Animeden sonra mangaya nereden baslanmali?

eris23

Yoctopat
Daha fazla  
Manga okumaya yeni baslamıs biri olarak sizlere 2 sorum var. İlki bir animeyi izledikten sonra mangasina bastan mi baslamaliyim yoksa animenin devami olacak sekilde mi baslamaliyim?
İkincisi manga alirken çoğu Türkçe manga İngilizce mangalara göre cilt olarak geride.
Örneğin Chainsaw Man mangasinin Türkçede sadece 2 cildi satiliyor, ayni sekilde jujutsu kaisen, Demon Slayer vb.
bu mangalarin Türkçe devaminin cikis tarihini öğrenebilecegim bir kaynağınız var mı? Online mangadan degıl fiziksel mangadan bahsediyorum şimdiden teşekkür ederim.

Manga okumaya yeni baslamıs biri olarak sizlere 2 sorum var. İlki bir animeyi izledikten sonra mangasina bastan mi baslamaliyim yoksa animenin devami olacak sekilde mi baslamaliyim?
İkincisi manga alirken çoğu Türkçe manga İngilizce mangalara göre cilt olarak geride.
Örneğin Chainsaw Man mangasinin Türkçede sadece 2 cildi satiliyor, ayni sekilde jujutsu kaisen, Demon Slayer vb.
bu mangalarin Türkçe devaminin cikis tarihini öğrenebilecegim bir kaynağınız var mı? Online mangadan degıl fiziksel mangadan bahsediyorum şimdiden teşekkür ederim.

Bazen manga ve anime farklı işlenebiliyor mangayı tekrar okuman daha mantıklı.

Zevkine göre. Devamını merak ettiğim çerezlik seriler de var, baştan okutturacak kalitede seriler de.

Fiziksel olarak hangi mangayı takip etmek istiyorsan onu türkçe fiziksel basan hangi yayınevi varsa (örneğin Gerekli Şeyler) onun instagram - twitter hesaplarını takip edebilirsin. Hikayelerinde vb. yeni basacakları ciltleri paylaşıyorlar.

Zevkine göre. Devamını merak ettiğim çerezlik seriler de var, baştan okutturacak kalitede seriler de.

Fiziksel olarak hangi mangayı takip etmek istiyorsan onu türkçe fiziksel basan hangi yayınevi varsa (örneğin Gerekli Şeyler) onun instagram - twitter hesaplarını takip edebilirsin. Hikayelerinde vb. yeni basacakları ciltleri paylaşıyorlar.
Peki fiziksel manga alirken ilk cildini mi almam daha mantikli yoksa devam ettigi yerden mi? Tabii hepsi icin gecerli degil bazi türkce fiziksel mangalar animeden geride

Peki fiziksel manga alirken ilk cildini mi almam daha mantikli yoksa devam ettigi yerden mi? Tabii hepsi icin gecerli degil bazi türkce fiziksel mangalar animeden geride
Hocam bu da zevk meselesi bana kalırsa. Hatta direkt artık fiziksel manga almak "zevk" sayıldığından en çok hangisini merak ediyorsanız onu almanız en iyisi olur.

Kendimden örnek verecek olursam ben bilgisayarda/telefonda manga okuyan birisiyim ve hemen hemen 1 yıldır hiç fiziksel manga satın almadım. Fakat aldığımda da bir kenarda durmasını istediklerimi almıştım. Örneğin Bleach 19.ciltte sevdiğim bir fight var diye 19. cildi almıştım zamanında. O tarz.

İkinci sorunun cevabını yayıncı dışında kimse bilemez. İlk soruna gelince seriye göre değişir. Serinin adı + anime or manga yazarak bakman lazım buna. Çoğu seride en baştan okuma önerilir. Genelde birebir uyarlanan yani kaldığın yerden devam edebileceklerin shoujo serilerdir. Tabi hepsi değil. Bölüm sayısı yüksek serilerde mangada daha hızlı ilerlersin bir de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı