(Anket) Ülkemizde Ubuntu Touch Yüklü Cihazlar Satılsa Alır Mısınız?

• Konuyu başlatan Mars Fanatiği
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 2.256

Ülkemizde Ubuntu Touch Yüklü Cihazlar Satılsa Alır Mısınız?

• Almam, ben elimdeki telefonu zor kullanıyorum. Onu nasıl kullanayım?/Kullanışsız.

Oy: 0 0,0%
  • Eğer Windows Phone veya iOS ile beraber satılmayacaksa almam.

• Diğer açık kaynak/özgür seçimleri tercih ederim. (Android hariç)

• Oy verenlerin toplamı
    53
M

Mars Fanatiği

Ziyaretçi
Merhaba, bildiğiniz üzere popüler telefon piyasasında şu an özgür yazılımcılığı ve açık kaynakçılık hareketinin tek bir temsilcisi var, o da Android. Geri kalan iki ürün ise bir zamanlar açık kaynakçılığa karşı savaş ilan etmiş olan ama sonra duruşunu hafifletmiş Microsoft'un bir ürünü olan Windows Phone ile yazılımı ve donanımı baştan aşağı kapalı kutu olarak sunan, kullanıcıyı kısıtlamaktan hiç çekinmeyen Apple'ın iPhone'u. Eğer ki masaüstünde kullanabileceğiniz Ubuntu GNU/Linux'un mobil versiyonu olan Ubuntu Touch'u direkt satın alabileceğinizi bilseydiniz alır mıydınız?

Konunun amacı nabız yoklama üzerine, anket ile ilgili kesin bir tarih verilmemiş olsa da belli bir süre sonra kapanacak. İlginiz için teşekkürler.

Ekstra bilgi için:
Ubuntu on phones | Ubuntu
Ubuntu Touch - Vikipedi
Ubuntu Touch - Wikipedia, the free encyclopedia

Son düzenleyen: Moderatör:
300 lira seviyesinde ise alırım muhtemel. Zaten yeni telefon ihtiyacım var. Kullanmakta olduğum telefonun ekranı çatladı. :) Özelliklerine de bakmam lazım. Hemen almam. Android telefon da alacağımı düşünmüyorum.

300 lira seviyesinde ise alırım muhtemel. Zaten yeni telefon ihtiyacım var. Kullanmakta olduğum telefonun ekranı çatladı. :) Özelliklerine de bakmam lazım. Hemen almam. Android telefon da alacağımı düşünmüyorum.
Nazardır o... Nazardır... :)

Windows Phone her ne kadar ucuza iyi iş çıkarıyor görünse de 500 lira altı için hiçbir modeli bulunmuyor. 500 liraya alınacak seçenekler ise ya replika telefonlar yada kullandığına kulanacağına pişman eden hantal Androidler. Canonical bir firma ile anlaşıp ucuza bir model sürse, bizi de Windows Phone kullanmak zorunda bırakmasa pek güzel olacak.

Benim telefon Windows da değil ki. :)
Nokia N9 var. Telefondan gayet memnundum. Yani benim isteklerimi karşılıyordu, ekran çatlayana kadar. (Ekranı ablam düşürdü ve çatlattı. İçimden fazla sövdüm galiba. Ertesi gün arabasının elektroniğinde sorun çıktı.) :)

IMG2907A.jpg

Özgür yazılım iyi bir şey, bana o da yaramıyor. Android denemelerim için tablet aldım. Win ce yükledim beğenmedim, cyanogen yükledim beğenmedim ve en son olarak gene stok rom yükledim. Ama editleme yaparken işlemci hızını mı, voltaj değerini mi hatırlamıyorum yanlış yazdım. Kitlendi ve bir baktım ki anakart gitmiş. Tablet pili de şişti. Az kalsın patlatacaktım. :)

IMG2981A.jpg

İşin özü Android'den uzak durma kararı aldım. Aslında biraz da pek ısınamadığım bir sistem. Kasması bir yana, sürekli uygulamalarda çökme yaşatması sinir edici bir durum. Ayrıca güvenilirliği için de kuşkularım oldukça var. Örneğin, bir uygulama kurmak istediğinde "root izni" vermek lazım. Uygulamanın açılması için "root izni" vermek iyi, ama uygulamayı kullanırken ne tür bilgilerin karşı taraf ile paylaşılıyor? Uygulamayı kurarken neler paylaşılacak kısmına bazılarımız bakmıyoruz bile. Ve kullanan ne kadar çok kişi var ise, risk o kadar artıyor.

Ekleme: Ubuntu sistemli telefon bu yüzden alabilirim. :)

Son düzenleme:
@R-vizyon
Windows Phone kullanan benim. Nedeni donanıma bir ton para sayıp hantal bir Android kullanmaktansa ilk defa iyi yazılım yaptığını gördüğüm Microsoft'a cuzi (?) bir miktar ödemek istedim.

Sizinki pek büyük bir kötü bir durum olmuş, geçmiş olsun. Ancak suçu Android'in açık kaynak olmasına atmanız beni biraz üzdü. Zira şu son günlerde açık kaynak kavramı "Al istediğin gibi ayar çek" şeklinde algılandığı ve bir takım cahiller tarafından öyle lanse edildiği için canım pek sıkılıyor. Masaüstünde kullandığınız Windows'ta istediğiniz gibi ayar alır, öyle değil mi?

Açık kaynak bu işin temelinde kodların herkeslerce görülebilinmesi vardır. Kullanıcı kullandığı uygulamaya güvenebilmeli, içeriğini değiştirebilmeli ve bu iş şirketlere kalmadan diğerleri tarafından gerekli iyileştirmeler yapılarak ortaya bir ürün koyulmalıdır. Bunu tabii ki biliyorsunuzdur ama bir çeşit hatırlatma yapmak istedim.

@Silinen üye kullandığınız telefonu biliyorum (Lumia 630) forumda gördüm. :p

Android işletim sistemine lafım yok. Yanlış anlaşılma olmasın. "Root" işlemi yapmak benim canımı sıkan nokta. Neden bir uygulama için kullandığım şahsi ürünümün içeriğinde bulunan bilgileri paylaşmak zorunda bırakılıyorum?
Biliyorsunuz ki şahsi bilgiler gizli kalmalı. Fakat bu aralar fazlasıyla haberler de "paylaşılmayan gizli bilgilerin" bile internet ortamında gezindiğine şahit oluyoruz. Bu beni Android cihaz kullanırken çok düşündürüyor.

Ekleme: Tam da bu konuşma üstüne @Ali Güngör 'ün paylaştığı bu konuyu okudum. İyice tırstım. :p
500 Milyon Cihaz Tehlike Altında! - Technopat Bülten, Haber

@R-vizyon Demek ki kullandığım telefonu her yere yazmışım. :D

Dediğiniz konuya gelirsek, oldukça haklısınız. Ancak bu çıkan haberlerin fiyasko olup olmadığını da düşünmek gerekir.

Günümüzde haberin doğru veya yanlış olması bir şey ifade etmiyor ki. Laf ağızdan çıktıysa kullanıcı açısından olay bitmiştir. Eminim şuan birçok kişi bu haberleri gördükten sonra tedirgin olmuştur. Dediğiniz gibi rakip firmalar tarafından da uydurulan bir haber olabilir. Bazen kafamda bulunan at gözlüğünü çıkarmaya korkuyorum. Yani, ben yürüdüğüm yola hassasiyetle bakıyorum. :)

Eğer büyük bir uygulama&oyun marketi varsa elbette alırım.

Güncellemeden hiç bahsetmiyorum zaten, haftada bir güncelleme alacağından eminim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı