Anker Q30'u kablolu kullanınca ses kötü geliyor

Sagurata

Kilopat
Merhaba. Anker Q30'u Bluetooth ile bağladığımda çok güzel ses verirken AUX kabloyla bilgisayara veya PS5'e bağladığımda ses olması gerekenden daha boğuk geliyor. İnternette bununla ilgili sadece tek bir posta rastladım. Orada da bunun normal olduğunu söylemişler ama pek emin olamadım. Yeni AUX kablosu aldım ve sorunlu olduğunu düşünüyordum ama sanırım pek alakası yok. Elinde bu kulaklık olan varsa rica etsem deneyebilir mi?
Bahsettiğim Reddit postu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

🎧 Neden AUX ile ses daha kötü olabilir?​

1. Pasif Modda Kullanım (Güç Kapalıyken)

• Kulaklığın gücü kapalıyken AUX ile bağlarsan, kulaklık pasif modda çalışır.
  • Bu durumda, ses işleme çipleri (DSP, ANC, EQ) devre dışı kalır.
  • Sonuç: Ses düz, boğuk veya cansız gelebilir.

2. ANC (Aktif Gürültü Engelleme) Devrede Olmaması

• Bluetooth modunda ANC aktiftir ve ses işlemeye katkıda bulunur.
  • AUX ile bağlandığında, kulaklığın açık olması gerekir ki ANC ve ses profili etkin kalsın.

3. EQ Profilleri Yalnızca Bluetooth'ta Etkili

• Soundcore uygulaması üzerinden yaptığın EQ ayarları sadece Bluetooth bağlantısında geçerlidir.
  • AUX bağlantıda bu profiller çalışmaz.

4. Kullandığın Kablo Kalitesiz veya Hasarlı Olabilir

• Kalitesiz veya uyumsuz bir 3.5mm AUX kablo, parazit veya zayıf ses iletimine sebep olabilir.

5. Kaynak Cihazın Kulaklık Çıkışı Kalitesiz Olabilir

• Bazı laptop/telefonların ses çıkışı zayıftır. AUX ile ses yeterli güçte iletilmeyebilir.

🔍 Ne Yapabilirsin?​

✅ Kulaklık açıkken AUX kullanGüç düğmesini açık konumda tut. ANC ve ses işlemcisi aktif olur.
✅ Farklı bir AUX kablo deneSorunun kablodan kaynaklı olup olmadığını test et.
✅ Kaynak cihaz değiştirBaşka bir telefon veya laptop ile dene.
✅ Bluetooth kullanmayı tercih etBu kulaklık, en iyi performansı Bluetooth bağlantıda verir.
✅ Uygulama üzerinden EQ ayarlarıSadece Bluetooth’ta geçerli, ama farkı deneyimlemek için karşılaştırabilirsin.
Kaynak:CHATGPT

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı