Android Cihazlarda ROM ve ROOT merakı

Galaxy Y ile 4 sene öncesi başladım, İlk romumu okulda kurdum (okulda açılmadı hiç bir şey yapmadan otobüste yeniden başlattığımda açıldı) Rootu zaten telefonu aldığım gün attım nasıl olsa unroot yapınca garantiye girecek diye. Şimdi ise garantisi bitince Zenfone 6 ıma dalıcam :D

Lg G3 ile başladım . İlk başta root attım bu beni kesmiyor dedim :) Custom rom attım ve hala custom rom kullanıyorum :) Bu arada telefon 100'lerce kez brick oldu .

. Şimdi ise garantisi bitince Zenfone 6 ıma dalıcam :D

Zenfone 6 icin ROM yok ne yazik ki (yani ben bulamadim)

Ilk Galaxy S vardi, ona yapmistim. 4.3.3 Yuklemistim herhalde. Simdi hatirlayamadim. 3 saat ugrasmistim, ne videolar izlemistim. Ama gercekten cok zevkli birsey. O kadar ugras sonunda telefonu USB'den cekince aciliyorya...
O mutlulugu hicbir seye degismem :)

Sen bulamamışşın kardeş zenfone serisi için 1 tane de olsa AOSP rom var

Galaxy Y mi söktükten sonra geri takmak ve çalışmasını izlemek de büyük bir mutluluk benim için :D

T11 ile başladım. 7 civarı room attım. Telefon sayamıyacağım kadar brick oldu. Kendi romumu da yapmıştım onu kullanırken. T11'in sevdiğim bir özelliği vardı. Stock atmak için hiç bir şeye ihtiyacı yoktu. Hafıza kartında update klasörüne gerekli dosyayı atıyordum. Telefonu kapatıp arama sonlandırma ve güç tuşuna basılı tutuyordum, 2 dk civarında işlemi tamamlıyordu. Çok kolaydı ama telefon çöptü. Sonra işlemcisini felen kırarak çöpe attım. :)

Arkasından ucuz, romla kurtarabileceğim telefon aradım. Vodafone Smart 4 Mini aldım. Root'layamadım bile. :) Telefon direk brick oldu. Garantiye yolladım, sağolsunlar ücret almadan stock attıp yolladılar. (İnternette Stock rom'u olmadığı için gitti garantiye.)

Bende en son olarak rom dünyası geniş olan S3 Mini alayım dedim. O da 8200 olan modeli denk geldi. Yine romsuz kaldım. Root'layıp, Xposed ile kafama göre tasarladım yapabildiğim kadar. İdare ediyorum bu şekilde. :) Rom kurmayı çok seviyorum, ama pek imkanlarım olmadı işte bu telefonlara. :)

Son düzenleme:
T11 ile başladım. 7 civarı room attım. Telefon sayamıyacağım kadar brick oldu. Kendi romumu da yapmıştım onu kullanırken. T11'in sevdiğim bir özelliği vardı. Stock atmak için hiç bir şeye ihtiyacı yoktu. Hafıza kartında update klasörüne gerekli dosyayı atıyordum. Telefonu kapatıp arama sonlandırma ve güç tuşuna basılı tutuyordum, 2 dk civarında işlemi tamamlıyordu. Çok kolaydı ama telefon çöptü. Sonra işlemcisini felen kırarak çöpe attım. :)

Arkasından ucuz, romla kurtarabileceğim telefon aradım. Vodafone Smart 4 Mini aldım. Root'layamadım bile. :) Telefon direk brick oldu. Garantiye yolladım, sağolsunlar ücret almadan stock attım yolladılar. (İnternette Stock romu olmadığı için gitti garantiye.)

Bende en son olarak rom dünyası geniş olan S3 Mini alayım dedim. O da 8200 olan modeli denk geldi. Yine romsuz kaldım. Root'layıp, Xposed ile kafama göre tasarladım yapabildiğim kadar. İdare ediyorum bu şekilde. :) Rom kurmayı çok seviyorum, ama pek imkanlarım olmadı işte bu telefonlara. :)
Şimdi nerdesin stockda mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı