Ani ping artışı nasıl düzeltilir?

YamaçRewind

Hectopat
Superonline kullanıyoruz. Altyapımız da Superonline fiber. Kendileriyle konuştuğumda her zaman güncelleme gibi bir şey yapıyorlar fakat 2 saat gibi bir süre sonra eskisi gibi oluyor. Yıllarca kablosuz kullandım, kabloluya geçtiğimde ani ping fırlamaları düzelir mi? Valorant oynuyorum. Frankfurt sunucusunda oynayacak seviyede de fırlamıyor. 1000 ping gibi yüksek değerler alıyorum ve neredeyse 10-15 dakika boyunca da düşmüyor. Düşse de yerinde durmuyor. 70-80-60 Full oynuyor. Stabil olduğunu çok az gördüm. Bu konulardan çok anlayan birisi değilim. Hatam varsa kusura bakmayın. Sizce kabloluya mı geçmeliyim yoksa internet mi değiştirmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
bende de superonline var. yıllarca lol oynarken ne çektiğimi ben bilirim. aşırı dandik sanırım superonline'ın verdiği modem. kablolu bağlantı yaptım hayattım güzelleşti. eskiden kablolar yüzünden tartışıyorduk evde şimdi bir kablo benim odama bir kablo annemin odasına gidiyor, herkes rahatladı :D

O ani ping fırlamalarının sebebi arkaplan Wi-Fi taraması. Zamanında çok çektim. Türkçe bir kaynak bulmanız zor. Yanış hatırlamıyorsam Reddit'te görmüştüm ben de.

O zamanlar ufak bir uygulama kullanıyordum ama bulamadım, onun yerine Google Translate ile çevirerek şu işlemi denebilirisin.

Programı yine de arıyorum. Bulursam ekleyeceğim.

Superonline kullanıyoruz. Altyapımız da Superonline fiber. Kendileriyle konuştuğumda her zaman güncelleme gibi bir şey yapıyorlar fakat 2 saat gibi bir süre sonra eskisi gibi oluyor. Yıllarca kablosuz kullandım, kabloluya geçtiğimde ani ping fırlamaları düzelir mi? Valorant oynuyorum. Frankfurt sunucusunda oynayacak seviyede de fırlamıyor. 1000 ping gibi yüksek değerler alıyorum ve neredeyse 10-15 dakika boyunca da düşmüyor. Düşse de yerinde durmuyor. 70-80-60 Full oynuyor. Stabil olduğunu çok az gördüm. Bu konulardan çok anlayan birisi değilim. Hatam varsa kusura bakmayın. Sizce kabloluya mı geçmeliyim yoksa internet mi değiştirmeliyim?

Sorunun servis sağlayıcıdan kaynaklı olup olmadığını anlamak için kablolu bağlantı sağlaman gerekli.
Modemine kablolu bağlantı sağla. Ping durumunda bir değişiklik olmaz ise bilgisayarının arka planındaki ağ kullanımını görüntüle, fırsatın varsa mutlaka virüs taraması gerçekleştir. Hatta forumun uygulamalar kısmından bilgisayarının ağ yapılandırmalarını sıfırlaman için yazılım var onu indir ve yapılandırmaları sıfırla. Complete Internet Repair
Sıfırlama sonrasında kablolu bağlantı sağladığın zaman gelişme olmazsa sorun servis sağlayıcı kaynaklıdır.

Hadi gözün aydın @YamaçRewind

Programın adı WLAN Optimizer. Küçücük bir uygulama. İndir yönetici olarak çalıştır.

1623444640008.png

Şunu tıklayarak arkaplan taramasını devre dışı bırak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı