Ayrıca yukarıda yazılanı da okudum. Bundan daha kötülerini yaşadım hocam. Geçmişi hala düşündüğümde evet üzülüyorum. Ama düşünmeyi bıraktım. Geçmiş, geçmişte kaldı çünkü. Geçmişi bırakmasam halen psikolojik sorunlar yaşamaya devam edebilirdim. Size tavsiyem ayrıca geçmişe takılmayı bırakmanız lazım. Kuyruğunu dik tut, asla geri adım atma. Kimse size bakıp sizinle alay etmiyor. Ki gerçekten öyle olsa bile bu onların ayıbı olacaktır. Seviyeleri budur. Sen sadece kendine bak, kendini önemse. Kimse senden daha önemli değil bu hayatta. Güzelim hayatınızı kendinize dar etmeyin. Boşu boşuna psikolojinizi harap edersiniz.
Siz yaşadıklarınızı anlatın yeter. Rapora gerek yok. Hatta eğer illa kanıtlamak isterseniz neden arkaya geçmek istediğinizi, neden derste ayağa kalkmadığınızı vs. anlatın.
Psikoloğa gidemediğine göre kendinize uygun bir arkadaş edinmeye bakın derim. En iyi arkadaşınızın olması, sizi anlaması ve sizi sevmesi size çok iyi gelebilir bana göre. Bu noktada önemli olan şey arkadaşınızı sıktığınızı düşünmemeniz.