Anime bulamayan arkadaşlar için Underrated Anime Önerileri!

1-My Roommate is a Cat: Yalnız yaşayan baş karakterimizin kedi sahibi olmasıyla hayatı nasıl değişir onu anlatıyor ayrıca kedinin bakış açısı ve düşüncelerine de yer veriliyor bence hak ettiği değeri bulamamış bir anime. (Myanimelist members: 114,867)
2- Kakushigoto: Baş karakterimiz bir mangaka ama +18 tarzda komedi manga çiziyor ve küçük kızının bunu öğrenmesini istemediği için saklıyor. Komik ve duygusal bir baba kız ilişkisi anlatan hoş bir anime bence. (Myanimelist members: 156,769)
3- Kimi no Suizou wo Tabetai(Pankreasını Yemek İstiyorum): 300 bin members bence bu anime film için çok az. Sadece şunu söylüyorum duygusal bir anime seviyorsanız pişman etmez.
 
1-violet evergarden
Eki Görüntüle 635402

Bilmem kaç yıllık anime hayatımda, bu kadar iyi görselliğe sahip bir anime ile tanışmamıştım.
Başlangıçta gördüğümüz "albay" onun ailesi. Kardeşi tarafıdan "hediye" olarak verildi fakat albat öyle bir kişiliğe sahip değildi. Onu kabul etti ve büyüttü. Kanlı bir savaşta ikisi ağır yaralandı fakat albay kurtarılamadı.

Violet ablamız askeri bir kurumda olduğu için yazı yazmayı biliyor ve o dönemde bu bir hazine değerinde. Fakat bilmediği bir şey var, duygular. Albay'ın arkadaşı Violet'i sahipleniyor ve ona bir yaşam veriyor. İnsanlar yazma bilmediği için mektup yazıcı olarak işe başlıyor.

Kabaca her bölüm bizde körelen duyguların nasıl ortaya çıktığını ve hiç olmayan birisinin tepkilerini görüceksiniz. Paha biçilemez. En iyi görsellik demiştim, değil mi? Buyurun:
Eki Görüntüle 635401Eki Görüntüle 635400
Hikayeyi sevmediyseniz grafikleri için izleyebilirsiniz. 😂
2-aldnoah Zero'ı-ıı
Eki Görüntüle 635435


Siyaset? Entrika? Kan ve vahşet? Adalet? Fikir ayrımcılığı? Hepsiburada.

İnsanlar çok gelişti. Uzaya koloni kuran adam kendi imparatorluğunu kurdu. Artık insanlar ve uzayda olan insanlar var. Beyaz elbiseli ablamız dünya'ya anlaşma için gelirken yolda kendi ırkı tarafından saldırıya uğruyor ve dünya'da olan insanlara suçu atıyorlar. Sonuç olarak büyük bir savaş başlıyor. Fakat, dominant olan taraf bellidir. İzlerken kimin tarafında olacaksınız?
3-arifureta shokugyou de sekai saikyou
Eki Görüntüle 635390

Sizi başkasının dünyasını kurtarmak için çağırıyorlar ve işe yaramıyorsunuz. Tanrı size cezasını böyle vermiş. Sizi ölüme terkediyorlar. Ve bunun intikamı için değişmek zorundasınız. Sekai (başka dünya) türünü genişleten sıkıcı olmayan bir anime.
4-grisaria serisi
Eki Görüntüle 635391
Eki Görüntüle 635433

Cinsellik ve çıplaklık içerir!

İzlememin sebebi hikaye desem inanmazsınız. Fakat ben ailesi olmayan bir çocuğun suikastçi olarak yetiştirilmesine ve sadece normal yaşamak istemesini anlatan bir hikaye fazla görmedim. Spoiler bol olduğu için fazla anlatamıyorum. Hikayesine odaklanırsanız memnun kalacaksınız. alfalık dersini bundan alın.
İzleme sırası:
1-Grisaia no kajitsu.
2-Grisaia no meikyuu: Caprice no mayu 0.
3-Grisaia no rakuen.
X-grisaia: Phantom trigger the animation - devamı diye geçiyor ama değil. Her şey farklı.
X-grisaia: Phantom trigger the animation - stargazer üstte olanın devamı.
5-Great teacher onizuka!
Eki Görüntüle 635392

Old-school animelerin başında gelenlerden. Aslında çok popüler fakat yeni başlayan arkadaşların bildiğini sanmıyorum. Hem hayat dersi verip aynı anda komedisini yapan nadir animelerden. Gerçekten ders çıkarıyorsunuz. Görselleri eski diye izlememezlik yapmayın. Onizuka abimiz eski motor çetesi lideri fakat temiz bir sayfa açıp kendisine "dünyanın en iyi öğretmeni!" Diyor. Bizim yaşımızda olan çocuklara komedi eşliğinde ders veriyor. Sınıfta değil tabii. 😂
6-hajime no ıppo serisi.
Eki Görüntüle 635393
Eki Görüntüle 635445

Boks meraklısı olmasanız bile hikayesi sayesinde izlettiren yapımlardan.

Ippo ezik bir lise öğrencisidir ve arkadaşlarından her zaman dayak yer. Köprü altında annesine laf atıldığı için kılını bile zor kıpırdatan ıppo kardeşimizi takamura kurtarır. Ippo, etkilenir ve animenin mottosu olan "güçlü olmak nasıl bir duygu?" Sorusunu sorar ve ona boks öğretmesini ister. Takamura ağaca vurup 10 yaprağı iki eliyse havada yakalamasını, bunu yaparsa ona boks öğreteceğini söyler, ve hikayemiz başlar.

Babasının denizde ölmesi, annesini kendi anneme benzettiğim, geçim sıkıntılarını gören ve ona her zaman yardım eden ıppo'nun boksör olması. Şaka gibi! Karıncayı bile incitemez. Verdiği mesajlar çok iyi zamanınızı ayırın derim.
İzleme sırası.
1-Hajime no ıppo.
2-Hajime no ıppo: Champion road.
3-Hajime no ıppo: Mashiba vs. kimura -1 bölüm extra
4-Hajime no ıppo: New challenger.
5-Hajime no ıppo: Rising.
7-hayate no gatoku.
Eki Görüntüle 635394

Komedi denince aklınıza konosuba gibi animeler gelebilir. Onların atasına bakıyorsunuz.

Hayate ailesi tarafından borç batağına bırakılan bir kardeşimiz. Gece vakti içecek dolabından istediği şeyi almaya çalışan zengin küçük zillimizi fark eder. Ona paltosunu verir ve yardımcı olmaya çalışır.

Kız aşırı zengin olduğu için onu fidye olarak almaya karar verir, fikir değiştirip yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bu kadar hikaye. Gerisi Full komedi.
8-shuumatsu nani shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte morattei desu ka?
Dünyanın sonu gelince ne yapacaksın? Meşgul müsün? Bizi kurtarman dogru mu?
Eki Görüntüle 635395

Bu gördüğünüz tatlı çocuklar. Hepsi ölmek için doğmuş birer silah. Karakterimiz (fotoğrafta yok) para kazanmak için "silah deposu bakımı" işini kabul eder.
Ayrıca "dünya" dediğimiz yerde kalan tek insandır. Kızların ölmemesi için bir yol arar ve hikayemiz başlar. Şiddetle öneriyorum arkadaşlar aşırı underrated hiç duymadım konuşulduğunu.
9-youjo senki.
Eki Görüntüle 635397

Tanrı'nın varlığını kabul etmeyen adamın tanrı tarafından cezası: Savaş döneminde kadın olarak dünya'ya getirmek.
Komik tarafı, kullandığı silahın çalışması için tanrıya dua etmek zorunda olması. Ruhu kız bedeninde olduğu için olabildiğince hızlı bir şekilde rütbe atlayıp rahatlığa kavuşmak istiyor. Mükemmel bir felsefe ve siyaset içerir.
10-tasogare otome X amnesia.
Eki Görüntüle 635399


Komedi, aşk ve... Hayalet.
Genç bir kız 50 yıl önce okul binasında tek başına ölüme terk edilmiştir. Ve bu hayaleti şimdi bizim karakter görebiliyor. Bu kızın neden öldürüldüğünü araştırmaya başlıyor.

Notlar:
1-Sıralama yoktur.
2-Bahsedilen bütün içeriklerde az bile olsa çıplaklık olabilir. Grisaria abartı o yüzden belirttim.
3-underrated dediğim için bilmişlik taslamanıza gerek yok. İzlediyseniz yorum bırakıp güzel&kötü olduğunu paylaşabilirsiniz.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. Aklım estikçe bu şekilde paylaşımlar yapmak istiyorum. Sağlıcakla kalın.

Hajime no ippo gerçekten muhteşem ve değeri bilinmedi herkese tavsiye ederim umarım 4.sezonu da çıkar.
 
Keyifle izlediğim birçok anime var güzel olmuş elinize sağlık.
Bende bir rehber hazırladıydım ama kaldı öyle :D.
 

İroni olarak sayıyorum ama yine de ters eleştirimi yapayım ben. Kardeşim bu konuyu sen açmadın ve senin önerilerin değil. Bir türlü bıkmadınız şu yok bu yok demeye adam tüm animeleri koysa yine bu yok diyeceksiniz koymamışsa koymamış işte, belki sevmedi nereden biliyorsun vazgeçin artık şu tüm öneri postlarının altına şu yok demekten. Instagram'da zaten ayrı, bir de güzelim sosyal de bu tür yorum yapıyorsunuz yapmayın lütfen.
 
İroni olarak sayıyorum ama yine de ters eleştirimi yapayım ben. Kardeşim bu konuyu sen açmadın ve senin önerilerin değil. Bir türlü bıkmadınız şu yok bu yok demeye adam tüm animeleri koysa yine bu yok diyeceksiniz koymamışsa koymamış işte, belki sevmedi nereden biliyorsun vazgeçin artık şu tüm öneri postlarının altına şu yok demekten. Instagram'da zaten ayrı, bir de güzelim sosyal de bu tür yorum yapıyorsunuz yapmayın lütfen.

İroni yapmıştım zaten ironi olarak saymışsınız pardon :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı