Ankarada Filistin bayrağının çekilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Filistin hükümetini desteklemiyorum ama orada ölen masum insan, çocuklara çok üzülüyorum.
 
Bu arada size bir bilgi daha: Filistin iktidarında ki parti El Fetih. Hamas değil.
 
Filistin'e yardım gönderelim demedim hiçbir zaman. Gönlümüzün onların tarafında olması, şimdilik yeterli. Devlet menfaatine ne geliyorsa öyle yapılmalı zaten. %90'ını bırakmaya değer mi? Diye sorarken, başka bir amaç taşıdım.
Şu anda ülke olarak ne ekonomik ne de siyasi gücümüz hiçbir şey değiştirmeye yetmez. Alınacak her reaksiyon dönüp dolaşıp bizi dürtükleyecek. Bizler TC vatandaşlarıyız, bu topraklarda kendi çıkarlarımızı korumak zorundayız. Yapılan bazı hataları düzeltmek, karşılıklı olarak da yapılan hatalar için masaya oturup 15 yıl öncesindeki itibarımızı geri kazanmak zorundayız. Yoksa sıra bize de gelecek.

Filistin'de masum bir halk varsa İsrail'de de var. Bu savaşın içinde kalmış halklar için üzülmekten doğal bir şey yok ama her ülke önce kendi çıkarını düşünmek zorundadır. Bizim çıkarımız da hilafeti uzun dönem elinde tuttuğumuz için bizden nefret eden, bizi aşağı ve sömürgeci millet olarak gören Araplarla birlikte değil. Bu kadar basit. Şu anda bu ülkede kutladığın bazı dini geceleri/bayramları/adetleri onlar haram olarak görüp seni kafir olarak kabul ediyorlar. Bunlarla mı ortak çıkar bulacaksın?
 
Şu anda ülke olarak ne ekonomik ne de siyasi gücümüz hiçbir şey değiştirmeye yetmez. Alınacak her reaksiyon dönüp dolaşıp bizi dürtükleyecek. Bizler TC vatandaşlarıyız, bu topraklarda kendi çıkarlarımızı korumak zorundayız. Yapılan bazı hataları düzeltmek, karşılıklı olarak da yapılan hatalar için masaya oturup 15 yıl öncesindeki itibarımızı geri kazanmak zorundayız. Yoksa sıra bize de gelecek.

Filistin'de masum bir halk varsa İsrail'de de var. Bu savaşın içinde kalmış halklar için üzülmekten doğal bir şey yok ama her ülke önce kendi çıkarını düşünmek zorundadır.

Bu konuda tamamen size katılıyorum. Bizim menfaatimizi ne gerektiriyorsa onu yapmalıyız. Devlet çıkarı her şeyden üstündür.
 
Hamas ile El-Fetih ortaklaşa hükümet kurdular araştırın isterseniz.
El-Fetih'in kolu Filistin Kurtuluş Örgütü İsrail'i tanıyınca Hamas karşı çıktı. Yıl 1980'ler. Hamas ile El-Fetih yani iktidar çok zıt görüşlüler.
Karşı cevap nerede? Kaynak attım.

Discord verirseniz oradan ulaşayım. Dediğim gibi tarih tartışmayı burada pek sevmem. Discord atarsanız kaynak atabilirim.
 
Bence böyle 2 düşman ülkenin çatışmasını durdurmak yerine doğu türkistan hakkında bir şeyler yapılmalı yıllardır Suriye'si Filistin'i İsrail'i ben sıkıldım artık bunlara neden yardım yapıyoruz ki? Bana da çok saçma geliyor hepsi düşman ülke ilk fırsatta bizi satarlar bir an önce bunlardan yardımı kesmemiz gerekiyor yoksa ne ekonomi toparlanır nede kaybettiğimiz itibarımız.
 
Rus'lar için 2 tarihsel düşman millet vardır çünkü çıkarlarına tamamen tersler. Birisi isveçliler, diğeri türkler. Balkanları ayaklandıran, Yunanistan'ı kuran, savaşlarda defalarca yenip Silivri'ye kadar ordularıyla giren, boğazlar ve İzmir çevresinde toprak talebi olan, doğu topraklarını istedikleri için Nato'ya girmek zorunda bırakan, şimdi Nato'dan uzaklaştırıp yalnız bırakmak için üstümüzde oyun oynayan, 3 yerde birden savaşta olduğumuz ülke Rusya.

Bu ülkeyle şu anda ortak hiçbir çıkarın yok, hatta onların çıkarlarının üstünde oturuyoruz. Rus'larla tarihimiz boyunca sadece 1 defa ortak çıkarımız oldu, o boşluğu da Atatürk kullanıp kurtuluş mücadelesinde makul bir destek sağladı. Gerçi buna da destek denmez, komisyonculuk denir. 100 altına karşı, 10 altınlık silah ve 10 altınlık gıda desteği oldu karşılık. 80 birim altın nerede? Kapital karşıtı Lenin'in cebinde! Hay Allah işe bak sen. :D

Bu kısımda tamamen haklısın. Devletlerin dostları olmaz, ortak çıkarları ve ittifakları olur.

Hocam güncel bir örnek olarak ilk aklıma Rusya geldi Suriye ve amerikan karşıtı hamlelerde beraber iş yaptık. Yoksa Rus'larla dediğiniz gibi birbirimizden pek hoşlanmayız.
Demek istediğim evet İsrail ile yer yer masaya oturulabilir ki bence saman altından su yürütülüyor ama dostumuz değil ve sivil katliamları kabul edilemez.

Her ne kadar hükümet yetkilileri laf etsede alttan alta iş yapıyorlar. Bana göre Süveyş Kanalında sıkışan geminin bununla bir ilgisi vardı.
İsrail, artık Çin İngiliz eksenine kaymış durumda (Bidon geldiği gibi ilk olarak İsrail ve Türkiye'ye saldırdı bu olayın yansıması) bu sebepten bence ileride çok iş yapacağız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı