Ani ping artışı modemden mi kaynaklanır?

yucewalden

Hectopat
Katılım
4 Mart 2021
Mesajlar
2.092
Makaleler
1
Çözümler
3
Bizde Türk Telekom'un bir modemi var yaklaşık 2 yıl oldu modem eskidiğinden mi ani ping artışları yaşıyorum ya da bu sorunu nasıl aşabilirim 70 pinglerden 300+ pinglere yükseliyor bir anda.
 
Kablosuz bağlantılarda ping dalgalanması normaldir. Bağlantınız kablosuz ise bu durumdan kaynaklanıyor olabilir.
 
Evet ama kablosuzda bu verimi arttırmak için ne yapabilirim?

İlk tavsiyem kablolu kullanmanız olacaktır. Kablosuz sinyal her şeyden etkilenir ve tabii ki aynı zamanda diğer cihazların kullanımına da bağlı. Yine de siz sırasıyla:

❗ Başka bir cihaz kablosuz ya da kablolu olarak bağlı değilken, tek cihazla deneyin.
❗ Kablolu kullanma imkanınız varsa kablolu olarak test edin.
❗ Son çare olarak maddi durumuz elveriyorsa kaliteli bir modem almanız gerekebilir.

İki adımı test edip sonuçlarını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz
 
Hızınız nedir? Hızınız yüksekse ve kablosuz bağlanıyorsanız, evet yaşanabilir. Kablolu iseniz ve hızınız yüksekse pek etkisi olmaz. Hızınız düşükse iki türlü de ping artışı olabilir evdeki yüklenmeye bağlı olarak. Genelde operatör ve bölgesel altyapı yüküne göre ping artışı olur. Fiber kadar stabil olmaz XDSL altyapılar.
 
Öncelikle internet altyapınız çok kötü ise ondan kaynaklanabilir. Diğer seçenekler: Modeminiz 5 GHz destekliyorsa ona bağlanın. Evde aynı anda interneti kullanan oluyorsa ping zıplaması normaldir. Eğer sorun ev halkının internete girmesinden kaynaklanıyorsa, kötü modemlerde kabloyla bağlanmak da sorunu çözmeyebiliyor her zaman. Bunun çözümü için ya ev halkını internetten kopartacaksınız ya da wifi 6 veya mu-mimo destekli, içerisinde iyi işlemci olan bir modem alacaksınız. Bu modemler çoklu kullanıcılara aynı anda veri gönderip alabildiği için internete aynı anda bağlanan olsa bile ping zıplaması gibi sorunlar en aza indirgeniyor. Eğer sıkıntı kablosuz bağlantınız ise kabloyla bağlanmak problemi çözecektir.

Kendimden örnek vereyim: 3 sene önce pubg oynarken evde aynı anda 6-7 cihaz internete bağlandığı için pingim zıplıyordu. Gittim tp-linkin archer c2300 routerını aldım. İçinde 1.8 GHz çift çekirdek işlemcisi ve ayriyeten sadece wifi için yardımcı işlemcisi var. En önemlisi mu-mimo destekliyor yani aynı anda birden fazla cihaza veri gönderip alabiliyor. Evde o kadar internete bağlanan cihaz olmasına rağmen sorunum çözüldü.
 
Modemden kaynaklandığını zannetmem modem 2 yılda eskiyecek bir alet değildir en az 10 yıl götürmesi gerekir. Ayrıca kabloluyu öneririm burdaki herkes gibi ben kabloluya geçince şok yaşamıştım tamamen sabit ping sabit indirme hızı gerçekten de çok iyi. Eğer kabloluya geçemem diyorsan müşteri hizmetlerini arayabilirsin gelip kontrol etmeleri için tabi gelirlerse. Çünkü ben pandemiden önce yaşıyordum bunu aramıştım arkadaki cam kabloya gelen sinyal bozukmuş, geldiler değiştirdiler 3-4 ay sorunsuz kullandım. Yine bozuldu gerçi ama işte... Ondan sonra da kabloluya geçtim sorunum kökten çözüldü.
 
Modemden kaynaklandığını zannetmem modem 2 yılda eskiyecek bir alet değildir en az 10 yıl götürmesi gerekir. Ayrıca kabloluyu öneririm buradaki herkes gibi ben kabloluya geçince şok yaşamıştım tamamen sabit ping sabit indirme hızı gerçekten de çok iyi. Eğer kabloluya geçemem diyorsan müşteri hizmetlerini arayabilirsin gelip kontrol etmeleri için tabii gelirlerse. Çünkü ben pandemiden önce yaşıyordum bunu aramıştım arkadaki cam kabloya gelen sinyal bozukmuş, geldiler değiştirdiler 3-4 ay sorunsuz kullandım. Yine bozuldu gerçi ama işte... Ondan sonra da kabloluya geçtim sorunum kökten çözüldü.

Bazen sinirlenip yere modemi vurduğum olmuştur ama o 2 yıl içerisinde :D
 

Geri
Yukarı