Ankastreden Modeme Kablo Çekmek

Acayip farklar var. SNR değerim 13.8'i geçmiyor durumdayken şuan 33-37 arasında.

Yani konuya hakim değilseniz şöyle söyleyeyim. Ben sabah 8Mbit internetimin kopmasından yakınırken, şuan 16 Mbit hıza geçiş için operatörle görüşme sağlayacağım.
Yarın sabah ilk işim cat-6 kablo çekmek olacak.

Unutmayalım cat-5 ve cat-6 nında kalitesine göre değişenleri var, uzun süreli bir kullanım istiyorsanız birazcık harcama yapmanızı tavsiye ederim, çok uçuk kaçık fiyatlar değil zaten, netten piyasadan ucuza bulabilirsiniz. @Delected arkadaş denedi gördü :) sonuç ortada. Bu arada renk fark etmez, genelde hep beyaz ve mavi kullanılıyor ama rengin bir önemi yok, sadece başta ve sonra aynı renkler olsun kablonun uçlarında mantıken.

Video yokta, öncelikle bina ankastresinde ki size ait bağlantı yerini bilmeniz gerekiyor, cat-5 kablodan 2 adet renk seçeceksiniz, mavi ve beyaz seçin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki gibi kendinize ait yere( Örneğin orta peron, 4 numara benim hattıma ait, maviyi 4 numara yazılı yerin sol kısmına beyazı da sağ kısmına )var ise krone bıçağıyla yok ise ince düz uçlu tornavida ile bastırın, sona ulaştığında çıt sesini duyarsınız zaten.

Kablonun diğer ucunu eve modeme bağlayacağınız yere çekin, isterseniz evin hattına, mümkünse bağlantı yapmadan direkt modeme, ucuna rj-11 soket takarak, bağlayın.

Öncelikle tebrikler. SNR bu değerlerde ise bölgenizde VDSL olabilir, imkanınız var ise daha hızlı bir pakete geçmenizi öneririm.
Mesajınızı şimdi gördüm :)
Bu ayın 16'sında taahütüm bitiyor. Bu nedenle Netspeed ile ancak görüşebildim HİPER 200 paketinin uygun olduğunu söylediler. Ayın 17'sinde işlemler başlayacak.
@Ulunay İzninizi almadan soru soruyorum kusura bakmayın ama, hangi marka hangi model modem alacağımı şaşırmış durumdayım.

Rica etsem kşisel olarak bir marka model tavsiyesi verebilir misiniz ?

Son düzenleme:
Dostum senin gibi bende aylar öncesinde bu problemim vardı. Kısa ve öz bir şekilde anlatacağım. Öncelikle binadaki ankastre kutusundan kendi portlarını bul. Daha sonra tesisatı çekeceğin mesafeyi ölç ve bu mesafeye 1 veya 2 metre fazladan artacak şekilde cat5 veya cat6 kablo al. Kabloya herhangi bir ek yapmadan ankastreden direk modeme çekiyorsun. Cat kablolarda 8 adet kablo mevcut sen bunun sadece 2 kablosunu kullanacaksın. Güzel bir şekilde 2 kabloyuda ankastreye bağla sonra hattı çekip modeme kadar getir. Hangi kabloları bağladıysa telefon jakı (rj11 jak) ile ucuna tak. Modeme bağla. Tertemiz sapa sağlam bir hat.

An itibari ile Netspeed'e geçmiş durumdayım. Asus AC750 modemim ile değerler ;

Hız değerleri ;

7819176711.png

Hat değerleri ;

Adsız.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı