Ani Fps Düşüşleri

  • Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 5B
O

OceanWave

Ziyaretçi
Arkadaşlar az önce Battlefield 4 açayım dedim. Her neyse oynarken Fps 60' tan 0 ' a düşüyor birden yükseliyor neden sizce ? Takılıyor oyun fps düşüyor ve hemen yükseliyor. Oyundan kaynaklanıyor sanırsam. Siz ne düşünüyorsunuz ? Sıcaklığı ise 67 dereceydi.
 
Ani fps düşüşlerinin sebepleri ?

Yeterli güç kaynağının sağlanamaması
Yüksek işlemci ısısı
Yüksek ekran kartı ısısı
Yazılımsal sorun ( Oyun , windows...)

Bunların kontrollerini yaparsan sorunu çözebilirsin.
 
Ani fps düşmesi BF4'ün genel problemi. Özellikle multi-player de çok sık yaşıyorum. Hatta öyle düşüşler oluyor ki serverden atılıyorum. Bu sorunu çok araştırdım. Çoğu insan aynı sorundan muzdarip maalesef. Ama 2-3 gün sonra sorun kendiliğinden ortadan kalkarsa hiç şaşırma. Şahsen bende kalktı.
 
Eğer işlemcinizi stok fanla kullanıyorsanız olabilir. Ancak ben multiplayerda da bu tip sorunla pek karşılaşan görmedim. Bildiğim kadarıyla da Windforce iyi soğutma sağlıyor. Sıcaklıkları kontrol edin derim.
 
Crysis1 ve Crysis Wars'ın Multi-Playerinde bu sorun çok var. Bazen öyle noktalara geliyorsunuz ki çimenler kayboluyor ve fps 1-2 ye düşüyor. Tomb Raiderde bu sorunu çok yaşadım. Fps 1-2 ye düşüyordu ve 3-4 saniye boyunca öyle kalıyordu. (Sağ olsun Syper çok ilgilendi ve sorunumu çözdük.) World of Tanks da hala bu sorunu yaşıyorum. Çok sinir bozucu bir şey. Büyük ihtimal oyunun kendisinden kaynaklı.
 
Tomb Raider'ın multiplayerı en yüksek Mbps'de bile sorunlu oluyor.
Bu bilgiliyi 2013 yılında öğrenmiştim şimdi de öyle mi bilmiyorum.
 
Tomb Raider'ın multiplayerı en yüksek Mbps'de bile sorunlu oluyor.
Bu bilgiliyi 2013 yılında öğrenmiştim şimdi de öyle mi bilmiyorum.
Arka arkaya 2 yama geldi. O 2 yamadan sonra sorun düzeldi. Grafiklerde çok başarılı iyileştirmeler yapıldı.
 
Oyun maalesef korsan. Kasayı ilk aldığımda oynamıştım böyle bir sorun yaşamadım. Şimdi ise yaşıyorum. Bilgisayar sabahtan beri açıktı ısındığı için olabilir diye düşünüyorum. Win 8.1 kullanıyorum. Ultra seviyede.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı