Animasyon yapılması bırakılıp oyun yapımcılığına geçilmeli mi?

Arda_Animations

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, 2020 Nisan ayı olması gerekiyor. Animasyon öğrenmeye başladım ve şu konudaki animasyonları yaptım.

Geçen aylarda çıkan "Potentia" ve "Erzurum" oyunlarını görünce (Başka yapımlara da baktım. Adlarını hatırlamıyorum. Onlar da iç açıcı değildi.) ben de oyun yapmayı düşündüm. Animasyon yapmaya hem bir şeyler öğrenmek hem de bu eksikliği gidermek için başladım. Oyun yapmayı 1 yıl boyunca öğrenebileceğimi düşünüyorum. Çoğu hatırı sayılır kişi bunun zor olacağını ve altından kalkamayacağımı söyledi. Belki kendime bir ekip bulabileceğimi düşünüyorum. Potentia, Erzurum'a nazaran grafikleri daha güzel bir yapımdı fakat çoğu ses hazır ve yürüyüş gibi animasyonlar (bir de kamera) hazır assetti. Bana hemen hatırlattı, Unreal Engine 4'deki plugini. Ben en az hazır assetle 9-10 saat sürecek bir oyun yapmak istiyorum. Türk oyun pazarına güzel bir oyun gelmesini istiyorum. Sizin fikirleriniz nedir? Minecraft animasyonunun bir geleceği yok sanırım. Belki Unreal Engine 4 de animasyon yapmaya da başlarım.

Öncelikle 3D yapmayı düşünüyorsan unut. Kendim de 2D'ye yöneldim. 1 yıl boyunca çalışmana bağlı olarak öğrenebilirsin, keza benim hesaplarım da o şekilde. Ama ne olursa olsun tek kişi oyun çıkarmak gerçekten çok zor iş. Yıllar sürecek. Şimdiden kolay gelsin.

Arkadaşlar merhabalar, 2020 Nisan ayı olması gerekiyor. Animasyon öğrenmeye başladım ve şu konudaki animasyonları yaptım.

Geçen aylarda çıkan "potentia" ve "Erzurum" oyunlarını görünce (başka yapımlara da baktım. Adlarını hatırlamıyorum. Onlar da iç açıcı değildi.) Ben de oyun yapmayı düşündüm. Animasyon yapmaya hem bir şeyler öğrenmek hem de bu eksikliği gidermek için başladım. Oyun yapmayı 1 yıl boyunca öğrenebileceğimi düşünüyorum. Çoğu hatırı sayılır kişi bunun zor olacağını ve altından kalkamayacağımı söyledi. Belki kendime bir ekip bulabileceğimi düşünüyorum. Potentia, Erzurum'a nazaran grafikleri daha güzel bir yapımdı fakat çoğu ses hazır ve yürüyüş gibi animasyonlar (bir de kamera) hazır assetti. Bana hemen hatırlattı, Unreal Engine 4'deki plugini. Ben en az hazır assetle 9-10 saat sürecek bir oyun yapmak istiyorum. Türk oyun pazarına güzel bir oyun gelmesini istiyorum. Sizin fikirleriniz nedir? Minecraft animasyonunun bir geleceği yok sanırım. Belki Unreal Engine 4 de animasyon yapmaya da başlarım.

Hocam o yaptığınız animasyonlar gibi animasyonları oyunlara geçirmek bir tık zor olur. Gerçekçi bir oyun için. Çok daha fazla detay olur ama oyun yapmak isteyen bir gruba katılırsanız. Biraz fikir edinirsiniz. Ve acemiliğinizi atarsınız.

Animasyon yapmayı asla bırakma, ama Minecraft animasyonlarını yapmayı bırak. Genel 3D modelleme ve animasyon öğrenmeni çok isterim. Blender'da kendini geliştir.

Hayatımda gördüğüm en saçma savunma. Çok gereksizsiniz, lütfen eksiye yönelin.
Sizin gibi mi? Şu Ülkede sizden daha gerekliyim. Nesi saçmaymış? Sırf beğenmedim diye bana kızıyor. Ki söylediğim şey de gerçek. Şu ''Göz ardı et'' özelliği ne güzel şey ya? Akılsız kişileri hemen susturabiliyorum.

Yalan falan söylemiyorum. Gerçekleri söylüyorum. Ki kötü olduğunu söylediğim zaman bana kızıp kabul bile etmiyorsa, varsa kırılsın gururu yani.
Hocam yıkıcı eleştiri yapmak yerine yapıcı eleştiri yapın (mesela şurası güzel olmamış orayı şöyle yapsaydın daha iyi olurdu gibi). Bir de çok sertsiniz.
Sizin gibi mi? Şu Ülkede sizden daha gerekliyim. Nesi saçmaymış? Sırf beğenmedim diye bana kızıyor. Ki söylediğim şey de gerçek. Şu ''Göz ardı et'' özelliği ne güzel şey ya? Akılsız kişileri hemen susturabiliyorum.
Aynen hocam çok güzel bir özellik @Arda_Animations 'ın da sizi göz ardı etmesi lazım. Ha bir de kendinizi hiç kimseden üstün görmeyin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı