Ankastreden Modeme Kablo Çekmek

Kabloların CAT 5-6 olması değil de bakır olması daha önemli. Zaten binamızın içindeki mesafe 30 metreyi geçmiyor. Fakat bazı kablolar metalik renkli uyduruk sacdan yapılıyor.Onlar zayıflamaya sebep oluyor.
Günümüzde saf bakır kablo yok, bakır alaşımlı kablolar var. Piyasada satılan çoğu %100 bakır denilen kablolarda biraz laf cambazlığı. Saf bakır kolay kırılgandır. Bu yüzden öyle bir kablo olsa dahi en ufak bukulmede kirilir ve hattınız gider. Bakır kablo tabiki fark eder ama cat5 veya cat6 olması önemli. Çünkü kablo içi frekans değerleri kategoriye göre değişiyor. Yani iyi bir iletim ve hat zayıflamasıni önlemek için şuanda ideal cat6e kablodur.

Konunun açılışı baya uzun bir zaman oldu. Sorduğunuz soru ve bu süreçte başımdan geçenleri size anlatıp aydınlatmak istiyorum. Öncelikle sorunuzla başlayalım. 4 pin bağlanabilir evet ama sadece ortadaki ikili yani G ve R pinleri size DSL bağlantısı sağlar. Diğer 2 pin boştadır. Çünkü modeminizde ki bulunan soket sadece G ve R pinleri ile bağlantı sağlamaktadır ayriyetten bir bağlantı bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde, TT abonesi iken 12 mbps download ve 796 kbps internet hızlarını zor görebilirken ISS değişikliği yaptım ve şuanda 50 mbps download ve şaşırtıcı derece 15 mbps upload hızım var. Siz elinizden geleni en iyisini yapsanız ve en mükemmel hattı çekseniz bile size tek faydası 1 yada maksimum 2 dbm frekans artışı olacaktır. Ping'de düşebilir. En önemli bilinmesi gereken şey de, hattınız ne kadar iyi olursa olsun, çoğu modem hat değerlerini düşürmektedir. Bu yüzden iyi bir modem ve iyi bir ISS'ye ihtiyacınız var. Çünkü size bu kadar mbps'den fazla veremeyiz hattınız kaldırmaz diyen ISS, neden aynı hattan başka bir sağlayıcıdan daha fazla veri akışı sağlayabildiğimi açıklayamıyor. Çünkü kullanıcı sayısı fazla olduğunda bant genişliği azalıyor. Bu yüzden siz ne yaparsanız yapın, santralden sizin hızınız otomatik olarak düşüyor. Bunları TT'de çalışan işin ehli ve kadroda yüksek kesimden bir arkadaşım söylemişti. Modemde yazan hat değerleri yanıltıcı olabiliyor. Farklı sağlayıcılarda hat değerleri çok değişkenlik gösteriyor. (Sadece TT hattı mevcut bulunduğum bölgede.)
Ortadaki 2 pine G ve R'ye bağlayacağım. Ama bir sorum daha olacak: Ortadaki iki pine Mavi + Mavi-beyaz mı yoksa iki farklı renk: Kırmızı, Turuncu gibi falan mı renk kombinasyonu yapmalıyım?

Ben de TT'deydim ve bir sürü para ödememe rağmen çok kötü hızlar alıyordum ardından İSS değiştirdim ve düzgün şekilde ADSL kullanmaya başladım sonunda. Sonra 65MBPS'e kadar desteklecek şekilde altyapım değişti. Ve santral kutusu 100 metreden daha kısa bir mesafede bulunmakta daireme. Ama ADSL ile yetiniyorum. Fakat apartmanın elektrik ve kablolaması çok dandik olduğundan SNR değerim düşük, hat zayıflamam fazla. Bu yüzden de değiştirmeye karar verdim kabloyu. Yani çok bir şey değişmese bile en azından müşteri temsilcileri artık iç tesisata laf atamasınlar. 😄

Ortadaki 2 pine G ve R'ye bağlayacağım. Ama bir sorum daha olacak: Ortadaki iki pine Mavi + Mavi-beyaz mı yoksa iki farklı renk: Kırmızı, Turuncu gibi falan mı renk kombinasyonu yapmalıyım?

Ben de TT'deydim ve bir sürü para ödememe rağmen çok kötü hızlar alıyordum ardından İSS değiştirdim ve düzgün şekilde ADSL kullanmaya başladım sonunda. Sonra 65MBPS'e kadar desteklecek şekilde altyapım değişti. Ve santral kutusu 100 metreden daha kısa bir mesafede bulunmakta daireme. Ama ADSL ile yetiniyorum. Fakat apartmanın elektrik ve kablolaması çok dandik olduğundan SNR değerim düşük, hat zayıflamam fazla. Bu yüzden de değiştirmeye karar verdim kabloyu. Yani çok bir şey değişmese bile en azından müşteri temsilcileri artık iç tesisata laf atamasınlar. 😄
Turuncu ve turuncu beyaz kabloları DSL hat için uygun diye biliyorum. Bende senin kadar santrale yakınım. Umarım iyi değerler alırsın güzel arkadaşım. Yıl olmuş 2019 8-16 mbps bir kullanıcı için yeterli değil. ISS'ler ve devlet bu duruma bir el atmalı diye düşünüyorum. İyi forumlar !

Turuncu ve turuncu beyaz kabloları DSL hat için uygun diye biliyorum. Bende senin kadar santrale yakınım. Umarım iyi değerler alırsın güzel arkadaşım. Yıl olmuş 2019 8-16 mbps bir kullanıcı için yeterli değil. ISS'ler ve devlet bu duruma bir el atmalı diye düşünüyorum. İyi forumlar !
Birbirlerine sarılı olan bir çift kablo kullanılmalıdır. Renklere bakarsak yanılma ihtimali var. Unutmayın; Sarılı çift.

Kablo bugün gelmiş ve RJ11 çakıp göndermelerini istedik fotoğraftaki gibi yollamışlar. Kahverengimsi ve yeşil renklere dokunmamışlar. Bu renklerden hangisini kullanayım? Bir de Nexans kalitelidir ama dış plastik yüzeyi bana pek de dış ortama için yapılmış gibi -dayanıklı- gelmedi.

P_20190924_214408_1.jpg

Birbirlerine sarılı olan bir çift kablo kullanılmalıdır. Renklere bakarsak yanılma ihtimali var. Unutmayın; Sarılı çift.
Unuttuğum detay. Kesinlikle👍
Kablo bugün gelmiş ve RJ11 çakıp göndermelerini istedik fotoğraftaki gibi yollamışlar. Kahverengimsi ve yeşil renklere dokunmamışlar. Bu renklerden hangisini kullanayım? Bir de Nexans kalitelidir ama dış plastik yüzeyi bana pek de dış ortama için yapılmış gibi -dayanıklı- gelmedi.

Eki Görüntüle 441554
Turuncu ve Turuncu beyaz data için daha iyi diye hatırlıyorum. Pek fark etmiyor önce turuncu ve turuncu beyazı kullan sonrasında ileride yıllar sonra değişmesi gerekirse aynı kablodan mavi ve mavi beyaz damarı kullanırsın. 4 hakkınız var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı