Bugün gelen yeni bir kural ile bir şey öğrendim. Kullanıcılar bulundukları konumlar yerine gerçekte olmayan yerler yazıyormuş. Bunun uygun olmadığı düşünülüp, yasaklanmış.
Konu ile ilgili açıklama:
İşleyişin sağlanabilmesi, belli bir kalite algısı oluşturulması, anlaşılır olmak gibi birçok nedenle bazı kuralların olması gerekli elbette. Bazı kurallar da var ki, konunun kendisinden saçma.
Kullanıcı adı olarak ''Recep Baltaş'ı Seven İnsan'' gibi bir kullanıcı adı alınabiliyor ama bulunduğun yere Recep Baltaş'ın yanı yazılamıyor. Midgardian diye kullanıcı adı alabiliyorum ama bulunduğum yere Midgard yazamıyorum. Samsun Çarşamba'da yaşan bir insan, konum olarak Antalya Konyaaltı veya ABD Kentucky yazabiliyor. Kişi orada olmamasına rağmen bunlar gerçek yerler.
Aynı şekilde normalde kullanmıyor olmama rağmen denemek amacıyla, ''Uluslararası Uzay İstasyonu'' yazdım konumuma. Gerçek bir yer olmasına karşın orada olamayacağıma emin olan sevgili yetkili, yetkisini kullanarak banladı tabii.
Tüm bunlardan sonra Recep Baltaş'ı Seven İnsan'ın başına bir şey gelirse sorumlusu benim. Hatta Little Cat kullanıcı adlı arkadaşa da, sen gerçekten küçük bir kedi değilsin diye ban atılırsa üzülürüm. Kurallar böyle işliyor gibi. Üstüne aksayan yanlar belirtilince, burada ters bir şeyler var sahiden demek yerine daha katı kurallar gelebilir gibi hissediyor insan.
Her yaştan kullanıcının olduğu, doğal olarak yasalardan da bağımsız olamayacak bir yerde her şeyin her yere yazılamayacağı bariz. Bu konu konum, kullanıcı adı, imza, konu başlıkları ve içerikleri dahil her yer için geçerli. İşleri biraz daha kolaylaştırma adına kullanıcıların bu tarz konularda sıkılması, ''hizaya'' getirilmeye çalışılması can sıkıcı.
Bu durumda kullanıcı ya gerçekçi ve tutarlı açıklamalar görmek istiyor ya da ufak tefek oynama alanlarına müsaade edilmesini bekliyor.
Daha önce de belirttiğim gibi daha önce kullanmadığım çok da umursamadığım bir alan, bazı kullanıcılar için önemli. Konu hakkında bir düzeltme beklediğimi belirtmek isterim.