yanlış bir ayarlama yapmış olmanız
10 kısa bip CMOS'la ilgili yolunda gitmeyen bir şey olduğunu gösterir. 5 bip ise işlemci. BIOS pilini çıkarıp takmanıza rağmen sorun düzelmediyse tek tahminim BIOS üzerinde yanlış bir ayarlama yapmış olmanız
Anakartınızda BIOS flashback özelliği varsa eğer bir usbye anakartınızın BIOS'unu yazıp flashback yapmanız gerekir. Lakin bu özellik yoksa yapabileceğiniz tek şey dokunduğunuz parçaları tekrardan güzelce bi kontrol etmek. RAM'lerin slotunu değiştirmeyi, tek tek çalıştırmayı da deneyin.