Android Kullanmaya Yeni Başlayan İçin Tavsiyeleriniz Neler?

prlk13

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bugün elime geçen LG G3'le Android kullanmaya başladım ben de. Kendime ait ilk android telefonum olduğu için tecrübesizim biraz. Tabii ki cihazı nasıl kullanacağımı falan biliyorum da, daha çok edinmem gereken alışkanlıklar olarak tavsiye istiyorum sizden. Şarja takma zamanı, uygulama tavsiyeleri, faydalı olduğu düşünülen gereksiz uygulamalar vs. konularda ve istediğiniz konuda tavsiye verebilirsiniz. Alışkanlıklarım en baştan doğru şekillensin ki telefonun kullanım ömrü de uzun olsun istiyorum. LG G3 kullananlar da tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarja takma durumu çok tartışılıyor, uyarı verdiği zaman takmanız uygundur. ''Tam doldur tam boşalt'' mantığı 10 sene öncede kaldı artık.

Program konusu göreceli. Google Play malumunuz genişlik olarak App Store'un önünde. Çöp uygulamalar olduğu gibi çok faydalı uygulamalar da mevcut.

Hayırlı olsun bu arada.

Youtube'da bu konuda faydalı içerikler var. Şu şarj konusunda çoğu kişi telefonu sürekli şarjda bırakma diyor. Ama ben bizzat Samsung Danışma Servisini arayarak sordum. Akıllı telefonlar şarjı dolduktan sonra şarj olmayı kesiyormuş. Ama bana bunu bahane ederek 7/24 şarjda tutmayın günlük ortalama 3-4 saat yeter dediler. Onun haricinde programlara gelince bakım programlarını kur ve bakım yaptıktan sonra geri kaldır.

Clean Master tarzı programlardan bahsediyorsanız onlar yavaşlatmak ve reklam doldurmaktan başka bir işe yaramaz. Zaten yeni telefonlarda üreticiler artık yazılımsal olarak kendi SmartManager programlarını ekliyorlar böyle birşeye de gerek kalmıyor doğal olarak.

Haklısınız. Android haricinde diğer Mobil sistemleride denedim. Ama bence en kalitelisi Android. Herkes İOS'u tavsiye ediyor ama bence android daha iyi. Yada benim Apple'a para veremeyeceğim için kendime uydurduğum bir bahane kim bilebilir :LOL:

Dosyalarla çok işiniz oluyorsa ES Dosya Yöneticisi'ni yükleyin daha kullanışlı bir arayüzü var. Resim boyutlarını küçültmek için Pic Resizer Lite kullanabilirsiniz. (Sosyal'e resim yüklerken işinize yarayacaktır) Ek olarak RAR adlı uygulama da işinize yarayabilir sıkıştırılmış dosayalarla uğraşıyorsanız. Slayt vs. hazırlıyorsanız bu tür şeyler için Google'ın uygulamaları var, onları kullanabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, bugün elime geçen LG G3'le Android kullanmaya başladım ben de. Kendime ait ilk android telefonum olduğu için tecrübesizim biraz. Tabii ki cihazı nasıl kullanacağımı falan biliyorum da, daha çok edinmem gereken alışkanlıklar olarak tavsiye istiyorum sizden. Şarja takma zamanı, uygulama tavsiyeleri, faydalı olduğu düşünülen gereksiz uygulamalar vs. konularda ve istediğiniz konuda tavsiye verebilirsiniz. Alışkanlıklarım en baştan doğru şekillensin ki telefonun kullanım ömrü de uzun olsun istiyorum. LG G3 kullananlar da tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Teşekkürler.
Bunları deneyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı