Ankastre kutusundan binaya CAT6 çekilebilir mi?

A1peren

Megapat
Yer
İzmir
Merhaba. Eve 2016 yılında internet bağlattık. CAT6 kabloyu neden bilmiyorum ama binanın dışından geçirmiş gelen ekip. Bu kablo şu ana kadar hiç değiştirilmedi. 9 sene olacak neredeyse. Yanlış hatırlamıyorsam bu kablo geçirildiğinde bina sıvalı bile değildi. Anlayacağınız biraz eski bir kablo. Ayrıca şöyle bir durum var: Bizim binada ankastre yok. Yan binadaki kutudan geliyor kablo. Bunları açıklamamın sebebi bu kabloyu değiştirmek istiyorum.

Çünkü santrale 260M uzaklıkta olmama rağmen 75Mbps pakette 7-8 SNR margin değeri alıyorum. Eğer sorun kabloda ise SNR margin artacak ve ulaşılabilir değer 87'den de yükseğe çıkacaktır.

Hatta yapabilirsem binanın dışından geçirmek yerine apartman panosuna çekeceğim kabloyu. Zaten panodan daireye kadar çekilmiş bir CAT6 kablo var.

Apartman panosundaki kablo (4 daire var ama 2 kablo var. Nedenini muhtemelen biliyorum sürprizbozan olarak koydum):
Apartman aile apartmanı. 4 katlı ama katlar sonradan çıkılma. Katlar kaçak falan değil yanlış da anlaşılmayalım. Örneğin 4. ve son kat 3, 3. kat 10, 2. kat 13, 1. kat da 19 yıl önce çıkılmış olması lazım. Biliyorum... Çok saçma ama yapacak bir şey yok. Ailem taşınmayı planlıyor zaten ama bu yıl kendim de evde olduğum için adamakıllı bir internet istiyorum.

1735135863465.jpeg

Sigorta kutusuna gelen kablo (3. katta oturuyorum):

1735137328832.jpeg

Ankastre (fotoğraf alıntı ama kutu aynı):

1735139412369.png

Ankastreden apartman panosuna kadar CAT6 çekip oradan sigorta kutuma yönlendirmek istiyorum. Öncelikle bu ankastre kutularının içi çok karışık mı?
Neye benziyor? Kendi kablomu nasıl bulacağım?

Bulduktan sonra yapmam gerekenleri sanırım biliyorum. Eksiğim varsa veya dikkat etmem gereken yerler varsa söyleyin öğrenmiş olayım.

• Telefon kutusundan kendi kablomu bulmak.
  • CAT6 kablo ile ankastredeki kabloyu yak 1 konnektör ile bağlamak.
  • Düzgün bir biçimde ana panoya kadar çekmek.
  • Gelen kabloyu ana panodaki kablo ile yine yak 1 konnektör ile birleştirmek.
Sonrası basit zaten.

@Dejuf @Einstein ve diğer internet konusunda bilgili olan arkadaşlar, yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de bakmaz muhtemelen elektrikçi çağırın derler. Netspeed'e danışman lazım.

Hocam bir tek çakma işini bırakacağım onu bari yapsınlar... Netspeed teknik ekip olarak Telekom'u yolluyormuş.

Onlar da gelmezse mecbur elektrikçi çağıracağım ama buradaki elektrikçilerin internet işinden anlayacaklarını sanmıyorum. Bu çakma işini aparat olmadan yapabilir miyiz ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı