Anime çizgi film midir?

Kısaca özetliyeyim bende anime izlerim anime çizgi film midir?
-Evet sonuçta çizimler gerçek karakterler yok.
Ama çizgi film işte deyip 5 yaşındaki çocuğunun önüne koyarsan Dxd ya da tokyo ghoulu afallar çocuk. Animelerde yaş olayı önemli bir durum, çizgi filmlerde o kadar takılan bir konu değil.
 
Anime çizgi filmdir. Çizgi filmler sadece çocuklar için değildir, yetişkinler için seriler de vardır. Yani bu " Animelerde kan, vahşet ve cinsellik var bu yüzden çizgi film değildir." söylemini çürütür. South park nasıl çizgi filmse, anime de çizgi filmdir. Tek fark animelerde farklı çizim tarzları kullanıldığı için çizgi filmin alt kategorisi diyebiliriz. Yanlış anlaşılma olmasın ben de anime izliyorum bu arada.
 
Her anime çizgi filmdir. Ancak her çizgi film anime değildir. Çünkü animenin çizimleri kendine has bir yapıdadır. Japon tarzı çizimler, animeyi diğer çizgi filmlerden ayıran ve özel kılan yanıdır. Tabiri caizse resmen bir sanat eseridir. Ama sadece çizim olarak da değil. Aynı zamanda animeler Japon kültürünü, toplum yapısını, düşüncelerini de yansıtır. Bu yüzden animeye çizgi film demek onun sadece kelime anlamını en basit şekilde anlatır. En sade haliyle Japon çizgi filmi der geçersin. Ancak animelerin, sıradan bir çizgi filmin çok ötesinde olduğunu kabul etmek gerekir.
 
Anime zaten anlam olarak çizgi dizi demektir. Fransızca'dan alınmış ve Japonca'ya geçmiştir.
Tıpkı bizim dilimizde olan "pardon" gibi, buradan da çizgi dizi olduğu apaçık belli oluyor.
 
Tartışmayı ne kadar gereksiz bulduğum bir konu olsa da kısaca açıklamak isterim kendimce.
İlk olarak Animelere çizgi dizi veya çizgi film diyebilirsiniz şahsen ben çizgi diziyi tercih ederim. Bunun nedeni de animelerin dizi halinde olması, bir olay örgüsü barındırmasıdır.
Çizgi film kavramını nasıl tanımlarsınız onu bir sormak lazım önce, eğer çizgi filmi çocuklar için yapılmış animasyonlar olarak tanımlıyorsanız hayır anime çizgi film değildir. Eğer kitle farketmeksizin yapılan animasyonlar olarak tanımlıyorsanız evet anime çizgi filmdir. Anime sadece hentai'den veya çocukken izlediğiniz pokemon'dan oluşmaz. Animelerin ayrıldığı bir çok tür vardır, bunları kısa bir araştırmayla bulabileceğinize inanıyorum. Bu türler yaş kitlesini, temayı ve konuyu belirler.
Şimdi dönelim çizgi dizi/çizgi film'e, adult swim denen bir yayın belirleyicisi vardır ve batıda bunu yetişkinlere yönelik hazırlanmış rick and morty gibi çizgi filmleri ayırmak için kullanırlar. Aynısı Animedeki türler için de geçerli, bu tartışmayı açmanın ve tartışmanın gereksizliği de buradan doğuyor, aslında tartışılacak bir şey yok, çizgi film diyen ile demeyenin arasında sadece ufak bir kavram öznelliği var.
 
Hocam bende eskiden anime kötü falan derdim. Ama çok kaliteli bir anime izleyince durum değişiyor. Şuan ben uyarlamasını da yaptığım Kimetsu no Yaiba'yı izliyorum.
Zaten olay sadece kardeşimle ilgili değil diğer animeciler tarafındanda animenin çizgi film kabul edilmemesidir. Benim görüşümcede anime çizgi filmdir. Ha profil resimlerine ve isim olayına gelecek olursak bu bence ön yargı değil. Ben böyle daha dillerini bile konuşamadıkları kelimelerden isimler yapmaları, o terimleri çarpıtarak kullanmaları gibi şeylere tilt oluyorum. Ha anime profil fotolarına karşı değilim olur adam sever koyar karışmam saygı duyarım. Ama isim ve o dediğim kavram olayına gıcık oluyorum. Fazla fanboyluğa kaçıyor gibi geliyor. Yani örnek olarak kendine sensei diyemezsin karşıdaki insanın seni öyle görmesi gerekir ki öyle hitap edilesin. Son olarak da yaş ön yargını aşmanı isterim. Evet yaşımı doğru tahmin etmiş olabilirsiniz fakat gençler kelimesi bana babamdan gelen bir alışkanlık kendisi gençler ve kendini genç hissedenler deyip takıldığından hoşuma giderdi ben de öyle alışmısım öyle hitap ediyorum.


Zaten bende bunu anlatmaya çalışıyorum hocam. İnsanlar çizgi film kavramının sadece çocuk içeriğinden ibaret olduğunu sanıyorlar. Sünger Bob'u ben de çok severek izlerdim. Hala denk gelince izlerim 😀

Geliyorlar... Yakındalar bende hissediyorum 🤣


Nefret değil ki hocam ben görüş hakkında hatalı olduğunu dile getirdim. Hem maksat sohbet olsun hem bu yanlış algıyı düzeltelim diye gelipte sizin animeyi bana böyle bir tutumla savunmanız zaten sizinde bahsettiğim insanlardan farkınız olmadığını gösteriyor.
Hocam o tiltlik kendinizi boğmak istemekse cringe değilse de cringe :D.
 
Anime teknik olarak standart çizgifilmlere göre daha düşük kare hızı içeren bir çizgifilmdir. Daha az zahmete girilir, daha az kare çizerler. Filmler için genelde 24 kare hızı uygun görülür. Çizgifilmler için ise 30 kare tercih edilir ancak her kare 30 kare çizilmez. Anime ise 10-15 kare olabilir.
 
Son düzenleme:
Çok tartşımalar neden çıkıyor hiçbir bilgim yok ama. Çizgi dizinin daniskasıdır. Adının farklı oluşu japonların getirdiği çizim tür konu vs. Olmasından dolayıdır. Yoksa ben 10 de çizgi dizi, animelerde...anlatılan hikaye, atmosfer, olay örgüsü, sesler, çizim kalitesi, kan cinsellik içerdiğinden +18 çizgi dizilerde sayılabilir.(bazıları).bu özelliklerin bütününe biz anime diyoruz. Aslında çizgi dizi ama japonların kültüründe çizgi diziye anime deniyor ondan dolayı bizde bir ayrım gibi oluyor...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı