[ANKET] MEB'in Verdiği Kitapları Kullanıyor Musunuz?

Hangi kitapları kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    63
Bize de 24 tl'ye Almanca kitabı aldırttı. İşin ilginci, kadın siparişi vermiş bile bütün okulun. Şimdi parayı istiyor. Bize mi gelmedi Almanca, yoksa MEB mi basmadı tam bir bilgim yok. Ama mecbur vereceğiz.
3 senedir almanca kitabımız yok ama almanca dersi işliyor ve yazılısını oluyoruz. :) Üst sınıflardan kitap bulun diyordu hoca, bulan 3-4 kişi oluyordu, yazılı da kitaptan çıkıyordu...

Son düzenleyen: Moderatör:
9. Sınıfım İngilizce kitabı verilmedi öğretmen kitap alın dedi kitap 85 TL :) Sınıfça ne yapacağımızı şaşırdık :D

10. sınıfım İngilizce dersi için hoca Prime Time 2 kitabını istedi ve kitap 100-150 Tl, Almanca dersi için Schritte geçen yıl almıştık onu kullanıyoruz 70 Tl gibi bir fiyatı var , Matematik, Biyoloji, Fizik, Kimya dersleri soru bankası ve akıllı defter Beden eğitimi özel okul eşofmanı 100 Tl diye, diye gidiyor hocam bu kitaplar pahalı değil mi herkesin alabilecek durumu var mı diye soran arkadaşlarımız oluyor Hocalar ise "Okulumuzda öyle öğrenci yok gelmiyor herkesin durumu iyi gibi cevaplar veriyor"

Benim babam memur tek gelirimiz o ayrıca okula git gel günlük 10 tl den ayda 200 Tl
Kantin zaten pahalı bir yemeğe de 4 tl *ayda 80 tl de o eder 280 yuvarla 300 sadece aylık net gider bu diğer aklıma gelmeyen 10 larca var ki saymak istemiyorum

10. sınıfta başka bir liseye nakil oldum. Kitap fiyatlarım şöyle :

Almanca 40tl
Fizik 2 kitap 50 tl
Biyoloji 2 kitap 50tl
Kimya 20 tl
Dil ve anlatım + Edebiyat 50 tl
geometri 30 tl
Matematik 50 tl

Bunlar daha benim alabildiklerim. Allahtan tablet dağıttılarda 80 liralık ingilizce kitabını pdf den yapıyorum. Zannedersem geçmiş senelerde sınav soruları yardımcı kaynakdakilerle neredeyse bir çıkıyordu. Ama günümüz olayları nedeniyle ders kitaplarından sormaya başladılar. Ha iyide oldu yani bu sene sadece soru kitabı aldım. Konu anlatım sadece matematik var.Ve ayrıca ek kitap alırken öğretmenler 9 da aldığımız kitabı 11 de kullanacağımızı düşündükleri için hepsi bir kitaplardan alıyorlar(İngilizce ve Almanca en başta) ve nakil olursanız benim gibi boşu boşuna 9 sınıf müfredatı içeren kitap alıyorsunuz ve ya alamıyorsunuz. Çok can sıkıcı bir durum. Ama maddi durumunuz iyi değilse atın pdf yi tablete kullanın hiç değilse 100-200 lira karda olursunuz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı