Anime ve anime izleyen kişi

Son dönemlerde animenin popülerleşmesiyle ben de biraz yoğunlaştım animeye, yeni başlamadım. Geçenlerde bir konuda bir arkadaşın "anime izleyen arkadaşınız varsa bağınızı kesin ya da dikkat edin" gibisinden, şu an unuttum, bir yorumunu gördüm. Bunu neden dedi, animeye karşı neden bir ön yargı var demek istiyorum ki burada da aptal anime kitlesi söz konusu oluyor. Popülerleşme ile animeye başlayan, konuya odaklanmayıp sadece bir karakter için izleyen hatta çıtayı yükseltip ona tapan bir kitle, "bestiii levi akırmın" diyorlar sanırım. Bunun yüzünden bazı popüler animeleri izlemiyordum bile. Arkadaşlarım ne der, sosyal medyada nasıl karşılanır gibi düşüncelerden dolayı fakat son zamanlarda bu konuyu bir kenara bırakıp mha izledim ve 2 haftada 4 sezon bitirdim. Şimdi de 5. sezon tamamlansın diye bekliyorum.

Mha, ön yargılı yaklaşmama rağmen bayağı bayağı sardı; konusu olsun, karakterler olsun, akış olsun, tamamen güzeldi. Bunun üzerine en çok ön yargı ile yaklaştığım Aot'a başladım ve 7. bölümde bıraktım. Sarmadı, sıkıcı geldi, karakterler hoş değildi. Bir eleştiri videosunun altında yorum yaptım ki yorumları çok okumadım. Aptal fanların orada olacağını kim bilebilirdi. "animenin tamamını izlemeden yorum yapmanız ironik" diye bir yorum gördüm. Açıkçası garip oldum. Haklıydı ama sonradan beğenmediysem izlememeliyim, boşa vakit kaybı. Dedim ki eleştirim zaten izlediğim bölümler içindi. Yok aot baş yapıt, yok en iyi anime falan diyorlar bir de bayağı trajikomik. Konuyu saptırdım mı bilmiyorum ama asıl konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Anime izleyenleri direkt olarak lanetleyen kitle, Pp'sine anime koyan adama animeyi sorup izlemediğini öğrenince "madem izlemiyorsun niye koyuyorsun" diyen bir kitle. Ülke ne ara böyle insanlarla doldu taştı anlamıyorum. İyi forumlar.

Animeler bana bir şey kazandırmaz ama T.C. De bunu sadece T.C. De görüyorum kendi zevklerini üst düzey diğerlerinin kini alt düzey görüyor bu da cahillikten geliyor anime nedir çizgi film dizi ama T.C. De çizgi film çocuklar için görülüyor çizgi filmler kitap gibidir her yaşa hitap kimisi çocuklar içindir kimisi de yetişkinler için şunu anlayın anime izliyorsan ve zevk alıyorsan başka hiçbir şey umurunda olmasın. Genellikle anime sevmiyorum söyle kaliteli içerikler izliyorum diyen insanlar da iki vikings himy görüp kendini dizilerin efendisi zannediyorlar yanlış anlaşılma olmasın ama ben yıllardır çok fazla izlerim aylık sadece telefonumdan Netflix'e son 25 günde 271 GB harcamışım mesela forumda ki çoğu kişiden daha kaliteli diziler gördüğüme inanıyorum ama animelerin de bu dizilerden konu kalitesi bakımından kesinlikle eşit belki daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Not T.C. de toxic anime kitlesi vardır
Bir de Ultra üst düzey toxic anti animeci kitlesi vardır
Bir de normal izleyenler vardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı