Ankarada Filistin bayrağının çekilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
El-Fetih'in kolu Filistin Kurtuluş Örgütü İsrail'i tanıyınca Hamas karşı çıktı. Yıl 1980'ler. Hamas ile El-Fetih yani iktidar çok zıt görüşlüler.


Discord verirseniz oradan ulaşayım. Dediğim gibi tarih tartışmayı burada pek sevmem. Discord atarsanız kaynak atabilirim.
Discordum yok. Siz atın ben bakarım. Zor bir şey değil zaten.
Dış politikada halkın bir etkisi olmadığını değiştirmiyor.
 
Ne duygusal insanlariz, inanamiyorum. Dost dedigin ulke Karabagda Ermenileri desteklesin, soykirimi savunsun, savasta Ingilizlerle isbirligi yapip ayaklanma yapsin, topraklarini kendi eliyle satsin ama sen yine de onu destekle.


Israil gibi bir dost varken Filistin'e yardim yapilirsa son 20 yilin en buyuk hatasi olur bence. Ulke olarak bu kadar kotu bir donemde daha buyuk bir firsat kacamaz.
Çocukları öldüren bir ülkenin savunulacak hiç bir yanı yoktur.
 
Lise çağları ümmetçiliği ve milliyetçiliği görüyorum. Arap isyanını Müslümanlık dışı dinlere itelemek de güzelmiş ama. Bu görüşü nerede görsem tanırım. Evet evet sadece Müslümanlar cennete gidebilecek. Huriler falan.

Tamam, havanızı attınız şimdi çekilebilirsiniz. Sizi dikkate almıyorum.
 
Demek istediğim evet İsrail ile yer yer masaya oturulabilir ki bence saman altından su yürütülüyor ama dostumuz değil ve sivil katliamları kabul edilemez.
Hiçbir ülke diğeriyle dost değil. Altı Gün Savaşı sırasında İsrail, ABD gemisini sözde "yanlışlıkla" batırdı mesela. Asıl nedeninin, bu savaşın öncesindeki desteğini kesen ABD ve İngiltere'ye bir mesaj olduğu çok açık değil mi? Şu anda ortak çıkarları var, o yüzden ittifak halindeler. Şu anda ABD kendi ordusunu İsrail için tehdit oluşturacak bir yere konuşlandırsa emin ol İsrail onlara da dost olarak bakmayacak.

Her ülke kendi çıkarları için arka planda bazı lobi faaliyetleri yürütür. Buna karşılık alınacak tek önlem var, aynısını sen daha iyi yapacaksın. 1920 - 1945 ve 1980 - 2005 arasında bu alanda gayet iyi durumdaydık. Politik destek sağlayarak biz de antlaşmaların dışında olan çok şeyi yapabildik. Şu anda neden yapamıyoruz? Çünkü bu alanda yetişmiş olan üst düzey bürokratlarını "monşerler" diyerek sürgün ettin. Politik alanda elin kolun bağlı kalmışsan bizim düştüğümüz duruma düşüyorsun işte.

Ayrıca sivil katliam tek taraflı değil. Geçmişte o kadar Arap ülkesi çiçeklerle toprak ziyaretine giderek mi İsrail'i o topraklardan atmaya çalıştı? Şu anda Hamas'ın yapmaya çalıştığı ne? Iron Dome olmasa şu anda binlerce İsrailli sivilin ölüm haberini okuyor olacaktık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı