Anksiyete bozukluğu

5 yıldır tedavi görüyorum. Tecrübe önemli, eğitim görmesi için hocasının yanında yavaş yavaş öğretilmeli.
Ben de şu an tedavi görüyorum, tam olarak istediğim noktada değilim fakat kendimi idare edebiliyorum iyi kötü. Şu anki durumumdan tam memnun sayılmam ne yapabileceğime dair uğraşlarım sürüyor.
 
Ben de şu an tedavi görüyorum, tam olarak istediğim noktada değilim fakat kendimi idare edebiliyorum iyi kötü. Şu anki durumumdan tam memnun sayılmam ne yapabileceğime dair uğraşlarım sürüyor.
Lanet bi' hastalık. Benim raporumda işlevselliği kısmen düzelen yazıyor. İşte; Kısmen.
İzzet güllü izle
Durumunu bilmeyen kişinin fikrini almak olmaz. Kafa karışıklığı...
 
Yaşın küçük sanırım. Bunlar travma etkisi yaratabilir.

Evet 16 yaşındayım.
Kaç yaşındasınız hocam?

16 yaşındayım hocam.
Öncelikle bu durumu ailenize anlatın, ailenizin yapması gereken şey sizin psikolojik bir destek almanızı sağlamak. Bu durum hayat kalitenizi daha da düşürmeden önce bir destek almanız şart.

Hocam aileme kuzenlerimin beni dövme olayını söylemedim çünkü babam çok sinirli biri eğer babama söylrseydim akrabalarımızla aramız bozulabilir.
Profesyonel destek almayı düşünebilirsiniz.

Hocam oturduğum ildeki özel hastanelere gittim sordum psikolog yokmuş devlet hastanelerinden de sıra çok randevu alamıyorum.
Eğer destek alınmazsa Allah korusun intihara bile neden olabilir?

Hocam 1 aydır psikolog arıyorum hastanede sıra yok gidemiyorum.
Uzman bir doktor ve terapi eşliğinde üstesinden gelebilirsiniz. Eğer bunlar için durumum yok dersen kendine yardım kitapları var onların da faydası dokunur. Bu kitaplar bilindik kişisel gelişim kitaplarından öte etkisi kanıtlanmış kitaplardır tavsiye ederim.

Hocam dediğiniz kitapları okuyacağım teşekkür ederim.
Bunları git psikiyatr anlat diyeceğim ama iyi bir psikiyatr bulman lazım. Tek başına gidebilirsin kimseye danışmana gerek yok. Randevu alabilirsin ya da direk hastahaneden biraz bekleyerek girersin. Sana direk yüksek doz ilaç dayıyor doğru düzgün konuşmuyorsa iyi değildir o psikiyatr.

Devlet hastaneleri psikiyatr dolu. Git şansını dene utanmadan bütün özel problemlerini anlat. Gerçekten iyiyse sorunlarını çözmek için doğru yönlendirir seni. Kötüyse sadece iki lafını dinler ilacı dayar geçer. Bu kadar yazıyorum ama muhtemelen gitmeye cesaret edemeyeceksin. Cesaretini topla. Gerekirse yanına güvendiğin birilerini al giderken. Odaya girerken dış kapıda beklesinler.

Dediklerini duymasınlar. Sevdiğin hobilerine odaklan. Sevmediğin davranışları yapan seni üzen kötü hissettiren herkesten uzak durmaya çalış. Uzak duramıyorsan kendine sürekli mutlu olabileceğin bir yer hayal et. İstemediğin bir durumda kaldığında orayı düşün. Bilgisayardan ya da telefondan film, dizi, anime izleyebilirsin. Kafanı dağıtmayı sağlayacak şeyler yapmaya çalış. Sorumlulukların dışında kimsenin istediğini yapmak zorunda değilsin. Gıcığına giderlerse bunu belirt. En fazla ne yapacaklar. Dövecekler mi? Kendini savunmaya çalış. Karşı çıkmazsan daha fazla üstelerler. Kuzenlerinden uzak dur.

Bir anımı anlatayım sana. Okulda zamanında çok uğraşırlardı benimle. Bir gün sabrım taştı. Bütün gücümle bunları dövmeye çalıştım. Lakin çok pis dayak yediğimi hatırlıyorum. Sonrasında ne mi oldu. Disipline gittiler ama o vakitten sonra bir daha mezun olana kadar kimse uğraşmadı benimle. Neden mi? Çünkü karşılık vereceğimi biliyorlardı.

Şunu unutma sen çabalamadıkça bir şeyler değişmeyecek. Zorlanabilirsin, ağlayabilirsin, pes etmek isteyebilirsin ama çabalamalısın. Yoksa sürekli aynı kalacak.

Hocam zaten 1 aydır devlet hastanesinde psikiyatr a randevu almaya çalışıyorum o kadar sıra var ki randevu alamıyorum.
Bu zamanda ilgilenecek psikolog bulmak çok zor oluyor, iyi olanların çoğu da ücretli terapi yapıyor. Eğer bulabilirse neden olmasın ama bulamazsa kitaplar da psikologlar kadar etkili bir çözüm bence. Bir de psikoloji eğitimi gören öğrenciler fazla karşılık beklemeden yardım edebiliyorlarmış, onu da düşünebilir arkadaş.

Evet bu zamanda iyi bir psikolog bulmak zor özel psikologlar da seans başı 250 TL ücret istiyorlar sordum.

Fark etmez hocam sonuçta ikisi de aynı bölüm.
Ya da çekemezsen illahına kavuş.

Çekemiyorum artık nefesim daralıyor.
Evet, psikiyatri. İlaç yazanı. Uzun zaman geçiği için adlarını karıştırmışım.

Evet öyle hocam dediğiniz gibi psikiyatri ilaç yazıyor.
İzzet güllü izle.

O kim teşekkür ederim izleyeceğim bu arada.
Lanet bi' hastalık. Benim raporumda işlevselliği kısmen düzelen yazıyor. İşte; kısmen.

Durumunu bilmeyen kişinin fikrini almak olmaz. Kafa karışıklığı...

Evet lanet bir hastalık hocam peki ben psikolog a gitsem bana rapor verir mi rapor vermesinden korkuyorum çünkü okuyorum okulda deli olarak gözükmek istemiyorum.
Ben de şu an tedavi görüyorum, tam olarak istediğim noktada değilim fakat kendimi idare edebiliyorum iyi kötü. Şu anki durumumdan tam memnun sayılmam ne yapabileceğime dair uğraşlarım sürüyor.

Hocam 5 yıl tedavi mi sürer.
 
Son düzenleme:
Bende de var o bozukluktan. Takıntı vesvese hastalığı da var bende. Yıllardır ilaç kullanıyorum. Esmax ve Seroquel Xr muadili.
Örnek dışarda yemek yiyemiyorsan. İlaç kullanacan ve üzerine gidecen. 2 defa yemek ye dışarda. Başta zorlanırsın. Sonra Rahatlarsın 3 ayda tekrarlıycan tabi. Benim ev sahilde sahilde yürümem. Sinirlenirim yürüyüşü tuhaf birine denk gelirsem. O yüzden araba ile hız yaparım sade. Kız bulamıyorsan başka türlü bulucan terapi olsun sana. En iyisi evlenmek tabi. En iyi ünlü doktorlara götürmüştü yıllar önce beni annem. Onları boşver kedi sahiplen yeter. Ve ilaç kullanıyorum ben.
 
Son düzenleme:
Bir hastalığı ki bence hastalık olmayan bir olay lanet olarak görmen veya çekilmez bir durum olarak görmen onu daha da şiddetlendirecek beyninde koşullanma yaratacaktır. Şahsen ben de dahil birçok kişi yukarıdan bahsettiğim gibi izzet güllü izleyerek.
Önemli ölçüde veya tamamen bu anksiyete sorunundan kurtuldular.
Bazı duygularının yoğun yaşandığını bilmelisin ve takıntı öncesi doğru bir beklenti yani takıntıyı sanki seni öldürecekmiş gibi görmemek gerekir. Takıntı anında duygusal değil de mantıksal olarak olaya bakmak çok önemlidir. Aynı zamanda kafanıza tekrar o rahatsız eden düşünce tarzında herhangi bir düşünce geldiğinde.
Örnek: Sürekli ellerini yıkamak pis olduğunu hissetmek.
Bundan kurtulmaya çalışmak onu daha da şiddetlendirir. Sakin olmak lazımdır bu anlattıklarımın hepsini uygulamak başta zor olabilir fakat bu sizin moralinizi bozmasın bu anlattıklarımın hepsini izzet güllü.
Sayesinde biliyorum eğer anlattıklarım seni rahatlattıysa yukarıda ismini verdiğim kişiye bakıp bu konuda iyileşme sağlayabilirsiniz.
 
@Öfkeli Kalabalık benim hastalığımı cümle alem biliyor. Ve kötü gözle bakmıyorlar." Nasılsın? İyi misin?" şeklinde halimi hatırımı soruyorlar. Hastaneye yattım, herkes geçmiş olsun diye arıyor. Utanma sıkılma. Bilen bilsin, sıkıntı yok.

5 yıldır tedavi gördüm dediğim gibi. Şu anda iyiyim fakat bir daha olmaması amaçlı ilaç kullanıyorum.

Velhasıl Kelam; utanıp sıkılma. Öğrenen öğrensin. Kafaya takma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı