Anker SoundCore Life Q10 İncelemesi

Merhaba sevgili sosyal kullanıcıları. Sizlere 7-8 aydır yoğun olarak kullandığım Anker Q10 kulaküstü kulaklığını tanıtmak istiyorum. Bazı resimleri ortam uygun olmadığından google'dan buldum. Öncelikle bu bir oyun kulaklığı değil müzik/stüdyo kulaklığıdır, haberiniz olsun. Haydi kutu içeriğinden incelemeye başlayalım.

6779596_640e6ec3-ac93-44e9-a76a-35d69a50bd9f_1000x750.jpg


Kutusu bence şık. İçerisinden;

-USB type C kablo
-3.5mm jack
-Anker Q10 kulaklık

Çıkıyor.
Jack kablo gayet kaliteli fakat boyu kısa. Boy önemli değilse rahat rahat kullanabilirsiniz. Kulaklık taşıma çantası çıkmıyor ama bu bütçede idare edelim artık :)


Kulaklığımız Bluetooth 5.0 ve type C kablo destekliyor. Güncel olması çok iyi bir artı.
Özellikle Type C desteğini kulaklıklarda ancak çok üst seviyelerde görebiliyoruz.

20200715_190604.jpg


Devasa bir pil ömrüne sahip. Kutuda "Tek şarjda 60 SAAT" yazıyor! "Yuh!" diyor insan okurken. "İyi sallamışlar abi."

Fakat kulaklığı kullanırken gerçekten de 60 saate yakın gittiğini görünce ne olduğunu şaşırıyoruz.
İlk aldım kulaklığı, 2 saat kullandım kapattım. Sonra 2-3 gün daha 1 saat civarı kullanıp kapatıyorum, bir de ne göreyim? Hâla %90 şarjı var gözüküyor. Nasıl yani dedim. Şaşırdım. Kulaklık %70'lerde "Battery Medium" uyarısı veriyor ve bazen öyle bir yerde veriyor ki -mesela müziğin ortasında şak diye bur kadın sesi battery low deyip gidiyor- insan kızmıyor değil. Ama o kadar dert edilecek bir şey değil.

10376529969202.jpg


Hi-Res kalitesinde ses verdiğini iddia ediyor. Gerçekten de rakipleriyle karşılaştırınca (T500BT, CH510 vs.) sesde ayrıntı ve kalite farkı var. Ayrıntı ve kalite diyerek kendimi tam ifade edemedim, şöyle söyleyeyim;

-Arada bariz bir netlik farkı var.

Evet, ses rakiplerine göre oldukça net ve kaliteli. Bu fiyatta bu kaliteyi bulmanın mümkün olduğunu sanmıyorum.

Ve Basslara geldik!!!



Özellik olarak Bass-Up modu var ve bence biraz fazla ya. Zaten kulaklık herhangi bir mod açmasanız dahi canavar gibi basslara sahip ve beni oldukça tatmin ediyor. Basslar çok ayarında ve tizleri gölgelemeden mükemmel bir ahenk ile müzik keyfi sunuyor. Ama Bass-Up modunu açınca tizler falan gölgede kalıp bass abanılıyor ve kulaklık deli gibi titriyor. Harbiden modu açmasanız bile basslarda kulaklık titriyor bu arada ama Bass Up modunda başka oluyor :)
Yani çok gaza gelirseniz zevkin doruklarına çıkarabilecek bir tuş. Veya bassları gölgede kalmış bir müzik için güzel olabilir. Bence iyi bir artı.

Maksimum ses seviyesi beni tatmin ediyor, hatta %80 bile oldukça iyi bence. Ama aranızdan "Keşke biraz daha sesli olabilse" diyenler mutlaka olacaktır.
Bilgisayarda kablolu kullanımda ise sesi %50+ yaparsanız duyma özelliğinizi kaybedebilirsiniz :D

Ve evet, bazı kulaklıklarda olmayan kablo desteği mevcut ve ciddi bir şey gibi görünmese de masaüstü kullanımda şart. Anakartınıza 1500TL+ vermediyseniz veya adaptörünüz yoksa kabloya muhtaçsınız.
Ses kısma/açma ve müziği durdurma/kulaklığı kapatma mevcut.


Kulaklığımızın malzeme kalitesi şahane. Genel olarak mat bir yapısı var ve hiç adi hissettirmiyor, aksine oldukça kaliteli. Yine T500BT ile karşılaştırırsak dışı bir tık daha kaliteli.
Pedleri ise bin basar.
Pedleri o kadar yumuşak ki slime videolarını o pedlerle çekebilirsiniz bile :) Kulağınız bayram ediyor. Üstelik ses izolasyonh da gayet iyi. Sesi fullemediğiniz sürece %70-80 civarı dışarıya ses vermiyor. Yanlız gözlüklü arkadaşlar kafasına yerleşririken dikkat etsin, oturduğuna emin olsun bence. Dışarıdan da müzik dinlerken hiç ses almıyor, hatta müzik dinlemiyorken de bayağı kesiyor. Pasif gürültü önelyici bu işte ;) Tabii ki bir ANC (Aktif gürültü önleyici) yok ama beni gayet tatmin etti.

Pedlerdeki rahatlığı ise maalesef kafaüstü kısmı için söyleyemeyeceğim. İlk başta yeterli gelse de 2-3 saat sonra çok baskı yaptığından 10-15 dakika kulaklığı çıkarmak zorunda kalıyorsunuz.
Kulaklık oldukça ağır ve büyük bu arada. Dışarı kullanım için pek ideal değil ama taşınabilirliği gayet iyi. Ayrıca kulaklık sağlamlığını ve heybetini de hissettiriyor.
20200715_190635.jpg

Kulaklığın büküldüğü kısım metal ve oldukça sağlam. Oranın plastik olması önceki kulaklığımda çok başımı ağrıttı. Kırmızı-Siyah tasarımına önyargılı yaklaşsam da oldukça şık.

Kulaklık 300TL'ye rahatlıkla bulunabiliyor. Gerek pil ömrü, gerek malzeme kalitesi gerek ses kalitesi ben 500TL'ye kadar vermeye bile razıyım :)
100/95 veriyorum, alın, aldırın :)
 
Son düzenleme:
Bluetooth ses seviyesi iyi evet ama pc'ye takınca hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Telefonda kablolu sesi daha yüksek ama pc'de düşük. İade edip vortex olanı almayı düşünüyorum, onun sesi için daha yüksek demiş bir çok kişi.
 
Ben kablo ile bilgisayara takınca kablosuzdan daha yüksek bir ses elde ettim. Bilgisayarın ses kartı ile ilgili bir durum olabilir.
Evet doğru ondan olabilir bu durum ama başka bir kulaklığım var ve onun sesi pc'de çok daha yüksek. Ben kulaklığın sesini zaten genel olarak anlattıkları gibi bulmadım. Evet yüksek sesi var ama biraz daha yüksek olabilirmiş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı