Animus Projesi Original Sin 2 yamasında virüs tespit edildi

Merhaba dostlar. 15 TL verip Divinity Original Sin 2 için abonelik aldım. Kurulum için denilenleri yaptım fakat indirdiğim dosyadan iki adet trojan tespit edildi. Sizce doğru mudur? Defender tespit etti.

Kullanmanızı tavsiye etmem. Bu dosyalar genelde DDOS atakları için kullanılırlar. Ama bir AntiVir kurup öyle yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Hem para verip yama alıyorum hem de virüs mü yiyorum yani bence bu işte bir gariplik var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-07-10 115356.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 49
Anlamadığım Malwarebytes taratınca tespit yaptı ama burada bir şey bulmamış? Yorumlarınız neler.

İmzasız uygulamalar ve oyuna müdahale veya arkada yamayı çalıştırmak için yazılmış kodlar bazen programlar tarafından virüs olarak algılanır. Aslında çoğu zararsızdır. Oyun crackleride benzer nedenlerden virüs olarak gözükmesine karşın kodlamalarına eriştiğinizde sıkıntı olmadığı gözlenebilir.

Durum nedir hocam?
Hocam ben False Positive olduğunu düşünüyorum. Bazen anti virüsler oyun dosyalarını değiştirdiğinden veya başka bir sebepten Türkçe yamaları virüs olarak algılayabiliyor. Ayrıca Animus Projesi burada yanıt vermiş bu konu için.

Son düzenleme:
False-positive olduğunu düşünüyorum. Potansiyel istenmeyen uygulama olarak değerlendiriliyor. Muhtemelen heuristic (sezgisel) tarama sonucunda istenmeyebilecek uygulama olduğunu saptadı yazılımlar. AV'yi kapatmayın, fakat yalnızca uyarının çıktığı uygulamayı beyaz listeye alın ve kurulumu yapın.

Ayrıca dosyayı Hybrid-Analysis sitesine de yükleyip Falcon Sandbox sonuçlarına da göz gezdirin. Bunda da temiz çıkarsa false-positive ihtimali kuvvetlenir.
AV olarak da ESET tavsiyemdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…