Ankara Üniversitesi Maliye vs. Hacettepe Üniversitesi Maliye

Hocam merhaba, bende ikisinden birine yatay geçiş düşünüyorum da nereyi seçtin, ne yapıyorsun şu an?

Merhaba hocam, ben AHBV (eski Gazi) İşletme yazdım ama ben de bu sene geçiş yapacağım. :D Her neyse, soruna gelelim hocam. Ben araştırdım ettim, Hacettepe özellikle İİBF bazında Ankara Üniversitesine göre daha iyi duruyor. İmkanları vesaire bayağı bayağı iyi bence. Geçeceksen Hacettepe'ye geç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam, ben AHBV (eski Gazi) İşletme yazdım ama ben de bu sene geçiş yapacağım. :D Her neyse, soruna gelelim hocam. Ben araştırdım ettim, Hacettepe özellikle İİBF bazında Ankara Üniversitesine göre daha iyi duruyor. İmkanları vesaire bayağı bayağı iyi bence. Geçeceksen Hacettepe'ye geç.

İşletmeden neye geçiş yapacaksın hocam? Cevap için teşekkür ediyorum

Nedenini sorabilir miyim acaba, neden değiştirme kararı aldın?
İİBF'de üniversitenin isminin önemli olması ve de okuduğum üniversitenin yeterliliğinin düşük olması etken oldu değiştirmemde. Hocalarımızın birçoğu cidden iyiydi zaten yüzde 80-90'ı Gazi Üniversitesi'nden kalma ve cidden nitelikli hocalardı ama okulun adı değiştikten sonra sıralamalardaki sert düşüş ve yeni öğrenci profili onları da etkilemiş olacak ki performanslarında düşüş belli oluyordu zaten birkaç hocamız da bundan bahsetmişti 50 binlik öğrencilerden sonra bir anda 200-300 binlik öğrencilerle ders işlemeye başlayınca az çok etkileniyorsunuz vs vs diye. Her neyse ama dediğim gibi iki kilit konu etkili oldu değiştirmemde birincisi etiket isim sorunsalı ikincisi üniversite yönetiminin daha iyiye gitme adına bir çaba göstermemesi (yani Gazi gibi bir miras var ve bu mirası etkin şekilde değerlendirmiyorlardı) . Hacettepe Sağlık Yönetimi'ne geçme isteğimdeki sebepler de Sağlık Yönetimi'nin HÜ'de İİBF çatısı altında olması ve derslerin diğer İİBF bölümlerine benzer olması ve de içerik uyumu diyebilirim mesela istatistik dersi bu derste diğer İİBF bölümlerinde anlatılanlar ile beraber bu anlatılanları sağlık sektöründe ve yönetiminde nasıl uygularız şeklinde anlatıyorlar yani İşletme, İKT ve maliye bölümlerinde de görebileceğim dersleri görmüş olacağım ek olarak burada anlatılanları sağlık sektöründe nasıl kullanabilirim bunu da öğrenmiş olacağım. E tabi bir de sağlık yönetimi bölümünü en iyi şekilde öğrenebileceğimiz üniversitelerden biri olması da etken oldu HÜ'yü seçmemde. HÜ, İİBF'ye cidden yatırım yapıyor bunun en güzel örneği ders program ve içerikleri bir de üniversite olarak mezununa yüz çevirmeyen bir üniversite işte bu tüm saydıklarım etken oldu hocam. Soruların vs varsa sor çekinme.

İİBF'de üniversitenin isminin önemli olması ve de okuduğum üniversitenin yeterliliğinin düşük olması etken oldu değiştirmemde. Hocalarımızın birçoğu cidden iyiydi zaten yüzde 80-90'ı Gazi Üniversitesi'nden kalma ve cidden nitelikli hocalardı ama okulun adı değiştikten sonra sıralamalardaki sert düşüş ve yeni öğrenci profili onları da etkilemiş olacak ki performanslarında düşüş belli oluyordu zaten birkaç hocamız da bundan bahsetmişti 50 binlik öğrencilerden sonra bir anda 200-300 binlik öğrencilerle ders işlemeye başlayınca az çok etkileniyorsunuz vs. diye. Her neyse ama dediğim gibi iki kilit konu etkili oldu değiştirmemde birincisi etiket isim sorunsalı ikincisi üniversite yönetiminin daha iyiye gitme adına bir çaba göstermemesi (yani gazi gibi bir miras var ve bu mirası etkin şekilde değerlendirmiyorlardı). Hacettepe sağlık yönetimi'ne geçme isteğimdeki sebepler de sağlık yönetimi'nin hü'de İİBF çatısı altında olması ve derslerin diğer İİBF bölümlerine benzer olması ve de içerik uyumu diyebilirim mesela istatistik dersi bu derste diğer İİBF bölümlerinde anlatılanlar ile beraber bu anlatılanları sağlık sektöründe ve yönetiminde nasıl uygularız şeklinde anlatıyorlar yani işletme, ikt ve maliye bölümlerinde de görebileceğim dersleri görmüş olacağım ek olarak burada anlatılanları sağlık sektöründe nasıl kullanabilirim bunu da öğrenmiş olacağım. E tabii bir de sağlık yönetimi bölümünü en iyi şekilde öğrenebileceğimiz üniversitelerden biri olması da etken oldu hü'yü seçmemde. Hü, İİBF'ye cidden yatırım yapıyor bunun en güzel örneği ders program ve içerikleri bir de üniversite olarak mezununa yüz çevirmeyen bir üniversite işte bu tüm saydıklarım etken oldu hocam. Soruların vs varsa sor çekinme.

Eyvallah kardeşim. Haklısın Gazi'nin ismi değiştikten beri bir gerileme var gibi. Ben maliye ile sınıf öğretmenliği arasında kaldım. Geçiş için. Hacettepe İİBF olanakları, isminin avantajı mı yoksa atanılırsa devlette rahat olmak mı? Kafanı yormadıysam cevaplar mısın hocam?

Eyvallah kardeşim. Haklısın Gazi'nin ismi değiştikten beri bir gerileme var gibi. Ben maliye ile sınıf öğretmenliği arasında kaldım. Geçiş için. Hacettepe İİBF olanakları, isminin avantajı mı yoksa atanılırsa devlette rahat olmak mı? Kafanı yormadıysam cevaplar mısın hocam?
Hocam geç gördüm biraz kusura bakma. İsminin avantajı baya öne atıyor çünkü Hacettepe Tıp ve sağlık alanı dışındaki alanlarda da kendini 1.sınıfa atmak üzere diyebilirim. Buna ek olarak yüksek lisans ve özellikle yurtdışında yüksek lisans istiyorsan cidden seni ön sıralara koyuyor. Ben işin çok kamu kısmına bakmadım lakin kamu kısmında da üzmeyen bilhassa Hacettepe Uluslararası İlişkiler bölümü mezunlarının kamuda güzel yerlere geldiklerini gelen veriler ışığında gördüm. Açıkçası şu zamanda sınıf öğretmenliği olsa dahi kendini daha geniş alanlarda sergileyebileceğin Maliye bölümüne geçmeni tavsiye ederim ama bu tabii ki senin kendi karakterine ve hedeflerine göre değişebilecek bir olgu. Hacettepe cidden çok çok absürt bir bölüm veya fakültede değilsen seni üzecek bir üniversite değil. Ama çok klişe olacak tabii ki de her şeyin başı kendini geliştirmekte.

Geri
Yukarı