Anksiyete atağı geçirdim

Hocam ailem izin vermiyor. Büyütme diyorlar. Büyüyünce geçer diyorlar.

Geçmez. Benim 17 yaşımda başlamıştı ben de geçer geçer dedim ailem de geçer oğlum çok kafaya takma dedi 24 yaşıma geldim hastalıkta katlana katlana geldi. Şimdiki aklım olsa 17 yaşımda ilk sıkıntıyı gördüğüm anda direkt gidip doktora durumu anlatırdım. Adamlar insan beyni üzerine 10 sene okul okuyor onların dediğinden daha doğru ne var ki?

Geçmez. Benim 17 yaşımda başlamıştı ben de geçer geçer dedim ailem de geçer oğlum çok kafaya takma dedi 24 yaşıma geldim hastalıkta katlana katlana geldi. Şimdiki aklım olsa 17 yaşımda ilk sıkıntıyı gördüğüm anda direkt gidip doktora durumu anlatırdım. Adamlar insan beyni üzerine 10 sene okul okuyor onların dediğinden daha doğru ne var ki?

Hocam anladım. Peki atak geçirirken ne yapmalıyım? Ağlayınca rahatlıyorum o da derste ağlamam imkansız.

Hocam anladım. Peki atak geçirirken ne yapmalıyım? Ağlayınca rahatlıyorum o da derste ağlamam imkansız.
Doktor değilim o yüzden bu konularda tavsiye vermek istemiyorum bana iyi gelen şeyler seni daha kötü yapabilir çünkü.

Ne gibi şeyler iyi geldi hocam size?
Benim sorunum genellikle insanlar ile olduğu için yalnız kalmak işi çözüyor sayılır. Sen en önde otururken beni izliyorlar diyorsun ya o bende de var, yürürken birileri beni izliyor mu diye düşünüyorum, birileri gülerken acaba bana mı gülüyorlar diye üstümü başımı kontrol ediyorum, tuvalete girdiğimde acaba benim işememi mi bekliyorlar diye düşünüp tuvaletimi yapamıyorum tuvaletin boşalmasını bekliyorum falan. İnsan yoksa problem de yok kısacası benim hayatımda bu yüzden lisede ailem gibi olan arkadaşlarıma çok iyi bakıyorum yeni arkadaş arayışına pek girmiyorum. Benim yaptığım çok yanlış ama hiç bir doktor bunu önermiyor benim yaptığım sorundan kaçmak çünkü. Doktor bana bu hastalıkları yenmek istiyorsan üstüne gidip savaşmalısın dedikçe ben rahatı seçip kaçıyorum.

Merak ettim hocam kötü niyetle sormuyorum. İyi biri olduğumu nereden anladınız? Bu arada atak geçirirken ne yapmalıyım? Ancak ağlayınca rahatlıyorum o da derste ağlamam imkansız.

Arkadaşlarım var hatta bugün markete falan gittik okul çıkışı yemek falan aldık ama konu benim yapacağım bir şey olunca yapamıyorum. Veya yetkili kişilerle, tanımadığım insanlarla konuşunca kötüleşiyorum. Hatta beni dışarıda görseniz sosyal biri sanarsınız. Arkadaşlarım var çünkü. Eğleniyorum onlarla. Ama dediğim şeyler olunca yapamıyorum.
Atak geçirirken düşünmemeye çalışıyordum. Dediğim gibi söylemesi kolay ama aslında yapabilirsiniz de. Size hayatta iyi gelen bir şeyi hayal edin. İyi biri olduğunuzu da sizin gibi düşünenler genelde temiz kalpli olduğundan çıkardım. Bencil,egoist insan böyle düşünmez zaten.

Benden soğumamıştır değil mi?
@333365 hocam siz bildiğim kadarıyla öğretmensiniz. Anlarsınız az çok. Zahmet olacak ama sizce soğumuş mudur benden?
Öncelikle soğusa bile çok da umursamanızı gerektirecek bir durum yok. Eğer ki hocanız durumunuzu bilmenize rağmen böyle bir şey yaptıysa ayıp yaptığı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı