Anakarttan çıkarılan parçadan sonra sistem açılmıyor

walterw

Femtopat
Merhaba, dün ekran kartını çıkarmaya çalışırken anlamadığım bir şekilde yonga setinin olduğu şeyi çıkarmışım, adını bilmiyorum resim bırakacağım. Bu işaretlediğim kısımdaki ASUS olan şey çıktı. İlk başta PC açılıyordu ama görüntü gelmiyordu, şu an direkt açılmıyor. Bu şeyin tek vidası kayıp o yüzden tam takamıyorum. Sizce ne olmuş olabilir, bunu takınca düzelecek mi?

Dosya Ekleri

• IMG_3873.jpeg
    IMG_3873.jpeg
    192,1 KB · Görüntüleme: 61
Metal kısım bir componentin pasif soğutucu bloğu. Vidaları söküp dikkatli bir bakın derim. O parçanın çıkması bilgisayarın açılmamasına sebep olmamalı. Devre korumaya da girmiş olabilir. Bekleyip deneyin tekrar en olmadı.

Metal kısım bir componentin pasif soğutucu bloğu. Vidaları söküp dikkatli bir bakın derim. O parçanın çıkması bilgisayarın açılmamasına sebep olmamalı. Devre korumaya da girmiş olabilir. Bekleyip deneyin tekrar en olmadı.

Neyin vidalarını söküp bakayım, ve zaten açılıyordu o çıktığında. Ama şu an açılmıyor.

Neyin vidalarını söküp bakayım, ve zaten açılıyordu o çıktığında. Ama şu an açılmıyor.
Sağ altında sıkma vidası tarzı birşey gördüğüm için dedim. Çat diye çıkması ilginç. Aklıma hasar vermeniz dışında tek gelen şey yanlışlıkla anakartı akım korumaya sokmanız. Soğutucu blok nasıl çıksın yoksa.

Sağ altında sıkma vidası tarzı bir şey gördüğüm için dedim. Çat diye çıkması ilginç. Aklıma hasar vermeniz dışında tek gelen şey yanlışlıkla anakartı akım korumaya sokmanız. Soğutucu blok nasıl çıksın yoksa.

Bilmiyorum hocam, belki tam sıkılı değildi. Ama soğutucu blokla açılmamasının ne alakası var ki.

Bilmiyorum hocam, belki tam sıkılı değildi. Ama soğutucu blokla açılmamasının ne alakası var ki.
Elektrik alıyorsa anakart ve bir component takıp çıkarıyorsanız herhangi bir statik elektrik vs. durumunda aygıtlar kendini akım korumaya alabiliyor. Orada anakartın hangi chipseti var ise statik elektriğe maruz kalıp bu duruma sebep olmuş olabilir diyorum ondan. Onun dışında durum anlamsız zaten.

Felaket tellali olmak istemiyorum asla ama oraya iyi göz atın derim. Kolay düşmesi de zorlayarak düşmesi de hasara sebebiyet vermiş olabilir.

Elektrik alıyorsa anakart ve bir component takıp çıkarıyorsanız herhangi bir statik elektrik vs. durumunda aygıtlar kendini akım korumaya alabiliyor. Orada anakartın hangi chipseti var ise statik elektriğe maruz kalıp bu duruma sebep olmuş olabilir diyorum ondan. Onun dışında durum anlamsız zaten.

Felaket tellali olmak istemiyorum asla ama oraya iyi göz atın derim. Kolay düşmesi de zorlayarak düşmesi de hasara sebebiyet vermiş olabilir.

Peki bu akımı nasıl düzeltebiliriz.

Bekliyordu zaten saatlerdir, ama fişe takılıydı. Bu bir işe yaramaz değil mi? Çekmem gerekiyor tamamen.
Aynen bir akım girmesin, 5 dakika bekleyin. Sonra deneyin. Brute force ama çoğu zaman etkili bir çözüm.

Ekran kartını taktıktan sonra demişsiniz bir de. Ekran kartını çıkarıp yine çalıştırmayı deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı