Anime film mi? Dizi mi seviyorsunuz?

mahmutaksoy

Yoctopat
Katılım
14 Haziran 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Küçük yaşlarda hayao Miyazaki'nin filmlerini izliyordum ve şu an da izlerim. Adamın filmleri beni rahatlatıyor mesela. Çoğu anime filmi için de geçerli. Fakat anime dizileri sanki daha şiddet temalı ve bu tarz dizileri sevmiyorum. Anime dizileri ile filmler farklı mı ki? Misal death Note bana göre değil anlatabiliyor muyum? Ama spirited Away'ı severek izledim. Siz dizi mi izliyorsunuz yoksa film mi? (totoro'yu da çok severim.)
 
Ben bir şeyi izlemeye başladığımda eğer sevdiysem hemen bitmesini istemem. Bu yüzden de genel olarak dizileri tercih ediyorum. Attack on Titan ve Demon Slayer buna örnek. Kısacası uzun hikayeleri daha çok seviyorum.
 
Animede sanki film daha mantıklı gibi çünkü adam dizi yapınca saatlerce çalışıyor anime yapmak için çizimdi şeydi bir dolu uğraş adam emek verince karşılığını istiyor onun içinde dizi saçma konulara veya gereksiz uzun senaryolara dönüşebiliyor ben film taraftarıyım az olsun tadımlık olsun öz olsun.
 
Misal death Note bana göre değil anlatabiliyor muyum? Ama spirited Away'ı severek izledim
"Kesinlikle olmaz öyle bir şey, olamaz. " demem. 😄 gayet normal yani.
Siz dizi mi izliyorsunuz yoksa film mi?
Anime dünyasına Miyazaki filmleri ile başladım. Zamanla anime dizilerine de geçtim. İkisini de izlerim ama artık dizi daha çok.
Fakat anime dizileri sanki daha şiddet temalı
Yanlışın var. Anime dünyası çok geniş. Her türde her özellikte anime bulabilirsin. Tabii Miyazaki'nin yaptığı filmler gibi dizi bulman zor. Yine de myanimelist'te "recommendation" kısmından benzer yapımları bulabilirsin. Mesele spirited away'e bakalım.


IMG_20210615_023854.jpg
 
Ben 31 yaşındayım ama How To Train Your Dragon film serisine aşık olmuştum. Gidip bütün dizi sezonlarını da izlemiştim :D
 
Anime ya da dizi olması fark etmez hikayesi, karakterleri, müzikleri iyi olsun yeter.
Dizi olarak Breaking Bad ve Sherlock
Anime olarak Naruto Shippuuden ve FullMetal Alchemist Brotherhood favorilerim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı